Forum Machete,Modelism,Hobby: Messerschmitt Bf109F-2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Messerschmitt Bf109F-2 1:48, Hasegawa kit and some other stuff

#41 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 10 June 2014 - 09:32 AM

Vezi postareatibi22, la 10 June 2014 - 09:00 AM, a spus:

Desene am si eu dar astea nu ma conving! Poze frate! Poze! Sunt cele mai clare argumente!

Linia de panou despre care discutam exista, insa ea este intr-adevar destul de "discreta".
Ea se poate observa in aceasta poza cu spinarea unui HA1112 spaniol (celula originala de Bf109G2) - cu o oarecare dificultate insa, chiar caca poza e facuta de aproape si dintr-o pozitie avantajoasa!

Numai bine,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: HA1112.jpg

#42 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 10 June 2014 - 09:48 AM

Cred ca la fel de discreta ca si cele transversale, daca vad eu bine.
Multumesc pentru poza elocventa, si pentru sfaturi, desigur. Z, multumesc pentru articol, cu siguranta l-am citit acum mult timp in urma, dar nu-mi mai aminteam de existenta lui. Practic toata teoria de care am nevoie este acolo. Mai departe depinde doar de mine. Si de banda 3M pe care mi-o voi achizitiona astazi :pardon:
PS Ooops... nici scula dedicata nu am! Sper sa gasesc ceva de cumparat in Pantelimon...

#43 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 June 2014 - 10:12 AM

Asa da! Poza asta spune tot! Multumesc si eu! :-)
Scule de gravat gasesti la hobbyx.ro Plastic scriber Tamiya sau incearca la machete.ro, poate gasesti scriber de la RB Productions.

#44 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 10 June 2014 - 03:24 PM

Imagine postata
Imagine postata

Aici

Imagine postata

Aici

Imagine postata

#45 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 17 June 2014 - 10:01 PM

Povestea asta cu regravatul o sa-mi dea cosmaruri... dar cum altfel sa incep sa o stapanesc decat punand-o in aplicare. M-am inarmat cu unealta (am gasit Trumpeter). Nu sunt zgarcit de fel, dar cand am vazut ca rola de banda 3M e 60 lei am renuntat, cu gandul ca am banda izolatoare sa maschez un avion la 1:1. Am lipit cateva fasii suprapuse pe o bucata de sticla si am taiat straifuri de aproximativ 5 mm. Se pare ca vinilul nu este suficient de plasticat pentru a ghida bine zgaraieciul, pentru ca dragul meu F2 e bine intarit cu super glue pe toate partile, pe unde mi-au scapat liniile... Asadar, dupa lupte seculare care au durat cam o saptamana, cam acesta este stadiul.

Inainte de a lipi aripile zburatoarei, am executat gaurile pentru suportul rezervorului suplimentar. Fara sa verific! Am constat ulterior, evident, ca acestea nu sunt centrate. Va trebui sa le astup. Intre timp nici nu stiu daca mai vreau sa-i montez rezervorul, nefiind sigur ca are legatura cu subiectul. Voi ce spuneti?

La imbinarea oblica, de sub priza radiatorului de sub motor, am avut probleme cu slefuitul... Zona nu prea permite. Asa ca am taiat o fasiuta de stiren de 0,1mm grosime (am citit topicul despre stiren si am inceput sa caut toate ambalajele care eu marcat PS, astfel am descoperit capacul paharului de suc de la KFC :yahoo:) si am lipit-o pe suprafata cu pricina.

Urmeaza sa-i aplic niste extra thin cement pe liniile refacute apoi... mai vedem.

:hi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN6824.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6825.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6826.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6827.jpg

#46 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 17 June 2014 - 10:36 PM

Pentru regravat merge Dymo Tape, eu am luat anul trecut prin noiembrie de aici, varianta de 3 mm latime:

http://www.papetarie...ister-5580.html

Au sediul in Pipera, vezi date de contact de pe site, m-a ajutat nepotul, s-a dus la ei la sediu si mi-a luat.

Aceasta postare a fost editata de anstro: 17 June 2014 - 10:37 PM

#47 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 June 2014 - 06:07 AM

eddie, banda de mascare 3M la latime de 3 mm costa 23 Lei. Eu zic sa ti le cumperi pe amindoua si Dymo tape si 3 M.

#48 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 18 June 2014 - 08:47 AM

Multumesc! Imi voi lua ambele produse. Saptamana trecuta am fost la magazin/magazine (sunt vreo trei unul dupa altul cu acelasi profil) si aveau doar banda de 6 mm care este 56 lei. Pe site am vazut-o si pe cea de 3 mm, sun sa vad daca exista in stoc.

