Forum Machete,Modelism,Hobby: Me 109 G-10 (Revell) si Opel Blitz (Academy) 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Me 109 G-10 (Revell) si Opel Blitz (Academy) 1/72 Proiect Scena de aerodrom

#1 Useril este offline   aur 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 15-February 14
  • Interests:1/72, 1/48 Scale Models

Postat 22 April 2014 - 09:44 PM

Salutare,

Pentru ca aveam prin casa un Messerchmitt Bf 109G-10, care tot asteapta de 15 ani sa fie montat, am zis ca e timpul sa trec la treaba si sa-l includ intr-un proiect mai de anvergura si nu doar un simplu montaj de macheta. Kitul este cel de laRevell, la scara 1/72. Este cel care inca se gaseste pe piata (http://www.revell.ro...hp?prod=1010049),la pretul de 35 de lei, care mi se pare ca merita cu varf si-ndesat. Nu o fi ca cel de la Fine Molds, dar cu putin munca se pot obtine rezultate foarte bune. Are cateva greseli si lipsuri de gravura, dar se pot corecta destul de usor. Pelanga kitul de la Revell am mai folosit un set de cockpit de la Aries, roti, coafa, pale si tevi de evacuare de la Quickboost . In afara de piesele de rasina am mai folosit si ceva PE-uri de la Eduard. Am vrut sa-l fac cat mai detaliat posibil, nu de alta, dar trebuie sa dea bine in fotografii :D. Schema de vopsire a fost aleasa chiar aceea de pecutie. Mi-a placut din prima. Am inceput imediat sa caut informatii despre el si spre marea mea dezamagire, dupa zile in sir de cautari, nimic, nimic. Doar informatii contradictorii si insuficiente. As fi putut sa iau decaluri ale unor G10-uri mai cunoscute, dar tocmai faptul ca nu am gasit mai nimic despre avionul asta, m-a facut sa-l fac. Posibil ca avionul sa nu fi existat sub forma asta,posibil sa fi facut parte din JG301, asa cum spun unii autori, si nu din JG7 asa cum este specificat si prin benzile de pe coada. Sunt informatii care spun ca JG7 urma sa primeasca G10-uri dar n-au primit niciodata, dar sunt si informatii care spun ca existau G10-uri in JG7 cu unic scop de protectie a avioanelor de tip Me 262, la aterizare. Unii spun ca este pur si simplu o interpretare gresita a fotografiilor de epoca in ceea ce privesc benzile de pe coada care erau galben-rosie (JG301) si nu albastra-rosie (JG7). Poate-i adevarat, poate nu-i. Faptul ca mi-a placut din prima, ca nu exista nicio fotografie care sa contrazica afirmatiile de pe Internet si faptul ca totusi cel care a facut pictura aia, trebuie sa fi avut o sursa de inspiratie, m-au facut sa continui cu schema de pe cutie si din instructiuni. Poate e o greseala, poate nu e. La urma urmei nu mai conteaza, macheta este facuta deja.

Pe langa asta, pentru ca am vrut sa fac oscena de aerodrom cat mai realista, un moment din viata de aerodrom, am facut si o macheta de cisterna de tip Opel Blitz de la Academy. Un kit destul de detaliat pentru scara lui si la care n-am adaugat nimic in plus. Singura modificare pe care a suferit-o a fost usa soferului care a fost decupata. Ce eciudat e ca nu scrie nicaieri pe cutie sau prin instructiuni ca este OpelBlizt, desi este evident.

Am luat si un set de figurine de la Revell,dar inca nu le-am vopsit, pentru ca oricum nu doream sa le introduc in sesiunea asta foto. Mi-ar fi disparut din realismul scenei. Am incercat cu unele mai vechi, de la Airfix, deja vopsite, si nu mi-a placut rezultatul. Poate cu cele de la Revell o sa dea mai bine, dar o sa vad in viitorul apropiat.

Fotografii am facut destule si chiar amobtinut ce am vrut sa obtin in momentul in care m-am apucat de proiectul asta.

Sper sa va placa si voua.

.

.

.

.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: f_15.jpg
  • Imagine atasata: f_01.jpg
  • Imagine atasata: f_02.jpg
  • Imagine atasata: f_03.jpg
  • Imagine atasata: f_04.jpg
  • Imagine atasata: f_05.jpg
  • Imagine atasata: f_06.jpg
  • Imagine atasata: f_07.jpg
  • Imagine atasata: f_08.jpg
  • Imagine atasata: f_09.jpg
  • Imagine atasata: f_10.jpg
  • Imagine atasata: f_11.jpg
  • Imagine atasata: f_12.jpg
  • Imagine atasata: f_13.jpg
  • Imagine atasata: f_14.jpg
  • Imagine atasata: f_16.jpg
  • Imagine atasata: f_17.jpg
  • Imagine atasata: f_18.jpg
  • Imagine atasata: f_19.jpg
  • Imagine atasata: f_20.jpg
  • Imagine atasata: f_21.jpg
  • Imagine atasata: f_22.jpg
  • Imagine atasata: f_23.jpg
  • Imagine atasata: f_24.jpg
  • Imagine atasata: f_25.jpg
  • Imagine atasata: f_26.jpg
  • Imagine atasata: f_27.jpg
  • Imagine atasata: f_28.jpg

Aceasta postare a fost editata de aur: 22 April 2014 - 09:53 PM

#2 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 22 April 2014 - 09:47 PM

Imi place ce a iesit, se vede ca ai muncit ceva la ele :hi:

#3 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 22 April 2014 - 10:24 PM

Discutii sint si vor fi multe pe tema acestei inmatriculari...
Probabil ca e fictiva, in orice caz e mult prea misto sa nu o faci.
E motivul pentru care am luat si eu jumate de duzina de cutii revell, chiar daca asta nu e un kit foarte ok:
profilul botului e ingrozitor, priza compresorului nu mai zic, cabina e aplatizata vazuta din profil ..oooh, si elicea aia...
Unele probleme se pot indrepta cu pila sau seturi aftermarket, altele mai greu. Ce ai scos tu din el e excelent.

