Etapa urmatoare, motorul: dupa cum era de asteptat, cel mai complicat a fost sa refac esapamentele corecte pentru aceasta varianta. Practic, am folosit teava minunata de alama de 1mm si 1.2mm, pe care am curbat-o, polishat-o, lipit-o, chituit-o, vopsit-o, pana a iesit ce trebuie.
Tot in etapa asta, dupa ture repetate de vopsit, wash, lac, m-am declarat nemultumit de aspectul celor 6 capace ale pistoanelor, asa ca, avand inca un set pe coala de PE Eduard, m-am decis sa le refac. Numai ca, starnit de o fotografie cu Lycomingu´, am prezervat vechile capace, le-am subtiat putin, le-am vopsit in rosu kkniu si le-am transformat in garnituri
Restul detaliilor sunt realizate din fir de plumb, teava de alama si resturi de repere PE.
Cam asa arata, inghesuit la locul lui:

Si inca doua bucati, mai focusate pe tot ce inseamna coada:

Faza e ca acum trebuie montate schiurile si alte elemente de structura in zona dintre motor si peretele cabinei, pentru a putea popula spatiul respectiv cu tot felul de rahaturi (cabluri electrice, cutii, tije de comanda ale motorului etc.). Dupa aceasta etapa, urmeaza cablurile de comanda dintre cabina si racordul de sub baterie (avem deja know-how), alte cabluri electrice/hidro/oleo care leaga bateria si diferitele subansamble ale motorului intre ele, rezervorul de combustibil, admisia filtrului de aer.
Penultima tura ar fi rotoarele, iar ultima targile. Pare simplu, nu? Cum ar spune un bun prieten, e gata pana la Moson.......2016.
Va las cu o ultima poza a libelulei - faceti abstractie de faptul ca e schioapa (se rezolva dupa fixarea definitiva).

Spor maxim in noul an va urez!