Forum Machete,Modelism,Hobby: Me 109 G2 - Ioan Dicezare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Me 109 G2 - Ioan Dicezare

#1 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 19 May 2014 - 06:34 AM

Am experimentat un 109 G6 de la Hobbyboss. Are destule greseli. Am schimbat elicea cu totul (in mod special butucul era gresit), priza de aer a compresorului este si ea schimbata, radiatoarele de sun aripi au trebuit modificate. A doua macheta hobbyboss nu cred sa mai lucrez. Gravura a trebuit refacuta, balamaua de la capota motor nu exista, blindajul dorsal e varza (am luat un blindaj de la macheta Italeri), bechia este si ea eronata, am utilizat o bechie tot de Italeri.
Cam asta a iesit:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture 004.JPG
  • Imagine atasata: Picture 005.JPG
  • Imagine atasata: Picture 007.JPG
  • Imagine atasata: Picture 013.JPG

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 19 May 2014 - 08:06 AM

Dar l-ai scos frumos, bravo! Sunt curios cum arata noile 109 G de la AZ-Model.

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 19 May 2014 - 08:07 AM

#3 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 19 May 2014 - 08:58 AM

Curat si ingrijit, imi place.
Ai scos ceva frumos dintr-un kit cu probleme.
Plus ca inmatricularea e frumoasa rau, fiind romaneasca.

Hobbyboss sunt intr-adevar un ciudat amestec. Mi se pare ca se imbina bine, au detalii destul de fine...dar si niste greseli de acuratete greu de iertat.
Spun asta pt ca si eu lucrez acum tot la un hobbyboss.
Stai linistit insa, se intampla si la case mai mari. Pentru cei care au asteptat cu sufletul la gura noul 109G6 1/48 al celor de la Eduard, lectura anumitor review-uri de pe net ii va readuce repede cu picioarele pe pamant.

Revenind la subiect insa, mie imi place.
Un frumos G2 romanesc.
Felicitari :good:

#4 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 17-March 12

Postat 19 May 2014 - 06:15 PM

Vezi postareabogy, la 19 May 2014 - 06:34 AM, a spus:

Am experimentat un 109 G6 de la Hobbyboss. Are destule greseli. Am schimbat elicea cu totul (in mod special butucul era gresit), priza de aer a compresorului este si ea schimbata, radiatoarele de sun aripi au trebuit modificate. A doua macheta hobbyboss nu cred sa mai lucrez. Gravura a trebuit refacuta, balamaua de la capota motor nu exista, blindajul dorsal e varza (am luat un blindaj de la macheta Italeri), bechia este si ea eronata, am utilizat o bechie tot de Italeri.
Cam asta a iesit:

#5 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 19 May 2014 - 06:24 PM

Sa traiesti Bogy.

O singura observatie as avea. Avioanele astea cu numerele mici pe coada, aveau mai toate un model de camo particular pe aripi, anume niste benzi doar, relativ paralele...

#6 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior

Postat 19 May 2014 - 06:25 PM

Vezi postareaJangBogo, la 19 May 2014 - 08:06 AM, a spus:

Dar l-ai scos frumos, bravo! Sunt curios cum arata noile 109 G de la AZ-Model.

superbe!

#7 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior

Postat 19 May 2014 - 06:32 PM

cu totul intamplator am si eu in lucru acelasi kit cu aceeasi inmatriculare.nu mi se pare un kit rau desi problemele pe care le-ai semnalat exista(eu am inlocuit caserola elicii cu una de la un 109 mastercraft).o mica observatie daca nu te superi ,schema de camo era un pic diferita iar crucile aveau alt format.in rest arata foarte bine ,felicitari!

#8 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 19 May 2014 - 06:54 PM

Arata foarte bine bogy . Felicitari ! :clapping:
Fata de ce spunea 1-0-9 , mi se pare ca janta rotilor trenului principal trebuia sa fie neagra .
Eu ma gandesc sa inlocuiesc butucul si interiorul carlingii cu ceva de la Italeri .
Imi spui te rog care dintre G6 -urile de la HB dau aceasta inmatriculare ( ce m-a impiedicat sa inmatriculez unul asa a fost inscriptia " Hai fetito !" care pe G parca era usor diferita fata de E daca bine retin )?

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 May 2014 - 06:59 PM

#9 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 20 May 2014 - 08:40 AM

Inmatricularea am facut-o eu, nu o dau cei de la HB.

"O singura observatie as avea. Avioanele astea cu numerele mici pe coada, aveau mai toate un model de camo particular pe aripi, anume niste benzi doar, relativ paralele... " - rugaminte - da-mi si mie schema de camuflaj ca sa corectez.

