Forum Machete,Modelism,Hobby: Messerschmitt Bf 109 E-3 - Josef Priller - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Messerschmitt Bf 109 E-3 - Josef Priller 1/48 Eduard Weekend Edition + centuri HGW si cala de roti Tinyland

#101 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 13 August 2014 - 03:25 PM

Am adaugat si eu 2 fotografii , daca imi e permis .Contrastul e intradevar f redus .Aceasta , pe langa faptul ca tindeau sa se inchida pe masura ce se invecheau , spun unii , a contribuit prin 1944 ( ? ) la decizia schimbarii acestora cu RLM-urile 81/82 .
Cei ce au vazut de aproape avionul recuperat din Norwegia spun ca nuantele sint mai aprropiate de gri decat de verde .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ju 88 fuselage.jpg
  • Imagine atasata: ju A-color-photo-Junkers-Ju-88A4-Westa-1_Obdl-(T5+BU)-Bad-Zwischenahn-1941-01.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 13 August 2014 - 03:50 PM

#102 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 13 August 2014 - 03:37 PM

O intrebare : Nu se cunoaste compozitia chimica a acestora ?

#103 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 13 August 2014 - 04:37 PM

Am mai pus vreo 3 foto , poate ajuta .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: he 111 _HEI~1.JPG
  • Imagine atasata: he 111 Oberleutnant Walter Grasemann Heinkel He 111.jpg
  • Imagine atasata: Heinkel He 111 Ledermantel horsehide leather mantel jacket coat.jpg

#104 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 13 August 2014 - 06:53 PM

Vezi postareaZ-mare, la 13 August 2014 - 12:47 PM, a spus:

Trebuie tinut cont de vremea scursa, de film si de setarile calculatoarelor.
Atasament profile_luftwaffe_models_21.JPG

Deci este irelevanta poza si discutia isi dovedeste inutilitatea, asa cum a zis si Tibi, mai deunazi.
Dar ramane (discutia) mereu la fel de voluptoasa!

#105 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 14 August 2014 - 07:04 PM

Am folosit aceleasi vopsele Gunze, RLM 70/71, doar ca in RLM 71 am bagat un pic de RLM 70 ca sa-l mai inchid un pic. Parerea mea( de afon in acest domeniu) este ca arata destul de OK.

Imagine postata

Imagine postata

#106 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 August 2014 - 08:58 AM

Merci pentru poze baieti! Promit ca la urmatorul model german sa ma conformez la RLM 70/71 :pardon:

Intre timp am pus decalurile. Cu exceptia crucilor si al hackenkreuzului, decalurile au fost bine printate. La acestea exista o usoara deplasare intre alb si negru, deci nu sunt perfect suprapuse, mai ales la hackenkreuz care este destul de tare vizibil. In rest treaba a mers ca pe roate.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Urmeaza sigilarea decalurilor, ansamblarea componentelor si wash-ul cu vopsele pe baza de ulei.

#107 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 21 August 2014 - 06:49 PM

Va salut,

Am inceput sa lipesc piesele care nu erau inca atasate la model. Am inceput cu deriva. Am fost nevoit sa cioplec putin din plastic pentru ca stifturile nu intrau in locurile lor. Profundoarele si suportii acestora sau potrivit perfect. Le-am lipit si am trecut mai departe. Apoi am lipit cu Gator Glue bucatile de plasa metalica care reprezinta radioaterele de pe aripa. Au urmat capacele radiatoarelor . Sistemul tevilor de esapament de la Eduard mi-a dat de furca. Cei care nu cunoasteti kit-ul Eduard trebuie sa stie ca fiecare teava de esapament este separata. Acestea se monteaza una cite una din spate spre fata. Primele 5 tevi se monteaza relativ usor. Acestea se potrivesc perfect in slitzul de pe capotaj si intra relativ usor in lacasurile lor. Problema este ultima teava de esapament. Normal asta trebuie numai impinsa si ar sta acolo fara lipire... dar piesa nu intra. Dupa mai multe incercari am pilit piesa pe dos pina a intrat si a facut click! Dece nu merge asa cum scrie in instructiuni, nu am un raspuns.
Urmeaza sa bricolez putin jambele trenului de aterizare si doresc sa le lipesc si pe acestea ca sa pot aplica wash-ul si machetasa numai stea pe burta...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#108 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 August 2014 - 10:44 AM

