Back to basics, modelism de placere Lockheed 9D Orion 1/72 Special Hobby
Postat 17 April 2014 - 01:54 PM
Incep cu Lockheed 9D Orion, de la Special Hobby, practic "furat" cu 4 euro ...
Cutia:
Voi face varianta folosita de republicanii spanioli.
Inauntru, kit tipic Short run.
Putintele piese, rezonabil de bine turnate:
Se pot face doua inmatriculari, cea "militarizata" spaniols si una civila americana:
Din cauza vechimii, cupola vacuformata s-a cam innegrit.
Ceva piese din rasina, care au fost foarte greu de separat de pe suport (in special cockpitul dar si motorul)
Dupa exact 4 ore.
Bordul de fuga al aripii subtiat, calele trenului lipite pe pozitie cu superglue, aripa inchisa si chituita cu base white de la revell:
Interiorul cabinei vopsit negru antracit, cel al calelor trenului un gri.
Am lipit capotele motorului si jumatatile rotilor, subtiat un pic palele elicei si finisat butucul:
Am vopsit si piesele din rasina :
Postat 17 April 2014 - 03:50 PM
1-0-9, la 17 April 2014 - 01:54 PM, a spus:
Oh,Doamne,cat am ajuns sa te invidiez !!!!
Ba chiar te urasc !!!
Pai n-ajung pozele cu Pocahontas,ca acum mai vi si spui ca ai cumparat doua duzini de kituri
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 17 April 2014 - 03:51 PM
Postat 17 April 2014 - 04:05 PM
Longinus, daca n-ai ritmul lui, n-are nici un rost. In plus, dupa ce le termini ce faci cu ele !?
Decat sa-ti iei 12 kituri mai bine-ti iei unu si bun....Uite, a aparut la A-Model Do 26. O frumusete !!! Doar 50 de euro.
Postat 17 April 2014 - 05:43 PM
in fine, ma mai consolez la gindul ca am lipit cele 8 gemulete, cu Future, nu inainte de a le vopsi laturile cu negru, pentru a nu se vedea acel efect urat reflexie in ele. O sa incerc sa le punctez si cu un pic de superglue, sa nu ma trezesc prea tirziu ca a cazut vreunul inauntru.
Postat 17 April 2014 - 07:26 PM
La o privire mai atenta, e clar ca arcul (profilul) carenajului de pe fuselaj e din alt film, nu se potriveste deloc cu aripa.
E cu atit mai greu de reparat, cu cit la bordul de fuga si cel de atac se potriveste...are insa cu totul alta curbura.
Postat 18 April 2014 - 12:07 PM
Am vopsit cu negru rotile si interiorul capotei motorului.
Dupa ce am fixat motorul inauntru am adaugat doua tevusti (observate intr-o fotografie:
Am debavurat ceva piese mici:
Am un dubiu la capacele trenului care-s extrem de groase. Nu stiu daca sa le subtiez pe smirghel sau sa le inlocuiesc cu totul.
Postat 21 April 2014 - 07:17 PM
Postat 23 April 2014 - 09:23 AM
Incredibil! Ai inceput un avion pe 17, iar azi 23 dai stratul de baza!!!
Get outta here!!! Ma duc sa ma culc!
1-0-9, la 23 April 2014 - 09:14 AM, a spus:
Cu ce-l vei polisha?
Spor in continuare...la naiba..de parca ai avea nevoie...
Aceasta postare a fost editata de BMF: 23 April 2014 - 09:40 AM
Postat 24 April 2014 - 09:57 AM
Una din dungi a iesit un pic mai sus si mai in fatza, s-ar putea sa se vada mai aiurea cind pun capota, dar pot trai cu asta :)
Mi-era teama de silvering, dar am dat cu hypersol peste decaluri si pare ca s-au ingropat bine in detalii.
Am mai vopsit si movul de pe directie.