Mici observatii, rautacioase, daca imi permiti.. pe linga toata munca depusa la model, firul antenei radio mi se pare pus oarecum la misto.
Iarba aia trebuie tunsa bine, ca e din cu totul alt film si alta scara. Impresia pe care mi-o lasa scena e de avion abandonat din vara tarzie a lui '45, cu iarba uscata si crescuta "gen stufaris" nu de primavara lui 45 cind Luftwaffe isi cam incheia cariera.

#4 Useril este offline   vishzu 

• Membru senior
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 15-November 10

Postat 22 April 2014 - 10:27 PM

Splendid!!!!
Pentru o macheta/dioarama 1/72 arata mai mult decat ok!!!
Se vede ca ai bibilit la ea cu multa atentie. Bravo si la cat mai multe.

Numai bine,
Andrei

#5 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 23 April 2014 - 12:25 AM

Aurelian,

Pentru montaj, vopsire, detaliere, punere in scena si fotografii, de la mine ai nota 10+.
Foarte, foarte frumos lucrate ambele machete.
Te mai asteptam! :-)

Niki

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 23 April 2014 - 06:07 AM

Felicitari pentru realizare! Pentru mine ambele machete arata foarte bine realizate.
Spor in continuare!

#7 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 23 April 2014 - 08:28 AM

Foarte frumoasa lucrare, felicitari! :clapping:

Atat machetele in sine, cat si diorama in ansamblu. Poze excelente de asemenea.
Singurul lucru pe care eu personal l-as schimba este antena de la G10.
In rest...frumos rau...stiu ca ma repet, dar inca odata felicitari...

Toate cele bune si spor in continuare!:drinks:

#8 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 23 April 2014 - 09:40 AM

Frumos realizate machetele, imi place si whetering-ul, e atat cat trebuie.
Spor in continuare!

#9 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 23 April 2014 - 09:46 AM

Foarte fain!

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 April 2014 - 11:50 AM

Una peste alta treaba arata excelent, imi place punerea in pagina, ca sa zic asa, mai ales "fotografile de epoca". Pacat de iarba aia cam inalta :whistle:
Intr-adevar kit-ul de la Revell are ceva bilbe, unele mentionate, altele nu, cum ar fi pozitionarea gresita pentru jambele trenului de aterizare, cel mai greu de corectat.
Ce as circoti eu, pe linge cele spuse pina acum, este uzura, dupa mine, putin exagerata si la avion si la masina si simetria acestei uzuri, pe masina. Aici trebuie mai multa atentie, ca usor "te fura peisagiu"
Felicitari! :hi:

#11 Useril este offline   aur 

• Membru senior

Postat 23 April 2014 - 12:07 PM

Multumesc foarte mult pentru aprecieri, atat pentru cele pozitive cat si pentru cele negative in egala masura, pentru ca asa evoluezi.
Ideea e ca am incercat sa scot cat mai mult din machetele astea doua.
In realitatea G-ul nu arata chiar atat de uzat, lumina blitzului are "calitatea" de a scoate in evidenta fiecare zgarietura , chiar si pe cele foarte greu vizibile cu ochiul liber ( ar fi trebuit sa pun un filtru de polarizare sa mai reduc din reflexiile zgarieturilor-data viitoare). In ceea ce priveste Opel-ul m-am gandit ca fiind la final de cariera nu poate sa arate ca in '39, cand a inceput razboiul si m-am hotarat sa-l fac cat mai uzat, cat mai jalnic.

#12 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 23 April 2014 - 12:43 PM

Punerea in scena este de nota zece, machetele arata impecabil, mai ales ca este vorba despre o scara la care se lucreaza greu (dupa parerea mea).
Ca sfaturi, sau mai bine zis ca idei de care poti sa tii sau nu cont, poti sa pui un filtru (gel) peste blit, sau dat fiind ca nu te zoreste nimeni, poti folosi alte surse de iluminare, cu un timp de expunere corespunzator, adica mai mare.
Felicitari inca odata pentru realizare.

#13 Useril este offline   aur 

• Membru senior

Postat 23 April 2014 - 01:00 PM

La fotografiere folosesc softbox-uri care dau o lumina destul de blanda, dar trebuia sa folosesc si un filtru de polarizare. Solutia e foarte simpla.

#14 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 April 2014 - 07:48 PM

Excelent lucrat. Felicitari!

#15 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 23 April 2014 - 09:23 PM

Excelenta lucratura, chiar daca kit-ul are problemele lui . Imi plac la nebunie vopsirea si weathering-ul . La cat mai multe !
PS. Dupa cum zice 109 , inlocuieste fitul antenei . Daca se mai poate...

Aceasta postare a fost editata de busila: 23 April 2014 - 09:25 PM

#16 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 24 April 2014 - 06:44 PM

Foarte fain!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou