Saxonii
Postat 07 June 2014 - 05:05 PM
Am inceput o noua lucrare care implica doua figurine sculptate de Raul Garcia Latorre. Doi saxoni pe care i-am ochit de mult. Din pacate aceste doua figurine, momentan, nu se mai pot procura.
Intrun final "dramatic" , m-am hotarit asupra compozitiei. Au fost mai multe variante dar m-am oprit la cea mai simpla.
Iata schita acestei compozitii:
Am inceput sa pun culoare pe prima figurina. Mai urmeaza multe ajustari, tonuri si alte chestii in functie de cum elementele figurinei vor incepe sa lucreze una cu cealalta.
Iata cum arata acum:
Pe masura ce voi avansa va voi tine la curent.
Intrun final "dramatic" , m-am hotarit asupra compozitiei. Au fost mai multe variante dar m-am oprit la cea mai simpla.
Iata schita acestei compozitii:
Am inceput sa pun culoare pe prima figurina. Mai urmeaza multe ajustari, tonuri si alte chestii in functie de cum elementele figurinei vor incepe sa lucreze una cu cealalta.
Iata cum arata acum:
Pe masura ce voi avansa va voi tine la curent.
Postat 07 June 2014 - 08:39 PM
Frumoasa compozitie, Zeno, ai inceput atat de promitator! Saxonul fara coif l-am procurat si eu, are o calitate a turnarii cum rar am vazut.
Am sa urmaresc cu placere si am sa te mai intreb din cand in cand. Ma bucur ca ai revenit cu un nou proiect!
Calde salutari si spor!
Nicu
Am sa urmaresc cu placere si am sa te mai intreb din cand in cand. Ma bucur ca ai revenit cu un nou proiect!
Calde salutari si spor!
Nicu
Postat 08 June 2014 - 12:49 AM
Merci baieti!
Aoleu Vali! Acolo numa' mama mare nu-I. Am inceput cu un set Scale 75 pt. wood & leather. Apoi am unificat totul cu un filtru wood grain + smoke (50/50). Am continuat cu tonuri folosind English uniform, golden brown, sunny skin tone, smoke si wooden grain. Toate Vallejo. Cand lucrez chestii din astea nu merg pe combinatii standard ci improvizez la fata locului. Foarte dificil sa explic ce am facut. De multe ori nici eu nu stiu ce am facut. Daca imi place ce iese il las asa. Daca nu, mai bibilesc dar nu dupa un plan anumit. Am stiut doar ca vreau un par castaniu deschis, spre blond cu reflectii roscate.
Aoleu Vali! Acolo numa' mama mare nu-I. Am inceput cu un set Scale 75 pt. wood & leather. Apoi am unificat totul cu un filtru wood grain + smoke (50/50). Am continuat cu tonuri folosind English uniform, golden brown, sunny skin tone, smoke si wooden grain. Toate Vallejo. Cand lucrez chestii din astea nu merg pe combinatii standard ci improvizez la fata locului. Foarte dificil sa explic ce am facut. De multe ori nici eu nu stiu ce am facut. Daca imi place ce iese il las asa. Daca nu, mai bibilesc dar nu dupa un plan anumit. Am stiut doar ca vreau un par castaniu deschis, spre blond cu reflectii roscate.
Postat 08 June 2014 - 10:38 PM
Postat 09 June 2014 - 08:25 PM
Doua figurine care mie imi plac foarte mult (regret si acum ca am ratat lichidarea de stoc Latorre). Imi place tot ce vad pana acum. Clar lucrarea va fi pe masura figurinelor.
As avea cateva intrebari. Cum ai lucrat partea maro a coifului (dintre benzile metalice)? Ai multe elementele de piele (apratoarea din spate a coifului, aparatorile de umeri, etc.) si imi place ca ai obtinut aspecte diferite. Ai putea detalia putin cum le-ai lucrat?
Spor maxim!
As avea cateva intrebari. Cum ai lucrat partea maro a coifului (dintre benzile metalice)? Ai multe elementele de piele (apratoarea din spate a coifului, aparatorile de umeri, etc.) si imi place ca ai obtinut aspecte diferite. Ai putea detalia putin cum le-ai lucrat?
Spor maxim!
Postat 10 June 2014 - 12:41 AM
b00gie, la 09 June 2014 - 08:25 PM, a spus:
Doua figurine care mie imi plac foarte mult (regret si acum ca am ratat lichidarea de stoc Latorre). Imi place tot ce vad pana acum. Clar lucrarea va fi pe masura figurinelor.
Spor maxim!
Spor maxim!
Merci Bogdane! Da. Cuvintul de ordine este: Piele. Mai vine si o blana sa incurce socotelile. Marea provocare a acestei figurine este cum sa reprezinti piei de animale si sa nu arate toate la fel. Ca sa nu ma repet am improvizat. Am folosit culori ca Burnt Umber, Cam. Black Brown, Flat Brown, English Uniform, Golden Brown, Yellow Ochre, Sunny Skin Tone si setul de la Scale 75 de unul singur si in combinatie cu celelalte culori. Am folosit tonuri ca Royal Purple, Cadmium Red, Violet, Prussian Blue. Practic m-am jucat pe paleta si a iesit ce se vede.
Partile coifului de care esti interesat sunt foarte simplu facut. Nici pe departe asa de complicat ca si pielea. Am amestecat Flat Brown si Cam Black Brown (50/50) + Brass (Vallejo).in proportie de cam 50/50. Am aplicat si lasat sa se usuce. Am adaugat gold la amestec si am aplicat doua lumini spre varful coifului. Dupa ce s-a uscat, cu vopsea de ulei brown van dyke am aplicat, sa zic, uzura. Gata.
Sper sa ajute.
Postat 10 June 2014 - 08:47 AM
Te urasc......
Pentru ca odata demult imi propusesem sa fac cam acelasi subiect dar cu 3 insi.
Saxonul cu coif era printre ei pentru ca sunt inebunit dupa ce sculpteaza Latorre.
Dar pentru ca m-am frecat pe c-r timp indelungat, am luat de pe jos.
Iti urez totusi succes. E impresionant pana acum.
Eu frec in continuare la amaratele alea de TAB-uri si ma uit cu jind la un Landsknecht, un general roman calare si un bust care stau intr-o cutie pe masa.
Pentru ca odata demult imi propusesem sa fac cam acelasi subiect dar cu 3 insi.
Saxonul cu coif era printre ei pentru ca sunt inebunit dupa ce sculpteaza Latorre.
Dar pentru ca m-am frecat pe c-r timp indelungat, am luat de pe jos.
Iti urez totusi succes. E impresionant pana acum.
Eu frec in continuare la amaratele alea de TAB-uri si ma uit cu jind la un Landsknecht, un general roman calare si un bust care stau intr-o cutie pe masa.