Help : pictures french tanks in Bucarest
Postat 07 May 2014 - 06:52 PM
First of all sorry but I don’t speak Romanian.
I am a French model enthusiast and I am working on therealization of a DVD devoted to French tanks and AFV (period 1916-1943)preserved in museums, barracks and private collections. I am searching forcorrespondents throughout the world who could help me.
I found on the net that there are 3 French tanks (FT, R35 orCare de Lupta Tip R-35,chenillette UE or Senileta MalaxaTipul UE) on display in the MuzeulMilitar National of Bucharest.
I should like toknow if a member could realize walkarounds of these vehicles for me.
I shoukd like to specify that the name of the photographer willbe quoted on each pictures (watermarks) for copyright reason and in a specialchapter titled. « Acknowledgments ».
He will receive at no cost a sample of the DVD whenavailable.
The CARTULA website will be indicated in another chapter.
I thank you in advance for your reply, positive or negative.
Jean
Postat 08 May 2014 - 07:58 PM
Good luk &
Bafta!
Postat 10 May 2014 - 10:11 PM
Aceasta postare a fost editata de eddie: 10 May 2014 - 10:13 PM
Postat 11 May 2014 - 08:32 AM
Longinus, la 10 May 2014 - 08:49 PM, a spus:
Stai sa postez si pozele cu el! Vei deveni de-a dreptul "incantat".
eddie, la 10 May 2014 - 10:11 PM, a spus:
Este o culoare asemanatoare pe cosurile de gunoi. Vorba cuiva (nu mai tin minte cine): Cand a avut marina tancuri in dotare? Sau ... ?!
Oricum, in cartea "Tupele blindate din armata Romana - 1919 - 1947" autori fratii Scafes si Horia Serbanescu, respectivul blindat este ilustrat tot in albastru deschis. Nefiind istoric nu ma pot pronunta asupra veridicitatii culorii, dar cand il privesc ...
Bafta!
Postat 11 May 2014 - 04:58 PM
Citeaza
Si eu cred ca de aceea l-au vopsit asa . Aveam si niste masini blindate cehesti ce indeplineau cam acelas rol si care se pare ca aveau acea culoare ( albastru foarte deschis " ca si la fabrica de sifoane "<?> cum spusese un reporter englez prezent la o manifestatie ).
Imi pare insa rau de R35 . Le-am avut si in camuflaj francez ( idem cred Ft17) si chiar unul fain , "peste" care "mai venea" si Crucea M ; campania din Moldova -Basarabia .
P.s. off topic.Cum e Famo , (caci vad ca pe Pz 4 l-au vopsit) ?
Postat 11 May 2014 - 08:21 PM
dany, la 11 May 2014 - 04:58 PM, a spus:
Famo se degradeaza pe zi ce trece. Probabil ca in doi-trei ani va fi doar o poveste. Din pacate, desi la un moment dat am avut toate usile dechise, si le avem si acum, noi n-am fost capabili sa ne mobilizam eficient pentru a face fata unei munci de voluntariat. Sau mai exact: noi n-am fost in stare sa ... ... si de data asta nu putem da vina pe lipsa de sprijin.
Revenind la topic - FT-ul
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 11 May 2014 - 08:21 PM
Postat 11 May 2014 - 09:05 PM
FT 17
http://www.dishmodel...show.htm?p=1216
Renault R 35
http://www.dishmodel...show.htm?p=1219
Postat 13 May 2014 - 06:27 PM
Artileria francezilor era vopsita intr-un "gris clair bleuté" pana la aparitia camuflajului ( parca 1915) . Dupa razboi , griul ( acelas?) a ramas , cu si fara camo , pe langa alte culori de baza ( daca bine imi aduc aminte) . Trebuie sa ma documentez aici .
P.s. Ma gandesc , daca e cineva in trecere pe la muzeu , sa intrebe si ce i-a inspirat ( smiley-iutza cu ochi albastri nu exista ? ) de l-au vopsit asa .
Aceasta postare a fost editata de dany: 13 May 2014 - 07:04 PM
Postat 31 July 2014 - 07:03 PM
chenillette UE or Senileta MalaxaTipul UE in Bucharest
Şeniletă Malaxa U.E.
http://www.resboiu.r...leta-malaxa-ue/