HMS Bounty constructie de la zero
Postat 08 March 2014 - 11:27 PM
Incep astazi constructia celebrului transportator Bounty. Fiind incepator consider ca este o corabie nu foarte grea, dar care sa imi dezvolte indemanare in domeniu.
De asemenea , fiind neexperimentat, as dorii sa ma ajutati cu sfaturi pe parcursul constructiei si de asemenea sa fiti cat se poate de critici.
Sper sa urmariti cu interes constructia acestei machete .
In continoare niste poze. Dupa cum se vede sunt inca in stadiul de decupare al coastelor si chilei.
Nu stiu dc nu ma lasa sa pun poze mai mari ...
PS : Placajul de fag e groaznic (stiam ca nu e potrivit dar n-am gasit altceva). Noroc ca am avut un aparat puternic.
Postat 09 March 2014 - 05:11 PM
Postat 10 March 2014 - 09:23 AM
placajul de fag este foarte tare in comparatie cu alte soiuri, de exemplu tei.
Stiu acest lucru din vremurile de demult cand in scoli se facea si traforaj.
Referitor la photobucket, acesta este un site de sharing foto, adica un site care iti permite sa arhivezi pe un spatiu de tip server imagini proprii, in tr-un anumit numar, sau limita, la inceput gratis daca nu faci trafic mare. De pe acest site poti pune linkurile pozelor cu pricina pe forumuri, evitand astfel a le urca direct pe forum, pe spatiul propriu. De regula in acest mod uploadul este mai rapid.
Postat 10 March 2014 - 11:02 PM
LORDFLO, la 10 March 2014 - 09:35 PM, a spus:
salut si ma bucur ca iti place lucrarea mea . Planurile sunt de kit dar nu stiu de la ce firma. Am avut mult de furca cu ele si cu ocazia asta ii multumesc
public lui gobi71 pentru ca ma ajutat foarte mult cu ele.
Postat 11 March 2014 - 10:40 AM
Postat 09 April 2014 - 11:29 AM
Revin dupa o periada destul de lunga in care nu am mai lucrat lafel de intens datorita unor probleme, dar nici nu am stat degeaba. Dupa cum o sa vedeti in pozele urmatoare am terminat prima bordare . Grea etapa avand in vedere ca este prima mea bordare si faptul ca planurile nu sunt prea grozave, ceea ce a dus la niste curburi destul de "nenaturale". Din fericire am reusit sa rezolv problemele prin chituire. Urmeaza acum a doua bordare si inainte de asta am 2 intrebari :
1. In planurile mele se face mai intai bordarea si apoi se monteaza etrava. nu ar fii mai bine sa montez etrava inainte ?
2. aracetul pentru lemn prinde lafel de bine pe chit sau trebuie sa folosesc alt adeziv ?
PS: scuze pentru poze. Inca nu am reusit sa rezolv problema cu dimensiunea lor
Postat 09 April 2014 - 12:45 PM
2. aracetul te va servi cu credinta chiar si pe chit-ul de lemn aplicat.piesele trebuiesc fixate insa temeinic, si lasat atracetul sa-si faca treaba. adica il lasi sa se usuce 24 de ore...
p.s. ar fi bine sa desenezi mai intai filele pe care urmeaza sa le aplici, ca sa vezi exact cat si unde trebuiesc ingustate , sau facute adaugiri...
succesuri
Aceasta postare a fost editata de gobi71: 09 April 2014 - 12:49 PM
Postat 10 April 2014 - 08:19 AM
http://modelshipworl...ng-articles.php
http://modelshipworl...ctbeginners.pdf
Aceasta postare a fost editata de alaur: 10 April 2014 - 08:27 AM
Postat 10 April 2014 - 04:29 PM
alaur, la 10 April 2014 - 08:19 AM, a spus:
intradevar interesante articole . Adevarul este ca sunt cam speriat de aceasta a doua bordare . Problemele apar la ingustarea catre prova. Solutia cu acele fasii numite "stealer" pare ok insa fiind a doua bordare nu stiu daca o pot folosii deoarece cand voi realiza ca am nevoie de un stealer , ultima bagheta va fi deja lipita si nu voi mai putea taia din ea (sper ca intelegi ce vreau sa spun). Ma gandeam sa folosesc solutia oferita de Dea pentru SIB, cea cu inchiderea ulterioara a acelor spatii ramase goale.