HMS Leopard
Postat 25 February 2015 - 11:14 PM
Postat 14 March 2015 - 04:08 PM
Pretentioasa metoda de lucru ai ales, dar pana acum te descurci. Urmaresc topicul pentru ca il am in plan (Leopardul).
Dar la etrava era bine sa intrebi inainte de a o taia. Forma si dispunerea pieselor componente e alta. Si imbinarea chilei e alta. Nici genunchiul etravei nu e in unghi ascutit.
Uite niste exemple:
Iti recomand si un link.
Sper ca nu te superi!
Iti urez spor si rabdare.
Postat 14 March 2015 - 05:50 PM
Departe de mine gandul sa ma supar!
Linkul trimis il stiu, chiar am descarcat poze sa ma pot inspira! Am obs ce si cum din pozele descarcate! Desenul pe care il posed ca plan e cel de mai sus! Am cautat sa simplific
nr de parti deoarece, sincer, prea multe imbinari, realizarea lor necesitand ceva mai multa indemanare, decat simt eu ca am in momentul asta! Imbinarea numai a acestor 4 piese inca nu este perfecta cum mi-ar placea mie, probeme la slefuire si pilire plana! Ceea ce urmaresc mai mult este calitatea lucrarii! Intrebari mai multe as pune dar sunt complet pe dinafara cu denumirile specifice!
Cred ca imbinarea cu chila se poate inca adauga si slefui pe partea opusa! Zic eu! Oricum mersi de atentie si sfaturi!
In rest toate cele bune!
Postat 14 March 2015 - 06:11 PM
asa cum se vede si in desenul tau , sunt vizibile piesele 3,4,5,6 , piesele 8,9 si restul fiind deja inghitite de constructia carenei.
Postat 14 March 2015 - 07:12 PM
Restul de piese sunt ok, mai putin acea imbinare cu chila (parerea mea de privitor). Si ma mira unghiul de la genunchi, dar vad ca asa e planul!
Spor si rabdare inca o data!
Gabi, cred ca te referi la poza a 2-a. Este Pandora. Am vazut ca seamana f. mult, de aceea am postat-o. Imi pare aproape identica constructia etravei.
Postat 14 March 2015 - 08:11 PM
Referirea mea la calitate era legata de executie si mai putin de planuri, nu ca nu ar fi importante!!!!! Rog a nu fi inteles in mod gresit!
Cind am trasat nici prin cap nu mi-a trecut daca se putea face dintr-o bucata, pe vremea aceea, sau nu!
Ideea este ca tot ce sa sugerat inca se mai poate corecta si implementa! Din ce se vede in pozele mele cu piesele, doar imbinarile interioare sunt finalizate, conturul exterior mai deloc,
urmand al contura dupa ce o sa le lipesc intre ele! Astept in continuare pareri!
Cu respect!
Postat 14 March 2015 - 08:30 PM
Mult spor!
Postat 14 March 2015 - 08:44 PM
costeo, la 14 March 2015 - 08:30 PM, a spus:
Mult spor!
Deci! poza din stanga (nr 1) reprezinta planul fizic ce il am, fara nici o imparteala! Poza din dreapta este desenat schitat de mine, tinand cont de ce am vazut pe alte forumuri dedicate!
Cu respect!
Postat 14 March 2015 - 08:51 PM
Vezi si imbinarea partilor chilei in stanga. Linia orizontala e demarcatia intre chila si chila falsa (care protejeaza chila de frecari la lansari, andocari, esuari)...
Imbinarea cu chila a etravei (cum ai desenat-o) mi se pare curioasa pentru ca, la o nava reala, in cazul lovirii unei stanci, recif sau alt obiect imers, chila (chiar imbinarea ) era expusa fortei loviturii, putand sa se crape. Tot de asta zic si ca unghiul ala e curios, pentru ca o forma de arc de cerc poate aluneca (ridica nava) peste un obiect imers.
Postat 14 March 2015 - 09:03 PM
Kromag, la 14 March 2015 - 08:51 PM, a spus:
2.jpg
Vezi si imbinarea partilor chilei in stanga. Linia orizontala e demarcatia intre chila si chila falsa (care protejeaza chila de frecari la lansari, andocari, esuari)...
Imbinarea cu chila a etravei (cum ai desenat-o) mi se pare curioasa pentru ca, la o nava reala, in cazul lovirii unei stanci, recif sau alt obiect imers, chila (chiar imbinarea ) era expusa fortei loviturii, putand sa se crape. Tot de asta zic si ca unghiul ala e curios, pentru ca o forma de arc de cerc poate aluneca (ridica nava) peste un obiect imers.
Postat 14 March 2015 - 10:19 PM
Postat 15 March 2015 - 07:24 PM
costeo, la 14 March 2015 - 10:19 PM, a spus:
Stimate Costeo, nu stiu daca lucrarea mea este un scratch build autentic, e totusi mult spus! Ptr a reusi un scratch build cap coada, zic eu e necesara o dotare cu scule si echipamente, sau in lipsa lor de o mana si talent de scluptor, imaginatie si multa informatie, de care eu nu posed! Oricum respect ptr aprecieri! Urmaresc si eu lucrarea ta cu interes chiar daca nu am scris comentarii!
Postat 15 March 2015 - 07:51 PM
Cam atat ptr seara asta! Toate cele bune! Cu respect!