Challenger a fost dezvoltat din proiectul Shir/Iran 2 care uram sa fie produs pentru armata iraniana.In urma revolutiei din Iran proiectul Shir/Iran 2 a fost preluat de catre armata britanica si rezultatul a fost Challenger 1. Fata de predecesorul sau Challenger avea un motor mai puternic de 1,200bhp at 2,300rpm precum si noua armura Chobham, care ofera un grad sporit de protectie. A intrat in serviciu in anul 1983 si a fost retras in anul 1998, urmind ca pina in 2002 sa fie inlocuit de Challneger 2.A servit in timpul razboiului din Iraq in 1991, unde a obtinut 300 de victorii impotriva blindatelor inamica, fara a suferi nici o pierdere, deasemenea tot in acel razboi a obtinut distinctia de a fi distrus de la 4 km un tanc inamic, datorita tunului de 120mm .
Despre kit:
Kitul este Revell, scara 1:72, foarte bine turnat, fara bavuri si are inmatriculari pt razboiul din Yugoslavia.Vopsirea s-a facut cu aerograful cu vopsele revell light olive 45 si black 8, urmat de un strat de future.Ulterior s-au folosit pigmenti Mig. Postamentul este facut din chit de rosturi peste care a urmat o spalare cu umbra, peste care s-a lipit iarba de la Noch.Nu au fost probleme deosebite cu asamblarea, doar ca m-am apucat de constructie inainte de a ma documenta.Kitul are o greseala pe care am obsevat-o prea tirziu si anume cosul de pe partea stinga a turelei, care in realitate ori nu exista ori este prea mic. Am confectionat prelate pt cosuri din servetel si o prelata care acopera putin partea din fata a turelei si i-am adaugat o canistra in suportul din spate al turelei, precum si o antena din fir tras la cald.
Mai multe poze la galerie
P.S.: Imi insusesc toate criticile in scopule de a mai invata cite ceva
Aceasta postare a fost editata de laure: 02 July 2006 - 08:27 PM