Imi place ceea ce vad pana acum, per ansamblu.
Sunt insa unele repere la care as fi folosit alte materiale, care sa-mi permita sa reproduc mai precis si mai usor formele respectivelor piese.
Ma refer la :
- convertor; folosind mai mult stiren mi-ar fi fost mai usor sa reproduc cutia in sine si capacul rotunjit, precum si priza si stecherul aferent
- mansoanele levierelor; as fi folosit sarma putin mai subtire penru a sugera mai bine striurile
- cablurileelectrice, as fi folosit fie sarma de cupru decalita fie fir de plumb (ambele permitand o mai mare maleabilitate) astfel, curburile cablurilor ar fi fost si mai usor de reprezentat "natural" .
- tabloul de bord (una din elementele ce vor atrage cel mai mult privirea); ar fi fost mai ok daca marginile tablei de cupru ar fi fost indoite si mai precis, folosind eventual o scula dedicata (gen Hold' n' fold).
Daca imi sunt permise cateva sfaturi.
Inainte de a reproduce o piesa/reper, incearca sa o descompui (chiar si numai mental) in mai multe parti distincte, astfel iti va fi mai usor sa gasesti care ar fi materialele cele mai propice pentru a reprezenta acea piesa.
Pentru a reprezenta nituri, foloseste mai cu curaj varianta culee trasa la cald si formare cap cu ajutorul unei surse de caldura precis dirijata. Vezi ca pe undeva prin sectiunea tehnici exista un topic deschis de Z-Mare pe tema niturilor, ma gandesc ca ar interesant de citit, zic eu.
Nu in ultimul rand, incearca sa cureti fiecare reper pe care l-ai fabricat folosind putin nitrodiluant si o pensula moale, pentru a putea avea o imagine de ansamblu mai precisa si pentru ca la atasarea pieselor din vecinatate sa nu existe riscul de a nu mai potrivi exact, datorita bavurilor ramase de la prelucrare.
Spor sa ai in continuare si scuze pentru scrierea mea lunga.
Adi
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 04 April 2014 - 08:13 AM