Sper sa nu va plictisesc cu lucrarea asta. Mai am un mic update . Am facut furtunele pentru frina. Am folosit niste tuburi de vinyl ( un rest ce mi-a ramas pentru amaha de la Top Studio).

Imagine postata

Urmeaza sa lipesc jambele de macheta si pot trece la wash si lac semi mat.

#109 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 August 2014 - 12:11 PM

Tibi, nu ma lua de circotas, dar intreb de ce ai ridicat balkenkreuz-ul peste bulb?? Singurele poze in care am vazut asa ceva erau la crucile cele foarte mari, care veneau si peste flapsuri, in rest, balkenkreuz-ul mic, ocupa diverse pozitii, mai apropiate sau mai deparetate de acel bulb.

#110 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 August 2014 - 12:57 PM

Buna Z-mare,

Crucile de pe intrados le-am pus conform instructiunilor. Dar exista o fotografie a acestui avion care inca nu are atit de tare "mazgalit". Daca te uiti sub aripa ai sa recunosti crucea care da peste acel bulb.

Imagine postata

Salutari,
Tibi

#111 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 23 August 2014 - 04:06 PM

Inca putin si reusesti sa il termini! Imi place cum arata pana acum. Te reprofilezi pe nemtoaice?

#112 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 23 August 2014 - 06:36 PM

tibi22 a spus:

1408783445[/url]' post='189659']
Sper sa nu va plictisesc cu lucrarea asta.

Glumesti, nu-i asa?Cum sa ne plictisesti?In primul rand, eu nu m-as plictisi de 109 nici daca ar le-ar face 10 forumisti de-o data.Cand "o sa cresc mare" voi face cohorte de 109 si 190-uri. Din toate variantele si subvariantele. Sa fie clarImagine postataIn al doilea rand, asta a lu' Priller pe care-l executi acum e unul dintre cele mai misto pe care le-am vazut pe forumul nostru.
Foarte misto au iesit circuitele de frana.Baga mare si spor in continuare!

#113 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 August 2014 - 10:54 PM

@ Norbi - ma bucur ca iti place. Nu am sa fac prea multe subiecte nemtesti. Incerc sa construiesc modele cit mai diverse si ce imi plac.

Intre timp am reusit sa lipesc trenul de aterizare. Nu este o treaba prea usoara, jambele au stifturi scurte si acest lucru scade dramatic precizia si pozitia corecta a lor. M-am intrebuintat serios la lipirea lor. Ma bucur ca am trecut de etapa asta ca mi-a fost groaza...

Imagine postata

Imagine postata

Am aplicat si wash. Am folosit vopsea pe baza de ulei diluat mai tare cu un diluant inodor de la Maimeri. Culoarea vopselelor este un ameste de negru si umbra.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Am sa incerc sa mai murdaresc macheta pe intrados, incerc sa reprodu scurgerile de ulei de la motor si putin noroi...

#114 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 25 August 2014 - 04:44 AM

Citeaza

crucea care da peste acel bulb

Vin si eu cu doua foto unde se observa aceasta ( JG53) . La avionul din semiprofil-fata , bratul crucii imi pare ca are o deschidere prea mica pentru a fi o cruce de dimensiuni mari . De remarcat cat de inchisa este nuanta de pe jambe si baia trenului la aceste avioane .Probabil aceeasi cu palele elicii si rama parbrizului (posibil RLM 70?) .

Citeaza

Am sa incerc sa mai murdaresc macheta pe intrados, incerc sa reprodu scurgerile de ulei de la motor si putin noroi...

:dribble:
Tibi eu as sugera sa nu murdaresti foarte mult sub planuri , ci pe burta fuselajului . Se creaza un joc de contraste foarte frumos in felul acesta fara a fi tern . Sint cateva poze bune la topicul acela cu " avioane murdare " ( ex . Me-ul 109 E capturat de englezi , postat de Mr32) . http://www.cartula.r...vioane-murdare/

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: me 109 e3 jg53 4rosu  posibil.JPG
  • Imagine atasata: me 109 e3 jg53 4rosu posibil.JPG

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 August 2014 - 05:21 AM

#115 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 August 2014 - 06:57 PM

Mersi Dany pentru poze. Interesant este faptul ca in nici o carte despre Bf 109 nu este prezentata crucea pe intrados ca in pozele pe care le-am postat noi doi! Deci probabil regula este ca... nu este nici o regula. Nu este de mirare dece avioanele nemtesti sunt greu de reprodus daca nu ai niste fotografii clare.

Am murdait intradosul, prima data am facut o dira mai lunga dar nu mi--a placut asa ca am sters tot si am refacut murdaria dar acum mult mai scurta. Am folosit acealeasi vopsele de ulei, acum sunt diluate chiar foarte putin. As dorii si stiu si parerea voastra daca va place sau nu!

Imagine postata

Imagine postata

#116 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 25 August 2014 - 10:14 PM

Mie imi place.Personal, as mai incerca ceva scurgeri hidraulice (discrete) la punctul de intrare al jambelor in aripa....nitel ulei (mai putin ca pe burta) si sub bot....iesind din prima fanta de aerisire.Insa eu sunt subiectiv...mie imi plac putin mai murdare.In realitate, s-ar putea sa fie deja arhisuficient ce-ai murdarit pana acum.Priller a aratat devreme in cariera ca are cohones....si ma gandesc ca trotineta sa personala a fost bine ingrijita permanent.Deci avionul asta nu cred ca trebuie murdarit excesiv.
Arata bini di tat. Incet-incet il rezolvi si p-astaImagine postata

#117 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 August 2014 - 09:59 AM

Dany, in perioada Bataliei Angliei, unele avioane au avut rama parbrizului vopsita in RLM 66. In privinta crucii de pe intrados, cum am mai spus, au fost cruci peste bulb, dar cele mari, care se intindeau si pe flapsuri.

#118 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 26 August 2014 - 11:22 AM

Pana acum e mai mult decat bine .

#119 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 27 August 2014 - 08:07 AM

Vezi postareaZ-mare, la 26 August 2014 - 09:59 AM, a spus:

Dany, in perioada Bataliei Angliei, unele avioane au avut rama parbrizului vopsita in RLM 66. In privinta crucii de pe intrados, cum am mai spus, au fost cruci peste bulb, dar cele mari, care se intindeau si pe flapsuri.

Z-mare, este drept ca unele rame au fost vopsite cu RLM 66 dar la avionul lui Priller nu am gasit nici o informatie care sa specifice acest lucru. Mai mult, din fotografiile pe care le detin, se pare ca avionul a trecut des pe la vopsitorie si se pot observa anumite schimbari ale camuflajului...
Referitor crucile de pe intrados prefer sa nu mai discut pentru ca stiu ca nu ajungem la nici o intelegere. Iti spun doar ca am folosit decalurile din cutie si am respectat instructiunile pe care le-a pus la dispozitie Eduard. Am facut macheta asta pentru ca am considerat ca vopsirea acesteia este o provocare pentru mine.

#120 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 27 August 2014 - 10:01 AM

Un E-3 (al lui Horst Tietzen ), din aceeasi perioada , avand crucile peste bulb.
Imagine atasata: Bf-109 E-3.jpg
Si un E-4 din aceeasi perioada , avand crucile trecute mult peste bulb.
Imagine atasata: Bf-109 E-4.jpg

Aceasta postare a fost editata de busila: 27 August 2014 - 10:01 AM

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou