costeo, la 21 May 2015 - 07:14 PM, a spus:
Salut, Laurentiu! Ma bucur c-ai revenit! Ti-a iesit braul. Ma bucur ca nu vopsesti in continuare. Eu am "calafatuit" filele de bordaj cu vopsea neagra pe cant. Te ajuta si pentru eventulele, inevitabile, imperfectiuni. Ce lemn urmeaza sa folosesti? Dupa mine, nesfatuit fiind, iti recomand sa folosesti ulei de in in loc de lac, "joaca" mai frumos cu lemnul.
Buna Costi! Da am revenit, chiar daca mai incetuc dar am sa ma starduiesc sa duc la capat lucrarea! Sunt multe lucrari, pe forum, incepute si neterminate!
Sa trecem la ale noastre! Baghetele de bordaj sunt din aceeasi esenta ca si braul si chila, adica prun! La kit-urile lucrate anterior da am folosit ulei de in si e OK!
La aplicare au fost probleme, dar de curind am citit un sfat dat de Crios, undeva pe forum, referitor la modul de aplicare! O sa vedem! cand am luat carminul mi s-a recomandat un lac mat, iar cel cumparat si recomandat de vanazatoare
e de calitate! La lucrarile anterioare si eu am vopsit canturile filelor de la punte, cu marker permanet! Acuma la chila am folosit aracet amestecat cu tempera, ca urmare a sfaturilor primite!