Mercedes Benz SLR McLaren 722 Edition Tamiya 1/24
Postat 12 March 2014 - 12:53 PM
Dupa aproape un an decind am inceput aceasta macheta am ajuns aproape de final. Spun aproape ca mai vreau sa-i dau putina ceara, sa ai pun un numar pe spate si sa-l fixez de baza pe care tocmai acum am facut-o.
Macheta este in mare cu ce este in cutie dar am mai adaugat centurile de siguranta care sunt dintr-un material textil adeziv de la T2M, partea metalica de la un set Eduard auto scara 1/24. Tot in interior am mai adaugat putin carbon ( decaluri Scale Motorsports) care s-au mulat perfect pe forma complexa. Ce mai este adaugat este tot decalul de carbon care este pe spoilerul fata. Acesta este si motivul pentru care am taraganat macheta atita timp. Am avut nevoie de chef si inspiratie pentru a face asta.
Initial intentionam sa vopsesc macheta cu o vopsea preparata la Polycolor. Pe paletar arata foste bine dar cind am facut niste teste, vopseaua mi sa parut prea in afara scarii. Pigmentii metalici erau prea mari. Macheta este vopsita cu vopsea Tamiya TS 76 Mica Silver care mi se pare foarte potrivit pentru un Mercedes Benz. lacul folosit este de la Gunze GX 100 care-l folosesc pentru prima data pe o macheta auto. lacul da un luciu foarte bun si este aproape la fel de bun ca si lacurile 2 K auto.
Decalurile kit-ului au fost marea mea dezamagire si problema. Am lucrat foarte greu cu ele motiv pentru care am si stricat un decal important care trebuia aplicat in partea din spate a masinii.
Ok, cam atit cu vorba, daca va intereseaza ceva puteti sa ma intrebati. Postez citeva fotografii cu macheta in timpul lucrului si in stadiul actual. Daca timpul imi permita am sa mai fac niste poze cu macheta gata gata .
Sper ca va place!
Postat 12 March 2014 - 05:35 PM
@ 109 : nu este perfect dar nu mie rusina sa-l arat nici celor care stiu sa faca asaceva. Kit-ul este destul de complex si trebuie lucrat cu mare atentie
@ michi-ro : nu, nu am primit decaluri multe, practic cele doua semne Mercedes Benz s-au stricat si ele si le-am inlocuit cu cele de la SLS care sunt perfect identice. Decaluri mai sunt pe mijlocul jentilor, indicatoarele de bord, cele doua numere 722 de pe lateralele capotei motorului si inca unul pe capacul motorului. Atit. In schimb ce da Tamiya si nu da nici o alta firma sunt acele stickere adezive care dau un efect impecabil machetelor. Acestea au functionat perfect.
Un scurt documentar de pe vremea cind se construia masina la Woking : SLR Production line
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 12 March 2014 - 05:42 PM
Postat 13 March 2014 - 12:17 AM
Am totusi o nelamurire, care se datoreaza sper unei erori vizuale din partea mea. De ce vad la macheta un decalaj intre chederele portierelor si gemuletele spate ?
Mi-am permis sa editez o imagine a machetei, sa intelegi mai bine ce-am vrut sa intreb .
Am urmarit cu atentie si celelalte vederi ale machetei, insa si acolo imi pare vizibil decalajul, desi imbinarea curburilor ar trebui sa fie cursiva.
Sper sa ma insele ochii si sa fie vorba doar de o iluzie optica.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 13 March 2014 - 12:21 AM
Postat 13 March 2014 - 08:17 AM
Adi iti datorez o explicatie. Din pacate in cercul celor care au construit aceasta macheta este cunoscut faptul ca usile dupa vopsire nu se inchid perfect la loc daca nu se slefuieste plasticul inainte de vopsire. Eu am facut acest lucru dar spre dezamagirea mea nu am slefuit suficient intr-un anumit punct unde vad ca lacul incepe sa se zgirie. Usile se pot inchide mai bine dar eu nu am vrut sa fortez pentru a nu face o paguba greu reparabile. Intentionez ca prezentarea masinii sa fie cu usa soferului deschisa, astfel se mai pot vedea mai bine micile detalii din interior. Usa din dreapta am sa incerc sa o aliniez slefuind din lac atit pe usa cit si pe caroserie. Este o munca riscanta dar este singura posibilitate de remediere. Totodata, farul din dreapta trebuie sa-l consolidez in pozitia corecta. Initial farurile au fost lipite fix dar capota motorului nu se inchidea complet, astfel am fost nevoit sa recurg la masuri neortodoxe...
Postat 14 March 2014 - 08:06 PM
Postat 14 March 2014 - 10:17 PM
GGG, n-am reprodus imaginea pusa de mine mai sus ( macheta/masina reala) pentru a fi in masura sa gasesc eventualele erori ale kitului, te asigur. Am facut-o doar pentru a face intrebarea-curiozitate mai simplu de explicat.
Inca nu mi-e necesara o asemenea metoda pentru a vedea un decalaj in cursivitatea unor linii. Iar din cate am bauit, nu a avut nimic de-a face cu cel are a montat macheta si cu cel care a produs-o.
Tibi, imi cer scuze pentru poluare si multumesc pentru raspunsul pertinent la intrebarea mea anterioara.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 14 March 2014 - 10:17 PM
Postat 15 March 2014 - 04:05 PM
@ busila - un topic cu metodele mele de vopsire al vopselelor Alclad, Spaz Stix si Tamiya am sa fac dupa ce se termina evenimentul de la Moson. Tot ce fac am sa aduc la Alba pentru ca sa vi le arat! OK?!
@ GGG - multmesc, macheta nu este perfecta, cu toate ca am incercat sa evit nepotrivirea asta la usa, se pare ca nu a fost suficient. Pe vremea cind macheta a fost numai in primer se potriveau perfect, dupa vopsea si lac merge greu.
@ alexelu - sa fiu sincer cu tine, eu le-am dat cu crom! Dece nu se reflecta asa cum am reusit de al 100 de ori, nu stiu!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 15 March 2014 - 04:06 PM
Postat 19 March 2014 - 04:03 PM
Insa nu stiam de faza cu usile, am sa imi notez pe o foaie si am sa o pun in kit sa imi reamintesc cand il voi face :D
Foarte frumos e de asemenea luciul, si eu tot lac gunze folosesc si vreau sa iti spun ca e bestial o data polishat. E preferatul meu pana acum.
Felicitari !