TAB-uri Obtinute din BTR 1/35
Postat 13 June 2014 - 08:54 AM
Celalalt Dane - am green stuff, dar n-am prea lucrat deloc cu el. Se intareste mai repede sau mai greu ca Milliput-ul ?
Ieri de pe la 7 si pana noaptea tarziu am trecut la detalii si am mai corectat cate putin.
O sa incerc sa editez o imagine in paint sau in ceva ca sa arat unde sunt .... Sa le zicem aproximatiile. Asta in ideea ca cineva se mai apuca de el si sa nu se ia dupa ce am gresit sau am prescurtat eu.
Azi ma mai apuc si de Zimbru care nu are prea multe necunoscute.
Si la urma las continuarea la TAB 77.
Postat 18 June 2014 - 04:08 PM
Adica i-am facut aparatul din spate care scuipa stegulete de marcare a zonelor cu risc chimic;
Am facut gratarele (adica le-am pus plasa) si le-am fixat pe mașinică.
Ca sa pot pune plasa si sa nu se intinda / bâțâie, am lățit o bucată de patafix pe care am fixat ingredientele dupa care am inceput sa punctez cu superglue mai vascos.
Dupa ce s-a intarit lipiciul, am intors (foaia) si am pus zabrelele.
Nu e perfect dar ..... Altfel nu era deloc.
Asa arata cu ele puse.
Urmeaza sa mai mut cate un detaliu si sa pun manaere si balustrade
Antena aia s-a strambat in timpul pozelor ca nu era intarit lipiciul.... De fapt baza antenei, ca restul va veni aplecata spre in fata.
Postat 19 June 2014 - 09:49 AM
GreenStuff-ul este mai lipicios decat miliputt, deci s-ar putea sa prinda pe plastic ceva mai bine, nu stiu exact pentru ca nu am incercat. O alta diferenta intre cele doua materiale, ar fi cum se comporta dupa ce s-au intarit.
Miliputt-ul se poate prelucra mult mai bine decat greenstuff-ul, care odata intarit este ceva mai pacatos la capitolul asta.
Poti incerca si o combinatie intre cele doua materiale, functioneaza f.bine, rezultatul combina proprietatile ambelor.
Postat 25 June 2014 - 08:00 AM
Am dat si un grund ca sa vad ce am facut.
Am mai pus niste striuri din sarma de plumb pe esapament, i-am tras fante si gauri.
Am facut aparatoarele de faruri si manerele allaround din sarma de cupru.
Semnalizatoare pe la spate sus si jos.
Plus multe alte chestii observate pe parcurs in viteza.
Nu sunt aplicate la subler ci mai mult luand ca reper detalii din-prejur.
Aceasta postare a fost editata de wurger: 25 June 2014 - 08:19 AM
Postat 25 June 2014 - 05:43 PM
Asteptam sa-l pui pe roate ca sa ma exprim. Parca e putin prea lung, sau putin prea ingust, sau putin prea inalt, sau putin prea aerodinamic decat originalul?
Oricum e un proiect curajos si deschizator de drumuri, la care nu pot decat spor sa iti urez.
Postat 26 June 2014 - 09:30 AM
Sa stii ca am redus la scara dimensiunile masinii si mi-a dat bine (poate 1-2 mm eroare) dimensiuni luate de pe Wiki parca.
A dat in jur de 16 cm si ceva.
Poate parea mai aerodinamic pentru ca nu i-am modificat unghiul scutului din fata care ar fi trebuit sa coboare mai jos si mai abrupt.
Timpul scurt de predare nu mi-a permis sa fac chiar toate modificarile la 4 masini.
E gata si varu Zimbru, da n-am avut timp de poze artistice.
Oricum asta nu a prea avut cine stie ce istorie de constructie.
Culorile petelor difera usor de la o masina la alta, pentru ca asa am vrut. Am vazut n-shpe poze si culorile difera in realitate destul de mult de la un maro-roscat la un oliv.
Asta probabil ca sa pastreze traditia romaneasca in ce priveste culorile "NICI O REGULA"
Aceasta postare a fost editata de wurger: 26 June 2014 - 09:33 AM
Postat 26 June 2014 - 03:32 PM
Nici nu ma-ncalzeste, nici nu ma raceste.
Daca le-as fi facut pentru mine ar fi fost alta situatia.
Oricum, am invatat multe despre masinile astea intr-un rastimp scurt si sunt convins ca daca se va apuca cineva sa le faca ca-lumea, va gasi ceva util in topicul asta.
Ma mir ca niste modele particulare romaniei dar totusi nu foarte greu de conversionat din ce se gaseste pe piata, nu si-au gasit drumul spre interesul celor care fac kituri si de acolo pe mesele pasionatilor de asemenea subiecte.
Mai ales ca sunt chiar si aici pe forum oameni care au transpirat (din mai multe motive) prin ele si au reprezentat tara departe ..... In toate sensurile departe.
Postat 27 June 2014 - 05:33 PM
Am urmarit de la inceput constructia si desi nu sint un impatimit al vehicolelor de dupa WW 2 , mi-a facut mare placere sa te vad lucrand si am avut de invatat din experienta ta .
Eu zic ca arata foarte bine si sint in caracter , ambele "gonserve" .
Te Felicitez cu drag si admiratie ! BRAVO !
Ca observatie ,din poze imi face impresia ca rotile nu prea sint bine aliniate , in special ultimele .
Le mai pui si ceva " fainosag" ?
Postat 27 June 2014 - 07:56 PM
Cand ai timp, poate poti posta niste fotografii mai bune.
Calde salutari!
Nicu
Postat 28 June 2014 - 10:43 AM
Acu' sunt curios daca te va manca in dos peste un timp sa faci unul si pentru tine.
'Traiti
Postat 28 June 2014 - 12:54 PM
L-am primit aseara, taiat impregiur, cu majoritatea pieselor mari deja lipite. Ce i-am mai pus eu au fost panourile dintre roti (comatex de 3 mm) si triunghiurile din spate.
Am incercat sa-i inalt un pic linia botului, pentru a-l face sa semene mai mult cu originalul.
Pentru accesorii voi folosi turela de SA-9 de la un Gaskin Dragon. I-am mai facut, tot din comatex, toba de esapament.
Asta va fi chiar un quick-build, avind in vedere ca va trebui predat...luni :))
Postat 28 June 2014 - 09:34 PM
Stiu ca arata de zici ca-i la 1/76, i-am facut poze cu telefonul pentru ca acumulatorii sunt la incarcat. Revin maine..
Ce e evident, e cceva e in neregula cu rotile de la zvezda...par mai mici si nu asa "baloane"..
Avem oare vreun "apropiat" de un TABC-79 care ar vrea sa se uite pe anvelopa sa ne spuna marimea?
Postat 28 June 2014 - 10:55 PM
Pe TABC-79 scrie 1400 ( 4cm la 1/35). Diametrul rotii la kitul zvezda e 3.15 cm. De acolo belelele....
Roata de BTR :
Roata de TABC-79:
Sincer sunt socat de diferenta ...8.5mm e enorm...oricum, rotile par si mult mai skinny...pe btr si tabc sint mult mai balon.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 28 June 2014 - 11:03 PM
Postat 29 June 2014 - 10:38 AM
http://www.militarym...pb-wheels/10845
sau mai bine aici:
http://www.etmodelle...t/class/?3.html