Citeaza
Fairey Fulmar Mk.I / II Un erou neglijat de posteritate
Postat 14 May 2014 - 08:07 PM
Da, Călin , cred că am să caut serios un divais de ăla de zici, că se simte nevoia . Cred totuși că scara este vinovată , īn orice altă activitate NU am nevoie de ochelari de aproape , văd īncă perfect ( pentru leat '67...) . Am īnsă ochelari de distanță , pentru condus și privit la TV.
Am īnchis fuselajul , s-a īmbinat foarte bine , nu a fost nevoie decīt de foarte puțin Tamiya Putty , și asta mai degrabă datorită modificărilor făcute de mine pentru adaptarea PE-urilor decīt a matriței. Deasemeni , am asamblat și aripile deja , dar aici o să mai am de lucru la băile trenului de aterizare , practic "chele" la kitul Vista. Poze mīine , pe lumină.
Vă salut !
Postat 15 May 2014 - 09:09 AM
De fapt mergeam pe acolo cu 331 spre scoala si l-am vazut.
Nu ma asteptam la cine stie ce. Insa pentru anul 1996, s-a dovedit a fi o raritate.
Cand am ajuns acasa si l-am desfacut, am vazut primul kit gravat in negativ din viata mea. Inca nu avusesem nici un Matchbox.
A fost o placere sa-l lucrez - intr-o singura zi.
Postat 17 May 2014 - 07:44 PM
Vă las cu bine . Va urma .
Sorin
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 17 May 2014 - 07:45 PM
Postat 22 May 2014 - 09:42 PM
Am mascat cupola....Inch'Allah , mi-a luat cam două ore !!
Fiecare ochi de fereastră a fost măsurat , desenat pe bandă Tamiya , tăiat cu o lamă nr.11 nouă , poziționat cu penseta și lipit bine pe poziție cu vîrful unei scobitori ( utile minunile astea mici de bambus , biine ascuțite !!) . Am mai mascat eu și cupola lu' P-40 , dar a fost mizilic , pe lîngă asta : 27 de ochiuri de sticlă !! Știu eu că sînt altele și mai și ( B-17 , B-24 , He-111 , Ju-88 , etc.) dar la toate există măști Eduard sau Montex , care zău că merită luate , cu condiția să se potrivească....
I-am lipit deja ampenajele și aripile , s-au potrivit chiar bine , mai este o zonă ce va necesita nițel chit , la bordul de atac , chiar la joncțiunea cu fuselajul , dar asta este mai puțin vina kitului , cît rezultatul intervenției mele ( am degajat complet băile trenului de aterizare , în vederea închiderii și detalierii lui ) . Aa , pînă la urmă am scuturat lenea și am deschis și orificiile de evacuare a tuburilor trase , și-am dat și găurile gurilor .50 - urilor.
Gata , începe să arate a avion !
Acum stă cuminte la uscat pînă mîine .
To be continued...
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 22 May 2014 - 09:45 PM
Postat 23 May 2014 - 04:53 PM
Acum mă apuc de băile trenului de aterizare și de tren īn sine.
Noroc !
Postat 24 May 2014 - 01:24 PM
Cam așa ceva a ieșit . Am mai chituit nițel , curățat și șlefuit , și...gata .
Trenurile de aterizare , precum și capacele lor , erau nițel cam simpluțe :
Mi-am luat inima-n dinți și le-am īmbunătățit cumva , mi se părea că arată ca niște "jucării" . A rezultat asta :
Cred că o să urmeze o nouă sesiune de vopsit ( băile , trenurile , capacele , elicea , roțile....)
Am īntīlnit două opinii pe net : băile vopsite īn culoarea intradosului ( medium grey , īn cazul meu ) , sau obișnuitul "british interior grey-green" . CUM să le fac ?? Nu există nici o poză cu "Ringa" la sol , să văd ce culoarea avea la " dessous"-uri
Orice ajutor va fi tare apreciat !
Spor să fie !
Postat 24 May 2014 - 10:14 PM
Poate reusesc sa-ti lamuresc dilema intr-o oarecare masura cu imaginile urmatoare :
Plus una B/W pentru comparatie cu nuantele de pe fuselaj.
Spor
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 24 May 2014 - 10:15 PM
Postat 24 May 2014 - 10:54 PM
Spor să fie !
Sorin
Postat 26 May 2014 - 08:59 AM
Va urma.
Sorin
Postat 29 May 2014 - 09:51 PM
Postat 01 June 2014 - 07:00 PM
Postat 03 June 2014 - 05:42 PM
Încă mai am de lucrat la diverse finisări , pozele astea au cumva avantajul că-ți arată și ceea ce nu vezi cu ochiul liber ( cel puțin eu...) , mai ales dacă ești nevoit să lucrezi mai mult noaptea ( mă rog , seara tîrziu...), la lumină artificială.
Acum trebuie să-l maschez pentru verde ( Gunze H-73 , RAF Dark Green ) . La P-40 m-am descurcat bine cu Patafix-ul , dar aici am înțeles că nu merge , iese prea gazat . Avînd în vedere și sarea , cum să-l maschez ? Să iasă și demarcajul net , și nici să nu-mi zboare sarea de la locul ei...Încă nu am nici o idee.
Va urma , sper.
P.S. Super vopseaua Gunze , se dă bine , NU sedimentează pe fundul borcanului , se curăță apoi ușor cu apă chioară , ajutată și cu nițel izopropilic.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 03 June 2014 - 05:44 PM
Postat 03 June 2014 - 08:01 PM
Si Patafixul iti poate lua sarea. Ca sa-l faci mai putin lipicios, trece carnatii de cateva ori pe pielea mainilor. Nu pe tesaturi, pentru ca se umple de scame.
Spor!