L-am inceput cam de atunci, dar timpul mi-e extrem de limitat, iar complicatiile machetei au insemnat si o serie de momente in carre am batut pasul pe loc.
Bref, e o macheta la care visam de mult, pentru ca e, intr-un fel, parintele tacticilor operationale in ceea ce priveste folosirea elicopterelor la scandal - atat pentru observatie, legatura, atac, dar mai ales pentru evacuare medicala. O scurta prezentare, aciulea My link
Ca intrebare retorica - cine dintre noi nu s-a uitat, sezon dupa sezon, cu limba scoasa la serialul MASH, care incepea cu cele doua Sioux-uri medicale zburand in tandem spre unitatea 4077 (obsessive sountrack included)?
Revenind la oile noastre, macheta de baza e scoasa de Italeri, in mai multe variante de ambalaj, dar cu un continut identic. Eu am ales-o / gasit-o pe-asta:
In cutie se gasesc doua culee din plastic gri de buna calitate, caracteristic producatorului:
Si inca una, transparenta, cuprinzand cupola si cele doua usi laterale, tot foarte bine turnate. In foto se vede si coala de decaluri, mititica, ca si protagonistul:
Initial, am bagat mana in buzunar si am adunat cateva aftermarket-uri, adica seturile PE de la Eduard si Part, iar mai apoi am pus mana si pe setul de PE plus rasina de la CMK:
Pe scurt, setul Eduard e, ca de obicei, impecabil, si rezolva foarte multe chestioare imposibil de realizat in plastic la scara asta si la momentul in care a fost proiectata macheta.
Setul Part, de asemenea, e foarte bogat si ajuta in special la interiorul cockpit-ului. De fapt, completeaza foarte bine setul Eduard.
Setul CMK e pierdere de timp si bani - cred ca am folosit cateva repere (derive, fata tabloului de instrumente, niste aparatori la motor), doar pentru ca aratau putin mai bine (mai grosutze, mai in scara) decat cele date de Eduard sau de part. Dintre rasini, nu am folosit nimic, pentru ca nu avea sens - nu am vrut sa fac varianta cu 2 locuri, iar celelalte piese nu vin cu nimic nou fata de cele din kit-ul de baza. Pentru un proiect viitor, raman in cutie rezervoarele din rasina pentru varianta S de Vietnam. Cupola vacformata e o gluma proasta pe langa cea originala din kit.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 31 May 2014 - 01:35 PM