#49 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 18 June 2014 - 12:33 PM

Am sunat la PicturaOnline.ro si mi-au spus ca au primit ieri dupamasa banda de mascare de 3 mm (3M). Daca mai doreste cineva (din cei care vin la intalnirea de sambata, eventual), eu imi fac drum in aceasta dupamasa.
Spor! :hi:

Aceasta postare a fost editata de eddie: 18 June 2014 - 12:34 PM

#50 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 June 2014 - 12:40 PM

Cum spuneam mai sus, acea linie de panou exista, ca si altele, de fapt. Uneori ele sunt chituite si sa vad mai putin. Ca exageram, este clar! Daca facem un mic exercitiu matematic plecind de la o linie gravata de 0,1 mm pe macheta, avem 0,1x72=7,2 mm!!! Vedeti voi o gaura de ....7 mm in fuselajul unui avion, intre panourile de tabla?? :wacko: :wacko: Daca o luam invers, o linie de 0,2 mm latime pe avionul real ar da, pe aceeasi macheta, scara 1/72, un sant de ...0,003 mm latime!!!! :crazy:
Acele linii dau un plus de ...ceva machetei. Cititi, va rog, si inceputul dizertatiei de aici: http://www.cartula.r...panourilor.html , nu mai insist.
Eddie, atentie la liniile de pe intrados, ele nu sunt coliniare!!!
Imagine atasata: DSCN6825.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 June 2014 - 12:51 PM

#51 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 18 June 2014 - 12:55 PM

Banda 3M de 3mm gasesti la msgszinul de vopseluri autlo Ferdinand de Gorjului Militari.

#52 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 18 June 2014 - 01:01 PM

@flo Multumesc mult, Florin. Imi e mai aproape Grivitei de birou, dar bine de stiut!

@Z-mare Noroc ca-i facui poza cu burta la bec! Eu am folosit o schita de la Bill pentru... zona anatomica mentionata. Daca ai o schita corecta poti sa o postezi, te rog? Multumesc!

#53 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 June 2014 - 04:55 PM

E un F2.
Imagine postata
Imaginea are peste 2 M, asa ca poti sa o folosesti foarte bine.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 June 2014 - 05:25 PM

#54 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 18 June 2014 - 07:36 PM

Are 250 k dar tot e mai bun decat cea de 65 k pe care o aveam. Problema este in felul urmator: imaginea este identica, eu am fost suficient de chior incat nu am sesizat ca acea linie este usor spre stanga zburatoarei... :bang:

Multumesc Z, pentru vigilenta si pentru schita!

#55 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 24 June 2014 - 08:20 AM

Mic update... m-a mancat sa-i tai si suprafetele de comanda ale directiei. Am reusit aseara sa le lipesc in pozitiile definitive.

A aparut prima problema de imbinare: capota motorului parca apartine altui kit...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN6834.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6842.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6843.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6845.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6846.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6835.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6837.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6838.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6840.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6847.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6848.jpg
  • Imagine atasata: DSCN6849.jpg

Aceasta postare a fost editata de eddie: 24 June 2014 - 08:18 AM

#56 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 24 June 2014 - 08:47 AM

Vezi postareaeddie, la 24 June 2014 - 08:20 AM, a spus:

Mic update... m-a mancat sa-i tai si suprafetele de comanda ale directiei. Am reusit aseara sa le lipesc in pozitiile definitive.

A aparut prima problema de imbinare: capota motorului parca apartine altui kit...

Salut.

E mai sexy asa cu directia putin bracata intr-o parte.

Cu capota motor...e aproape inevitanila problema de potrivire, la toate kiturile astea taiate in bucati.
Mergea sa-i pui un departator intern...o bucata de culee taiata si pilita la dimensiune, varata pe interiorul capotei, care sa impinga/cracaneze putin peretii laterail ai capotei (exact atat cat trebuie). In felul asta, probabil ca ai fi obtinut o mai buna potrivire laterala si ai fi scapat si la pragul ala (diferenta de inaltime) dintre capota motor si partea din fata parbrizului.

Va trebui sa faci niste ajustari, astfel incat aceste mici diferente de nivel sa dispara.
Oricum....am vazut potriviri mult mai rele in cazul unor machete cu capote separate...Hase inca se tine onorabil.

Spor sa ai...

#57 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 24 June 2014 - 08:55 AM

Vezi postareaRocknRolla, la 24 June 2014 - 08:47 AM, a spus:

Mergea sa-i pui un departator intern...

Multumesc pentru idee! Nu e tarziu, deoarece capota e potrivita la rece, inca nu am lipit-o.
Mitralierele tot cu bucatele de culee au fost montate.

#58 Useril este offline   eddie 

• Membru senior

Postat 25 June 2014 - 05:40 PM

Intrebare... Am aceste roti de rasina, care au un profil usor diferit pe interiorul jantei. Am cautat poze dar nu am gasit nimic cu acea zona. Credeti ca se potrivesc F2-ului?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN6851.jpg

#59 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 June 2014 - 08:47 PM

Nu sunt un expert in Bf 109, M-am uitat prin multe carti. F-urile apar si cu genul asta de jenti cu 6 spitze dar mai sunt si altele fara spitze. Partea dinspre interior este in toate fotografiile greu de descifrat. Eu as zice le poti folosii pe amindoua.
Cele de genul cum sunt rotile gablene apar intr-o carte de la MMP Books

Imagine postata

Recenzie despre carte Bf 109 F

#60 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 26 June 2014 - 08:45 AM

Vezi postareaeddie, la 25 June 2014 - 05:40 PM, a spus:

Intrebare... Am aceste roti de rasina, care au un profil usor diferit pe interiorul jantei. Am cautat poze dar nu am gasit nimic cu acea zona. Credeti ca se potrivesc F2-ului?

Salut.

Eu as merge pe alea galbene de rasina.
Si alea stock sunt ok, insa numai pe partea cu spite.
Pe partea celalata, care venea montata spre jamba (deci partea mai "neteda" a jentii - aia mai putin vizibila) nu exista acea protuberanta centrala, din cate stiu eu.

Spor,

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi