Forum Machete,Modelism,Hobby: Concurs lunar - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs lunar elicoptere, autogire, convertoplane

Sondaj: Alegeti castigatorul

Acest chestionar este public. Alti membri vor putea vedea ce ai votat.

Care va place mai mult?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 02 May 2014 - 10:02 AM

Salut,

Inspirat de initiativa colegului 1-0-9, lansez si eu un demers similar.
Numele nu-i foarte inspirat din cel putin doua motive: este un concurs terestru, nu lunar iar durata de desfasurare este de 6 saptamani, adica pana la 15 iunie.

Regulamentul este simplu:
- concursul este adresat debutantilor (in acceptiunea larga a termenului, fara limita de varsta);
- modelul participant trebuie sa reprezinte o aeronava care se inscrie in oricare din categoriile: elicopter, autogir, convertoplan (adica orice de la Cierva C1 pana la Fairey Rotodyne, trecand prin Bell 206 Jetranger);
- participantii trebuie sa prezinte cel putin imagini cu macheta finalizata (de o calitate suficienta pentru a permite aprecierea constructiei) insotite de explicatii privind: kitul folosit, maniera de constructie (cu ce lipici, cum si cu ce a fost vopsit, daca si unde s-a intervenit pentru corectare/ imbunatatire/ detaliere.

Postarea de imagini din timpul constructiei si documentarea suplimentara fata de notita kitului sunt optionale.

Castigatorul (inca nu m-am hotarat asupra metodei de jurizare dar asta nu cred ca-i mare bai) are sa fie premiat cu acest kit:
Imagine atasata: italeri-sikorsky-uh34j-sea-horse.jpg

Urmatoarele 2 etape ale acestui concurs (cu desfasurare pe 6 saptamani fiecare) vor avea ca tema:
- masinile zburatoare din Marele Razboi (premiu - Sopwith Camel - Roden 1/72)
- DAV-DAS (premiu MIG E-7PD - Amodel 1/72)

Succese nebanuite,
mack

NB - rog moderatorii sa agate subiectul in "sus-ul paginii"

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 17 June 2014 - 08:33 PM

#2 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 06 May 2014 - 04:49 PM

Nimeni, nimic? Nici macar intrebari?

#3 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 06 May 2014 - 09:27 PM

Salve Mack!

Frumoasa initiativa, sunt convins ca vor fi doritori. Daca-mi vine intre timp o comanda de la AZ-Model, m-as bucura sa particip.
Calde salutari,
Nicu

#4 Useril este offline   zachs 

• Membru senior
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 28-September 13

Postat 06 May 2014 - 09:54 PM

Vezi postareaJangBogo, la 06 May 2014 - 09:27 PM, a spus:

Salve Mack!

Frumoasa initiativa, sunt convins ca vor fi doritori. Daca-mi vine intre timp o comanda de la AZ-Model, m-as bucura sa particip.
Calde salutari,
Nicu

Fii convins! Doar ca incepator fiind si inscris in celalalt concurs(nu stiu cum sa dau link-ul respectiv, inca), mai astept!
Sunt permise lucrari (relativ)vechi-de incepator ?
Ce zici, mack?

#5 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 07 May 2014 - 05:47 PM

Vezi postareazachs, la 06 May 2014 - 09:54 PM, a spus:

...
Sunt permise lucrari (relativ)vechi-de incepator ?
...

Regulamentul nu specifica vechi sau noi; daca regulamentul nu specifica atunci sunt permise.
Numai sa fie autogir, elicopter sau convertoplan. Si de incepator evident.
Cine prezinta elicopterul lui DA VINCI primeste premiul special al juriului :)

Succese nebanuite,
mack

#6 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 29-June 11

Postat 16 May 2014 - 10:28 AM

Ma inscriu eu. Cu un Mi-4 de la Parc Models

http://www.hobby-par...dus.php?id=1664

Aceasta postare a fost editata de Stefan_M: 16 May 2014 - 10:32 AM

#7 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 16 May 2014 - 12:11 PM

Salutare tuturor

pot sa ma inscriu si eu????......ca in zburatoare sunt incepator......Imagine postataImagine postata

felicitari pentru idee.....am sa o fur....Imagine postata

#8 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 16 May 2014 - 01:45 PM

Vezi postareaStefan_M, la 16 May 2014 - 10:28 AM, a spus:

Ma inscriu eu. Cu un Mi-4 de la Parc Models

http://www.hobby-par...dus.php?id=1664

M-am linistit, ma gandeam ca ramane consursul fara participanti.
Spor la treaba, asteptam poze.