"crucile aveau alt format" - as vrea sa vad si o imagine cu tipul de cruce ca sa pot face corecturile de rigoare.

#10 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 20 May 2014 - 08:59 AM

Ceva de genul :

Imagine atasata: DSCF0262.JPG

Din cartea lui Dan Melinte si TLM.

O parte din camo se poate observa si din poza laterala cu 227:

Imagine atasata: DSCF0264.JPG

Scuze pentu poze, le-am facut in graba.

#11 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 21 May 2014 - 09:11 PM

Reusit model, in special schema de vopsire a fuselajului. Ar fi ok poze din alte pozitii decat din emisfera posterioara! :clapping:

Aceasta postare a fost editata de dodos: 21 May 2014 - 09:13 PM

#12 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 22 May 2014 - 06:36 AM

Boghi, criticile sunt constructive, pot sustine ca am fost primul in Romania care am expus la concursuri avioane cu Crucea lui Mihai. Felicitari.

Despre dungile pe aripi, au fost introduce in 1940, din mai 1941 au fost inutile fiind inlaturate la revizii.

Avioanele 109 G2, cele cumparate asamblate nu au purtat aceasta dunga, insa aveau M-ul cu terminatii orizontale la baza. Avionul tau face parte din cele montate la IAR in 1943-1944 si este imatriculat corect, sub WerkNr. romanesc exista inscriptionat si cel original de fabfrica constructoare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 245.jpg

Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 22 May 2014 - 06:38 AM

#13 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 May 2014 - 07:44 AM

Sa inteleg ca nu trebuie sa corectez camuflajul de pe aripi? Oricum trebuie sa-i fac petele de RLM 02 pe fuselaj si sa-i schimb crucile (are nu stiu de unde sa le iau).

#14 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 22 May 2014 - 08:24 AM

Vezi postareabogy, la 22 May 2014 - 07:44 AM, a spus:

Sa inteleg ca nu trebuie sa corectez camuflajul de pe aripi? Oricum trebuie sa-i fac petele de RLM 02 pe fuselaj si sa-i schimb crucile (are nu stiu de unde sa le iau).

Este o mica confuzie intre dungi de inmatriculare ( culoarea axei galbene) si petele de camuflaj care sunt niste benzi late.

Din fotografiile studiate toate avioanele G-2 asamblate la IAR au fost cu aceste benzi de camuflaj pe aripi

#15 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior

Postat 22 May 2014 - 01:30 PM

Vezi postareabogy, la 22 May 2014 - 07:44 AM, a spus:

camuflajul pe fuselaj este RLM 76 light blue peste care s-a aplicat in maniera neregulata RLM 75 grauviolet.crucile corecte le gasesti in decalurile lui Radu Branzan sau Techmod care ofera inmatriculari complete pt 3 G-uri 2 romanesti printre care si avionul lui DiCezare

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 07 June 2014 - 10:21 PM

Citeaza

camuflajul pe fuselaj este RLM 76 light blue peste care s-a aplicat in maniera neregulata RLM 75 grauviolet.

Salut ,Sorin si scuze te rog , Bogy de poluare . Din ce am observat atat la avioanele noastre , dar in special la cele germane , se pare ca e invers , cu unele exceptii . Adica baza era o culoare inchisa cu sau fara petele de mascare ce compuneau camuflajul aripilor , peste care se venea cu nuanta cea mai deschisa . In acest caz petele arata " gazate" , se pierd unele in altele . In caz contrar , pete inchise pe fond deschis , acestea se delimiteaza foarte bine de fond .
Daca e necesar , am putea discuta asta intr-un topic separat , dedicat acestui detaliu .

Aceasta postare a fost editata de dany: 07 June 2014 - 10:35 PM

#17 Useril este offline   SorinTanase 

• Membru senior

Postat 08 June 2014 - 02:44 PM

Vezi postareadany, la 07 June 2014 - 10:21 PM, a spus:

Salut ,Sorin si scuze te rog , Bogy de poluare . Din ce am observat atat la avioanele noastre , dar in special la cele germane , se pare ca e invers , cu unele exceptii . Adica baza era o culoare inchisa cu sau fara petele de mascare ce compuneau camuflajul aripilor , peste care se venea cu nuanta cea mai deschisa . In acest caz petele arata " gazate" , se pierd unele in altele . In caz contrar , pete inchise pe fond deschis , acestea se delimiteaza foarte bine de fond .
Daca e necesar , am putea discuta asta intr-un topic separat , dedicat acestui detaliu .

Salut Dany.Este foarte posibil sa ai dreptate ,asa am decis si eu sa vopsesc macheta la care lucrez cu pete RLM 76 aplicate peste 75.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi