Citeaza
Cam aşa stau lucrurile!!! Decizii peste decizii, care mai de care mai pripite – cel puţin aşa le consider acum, atunci se pare că nu eram prea „copt". Oricum, la o eventuală reeditare a acestor machete, LanceR-ul B va fi primul care îşi va lua zborul şi va ateriza fix...LA GUNOI.
A , te rog nu fi asa aspru cu tine , Claudiu .Chiar nu am dorit sa te critic
. Chestia faina la acest hobby este ca poti face absolut orice , atata timp cat iti creaza bucurie . Exista cateva reguli simple ce sint legate in special de constructia unui model cum ar fi imbinarile sau faptul ca e deranjant sa se vada urme de lipici , dar in rest vopsirea , inmatricularea sau detalierea este la latitudinea si cheful fiecaruia , in functie de ce urmareste .
Uite sa-ti dau un exemplu . Acum foarte multi ani ( 198 ...? poate eram deja la liceu ) vausem intr-un colt ,pe coperta unei carti de aventuri spionaj , in fine..., pe care un nene o citea la plaja , un avion german ciudat , foarte frumos , cu motor in stea care-mi ramasese in minte . Citisem prin alte carti cum ca nemtii ar fi avut pe langa Messerschmi(d)t si un alt tip de vanator foarte periculos carora rusii le spuneau Foker si care se numea in realitate Focke Wulf ( un nume ce mi se parea agresiv trebuie sa recunosc ) .
Cumva legasem numele de imaginea acelui avion de pe coperta cartii de care spusesem , fara sa stiu daca e asa , dar imi doream sa fie astfel .
" Misterul " s-a elucidat in cele din urma , cred cu aparitia unui nr . din Modelism. Parca cel cu Me 109 are pe ultima coperta o pictura < Ion Taralunga> figurand celula Cantacuzino-Darjan doborand un 190 ...?
... Imediat dupa 89 imi cade in mana cartea lui Pierre Closterman ( prima editie) .Sint impresionat si sint tot mai interesat de acele FW-uri cu "burti galbene"...
Apar si primele modele " straine" . Sint la "Central" ( magazin) ... De la departare ochesc o cruce neagra si dau buzna . Era primul kit de avion german . Si era chiar avionul pe care -l vazusem cu ceva ani pe coperta acelei carti . FW 190 Italeri
http://www.scalemate...t.php?id=128348 .
Mi-a placut atat de mult si ma leaga o amintire atat de draga fata de acel model incat nimic nu m-ar opri sa-mi vopsesc un kit ( posibil Revell) asa cum este cel de pe artboxul celor de la Italeri , desi acum am ceva documentatie referitoare la avionul lui Ernst Schroder .
... Dar cum ar fi un Lavochkin vopsit asa
http://www.scalemate...t.php?id=156512 . ,desi e gresit din absolut toate punctele de vedere ,si exista destule fotografii ale avionului real .
Avand in vedere insa ca si de asta ma leaga amintiri frumoase , chiar nu pot sa zic nu
.
Stai sa vezi , numai sa pun mana pe vreo macheta KP sau Zvezda .
Aceasta postare a fost editata de dany: 25 July 2014 - 02:19 PM