Ganduri bune,
mack

#9 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 29 May 2014 - 04:33 PM

Salutare!

Subiect: Vietnam, 1969, un elicopter AH-1G Early "Huey-Cobra" , utilizat de puscasii marini.
Kit: unul dintre noile kituri AZ-Model: http://www.azmodel.c...products_id=680 (voi opta pentru cea de-a treia inmatriculare furnizata de producator).
Metoda: la pensula.
Kitul proaspat sosit, via Xaba (multam mult, Csaba!), imi pare o bijuterie.
Nu ma pricep la descrierea corectitudinii, ii las pe colegi sa o faca, dar pozele de pe site-ul producatorului (aparatul meu m-a abandonat!!) vorbesc de la sine.
Va fi "just for fun".
Profitand de faptul ca inca sunt intr-o recuperare medicala si nu pot sta mult pe scaun , o sa mai studiez putin problema culorilor.
Materiale folosite:
1. pensule:
plate, Milan seria 321, nr. 8 (sintetice, un silicon interesant, f. bun);
rotunde, Milan seria 311, nr. 3 si Vallejo.
2. vopseluri:
ma reduc la ceea ce am prin casa, de regula, acrilice, Agama, Vallejo, ceva pigmenti Vallejo si washuri AK, Future, Tamyia X-22, un mat de la Vallejo.
Spor la toata lumea!
Nicu

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN0368.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0369.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0371.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0376.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0373.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0374.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 29 May 2014 - 04:34 PM

#10 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 01 June 2014 - 11:00 AM

Vezi postareaJangBogo, la 29 May 2014 - 04:33 PM, a spus:

Salutare!

Subiect: Vietnam, 1969, un elicopter AH-1G Early "Huey-Cobra" , utilizat de puscasii marini.
...
Nicu

Spor la construit

#11 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin

Postat 03 June 2014 - 10:04 AM

Salut,

Un mic update legat de realizarea Mi-4 -ului:

Treaba a inceput de vreo 2 saptamani si merge asa si asa. Sper sa termin la timp.
Imi place Mi-4-ul, macheta am cumparat-o de ceva vreme si odata cu acest concrus mi-am zis ca e momentul sa o incep. Daca stiam ce ma astepta, cred as fi cautat alta: jumatatile principale erau decalate si cu 2mm. La alte machete nu m-am deranjat foarte mult, insa daca aceasta ajunge pe forum, mi-am propus sa elimin cat mai mult din imperfectiuni. Asa ca pana acum am pierdut multe clipe pretioase dand la pila si la smilghel. nu e perfect, pila a mai intrat si mai mult dect ma asteptam, am reparat,chituit, iar stricat :aggressive:..si tot asa.
Operatiuni realizate:
-vopsitul pe interior, in nuante cat mai apropoiate de ceea ce am gasit pe net
-realizat cockpitul din kit (nu m-am chinuit prea mult la detalii, desi pe forum se pune mult accent la aceasta etapa, deoarce geamurile sunt destul de neclare incat sa nu se desluseasca nimic in interior)
-mascat geramurile,
-lipt geamruile de pe interior
-umplut botul cu blumb de pescuit(lipit cu superglue)
-lipit bucatile principale(cu lipici Revell), dat la pila din greu
-aplicat un strat de base color de la revell
-observat gauri, defecte de injectie, lipire, iarasi pila
-diseara, plimbare cu bicla la Mall sa vad daca gasesc vopseaua din prospect(ultima oara nu am gasit). Pentru burta imi trebuie un revell 58, am acasa 54. Daca nu gasesc 58, poate sa imi zica cineva daca si 54 e OK? Care e diferenta de nuanta? Ochiometric, comparat cu pozele si 54 pare destul de apropiat.

si cateva poze mai jos

Numai bine la toata lumea!

Imagine atasata: 20140527_211959.jpgImagine atasata: 20140527_211948.jpgImagine atasata: 20140527_211935.jpgImagine atasata: 20140527_211924.jpgImagine atasata: 20140520_221835.jpgImagine atasata: 20140519_210250.jpgImagine atasata: 20140520_221856.jpg

#12 Useril este offline   Finn 

• Membru senior
  • Postari: 262
  • Inregistrat: 05-April 14

Postat 04 June 2014 - 03:01 PM

Citeaza

-diseara, plimbare cu bicla la Mall sa vad daca gasesc vopseaua din prospect(ultima oara nu am gasit). Pentru burta imi trebuie un revell 58, am acasa 54. Daca nu gasesc 58, poate sa imi zica cineva daca si 54 e OK? Care e diferenta de nuanta? Ochiometric, comparat cu pozele si 54 pare destul de apropiat.

Exista Revell 58? Eu nu-l gasesc in catalog. Iti doresc succes cu macheta!

#13 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin

Postat 05 June 2014 - 10:29 AM

Vezi postareaFinn, la 04 June 2014 - 03:01 PM, a spus:

Exista Revell 58? Eu nu-l gasesc in catalog. Iti doresc succes cu macheta!

Ai dreptate Finn, nu e nici in raft, nici in catalog. In instructiuni e clar "Revell58", trebuie sa fie o greseala.

Trebuie sa gasesc o alta sursa de informatii pt culoare de pe burta.

#14 Useril este offline   zachs 

• Membru senior
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 28-September 13

Postat 05 June 2014 - 02:32 PM

Primul meu elicopter, singurul pana in momentul de fata: Mi-24A, kit Zvezda, 1/72.

Imagine atasata: SAM_2737.jpgImagine atasata: SAM_2749.jpgImagine atasata: SAM_2751.jpgImagine atasata: SAM_2759.jpgImagine atasata: SAM_2538.jpgImagine atasata: SAM_2548.jpgImagine atasata: SAM_2746.jpgImagine atasata: SAM_2503.jpg
Fara corectii/imbunatatiri, dimpotriva, la repezeala, de parca ma grabea cineva, cu unele exceptii, adica asteptarea urmatorului salar pentru procurarea nus-carui ton de vopsea ce s-ar fi potrivit (ochiometric) temei alese.
Imagine atasata: IMG_0618-800.jpg

Kit-ul mi-a placut pentru ca am vazut pe net ca avea cateva detalii ce trebuiau musai facute gen motoare, reductor central,compartiment incarcatura utila(sau cum i s-o spune) gen militari sau cargo. Vopsit cu bidineaua(caci daca as zice "penson" as jigni pictorii), avand vopsele acrilice Vallejo si nici o idee despre banda de mascare,lac mat/lucios, patafix, aerograf, tensiune superficiala (de parca as sti acuma multe) etc., a iesit ce a iesit.

Nu pun si foto din timpul constructiei desi am cateva(asa-i cand descoperi un forum despre modelism :yahoo:), altfel postarea ar trebui mutata la rubrica "Sa mai si radem!" :crazy:

Aceasta postare a fost editata de zachs: 05 June 2014 - 02:34 PM

#15 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 06 June 2014 - 07:28 AM

Minunat,

O perioada m-am temut c-are sa ramana concursul fara participanti.

Acum e mai bine. Va multumesc.

Spor la construit,
mack

#16 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin

Postat 12 June 2014 - 02:31 PM

Mic si trist update...

Eu intru in criza de timp (e drepet ca am avut si niste probeleme si n-am mai lucrat zile bune)..

In cautarea perfectiunii si a implementarii unor tehncici despre care am tot citit..proiectelul meu incepe sa se duca de rapa :crazy:

-Chituit, smilgheluit, pregatit pt vopsea: OK
-Dau sa montez geamul: soc si groaza, nu se potrivea de nici un fel. Era cam cu 3mm mai mare si nu se potrivea nici la forma..da-i cu sculpatul, amanat vopsitul
-Vopsesc..pare ok. Cum preshade-ingul nu a avaut nici un efect, imi zic sa aplic un fel de "dupa" shading. Amestec verdele cu ceva negru..cand aplic, imi iese argintiu pe macheta. Raman prost, dau din nou cu verde ca sa repar.
-incerc sa demaschez geamurile. Raman urme de Mr. Masca Verede de Silicon pe la marigini..mai mult, se vad urme de alb nevopsit pe interior. Insist cu inlaturarea lui Mr. Verde..un geam pica inauntru. Luat razna pe strazi. Imi mai revin aseara cand vad un documentar pe TVR si Mi-4-ul de acolo nu avea deloc geamul pe care l-am pierdut. Ei..ca sa vezi, cat de atent sunt la detalii.
-ma apuc sa "evidentiez" liniile de panou. Inca putin si evidentiam fuselajul... am aplicat un "wash" acriclic de la..am uitat cine, iar apoi, frumos, cu apa si servetele, cum am vazut pe youtube, am inceput sa curat surplusul. Surplusul era tot acolo in schimb se ducea lacul aplicat (revell). Surpins, mai dau cu servetele, apa, unele panouri deveneau deschise la culoare.M-am oprit. Am zis ca-s obosit, gresesc ceva..am deschis o bere si m-am uitat la calificarile de la LeMans.(acum participa si Porsche iar un Nissan s-a dus in gard).

Astea fiind spuse..mai am pana termin, cand termin o sa fie mai naspa decat speram...dar de, tema concursului este "incepatori". Cred ca daca nu ma complicam cu tehnicile astea de imbatranire si-l lasam asa mai scos din ou, ar fi iesit mai fain.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20140607_203841.jpg
  • Imagine atasata: 20140607_203854.jpg
  • Imagine atasata: 20140609_232111.jpg
  • Imagine atasata: 20140609_232133.jpg

#17 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 12 June 2014 - 09:14 PM

Salut Stefan!

Ia-o ca pe un exercitiu. Important este ca inveti din aceasta experienta si data viitoare va fi mai bine.
Si eu sunt in aceeasi oala cu tine, n-am apucat sa fac multi purici cu Cobra mea. A trebuit sa fac un dryfit, cu cockpitul am avut ceva de furca pana sa ma prind cum vin corect plasate toate piesele. Si colac peste pupaza, a trebui sa iau si o pauza datorita unei hernii de disc. Lacom cum sunt, n-am vrut sa abandonez nici teutonul inceput unde am mai apucat sa fac cate ceva. Intre timp, din topicul lui Alexelu_Marinelu, am sesizat ceva de completat si la rotor.
Tu alegi daca te grabesti sa termini sau "mesteci" pe indelete kitul.
Curaj si spor!
Nicu

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 12 June 2014 - 09:15 PM

#18 Useril este offline   Stefan_M 

• Membru deplin

Postat 15 June 2014 - 08:20 PM

Salut din nou..

iata si ultimul update..cu vopseaua inca umeda pe ici si colo..cu 3 ore inainte de finish..macheta e cam gata.

Am grabit putin pasul, fapt ce a dus si la greseli (am rupt un tren de aterizare, am lasat o amprenta unde nu trebuia si inca vreo doua)..alt timp pierdut cu reparatii.

Cred ca o sa mai lucrez putin la ea, oricum, dupa atatea experimente, sper sa incep sa stapanesc unele tehnci si urmatoarele machete sa iasa mai bine. Aceasta mi-a si facut o multime de necazuri.

PS: decalurile sunt inca incretite de la solutie. Din cauza deadline-ului, a trebuit sa psotez asa.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _20140609_232133.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_203952.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204015.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204024.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204052.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204102.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204118.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204127.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204134.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204152.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204205.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204205.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204227.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204328.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204337.jpg
  • Imagine atasata: _20140614_204434.jpg

#19 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 16 June 2014 - 10:10 AM

Salutare,

Declaram concursul inchis.

Va rog sa-mi acordati 1-2 zile ca sa rezolv componenta administrativa a jurizarii.
Avand doar doi participanti "eligibili" am sa fac in asa fel incat ocupantul locului 2 sa primeasca un premiu de consolare.
Pana atunci, multumesc celor care au participat si nu s-au temut sa ne arate constructiile lor de inceput. Pe cei care n-au participat ii invitam la editiile urmatoare (au sa mai fie).

Ganduri bune,
mack

#20 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 16 June 2014 - 10:27 AM

Salve Mack!

Din pacate, mie nu mi-au iesit socotelile si, momentan, nici nu ma pot solicita prea mult datorita unei nenorocite de hernii de disc.
Voi face un topic separat si voi continua acolo, ca melcul.
Ii felicit si eu pe colegi si sper sa nu fii dezamagit de actuala participare.
Multam pentru provocare!
Nicu

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi