Forum Machete,Modelism,Hobby: Fokker dr.1 si d.VI - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fokker dr.1 si d.VI Revell si Roden 1/72

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 27 February 2014 - 02:16 AM

Am mai terminat si eu cate (un) ceva :yahoo: .
Incepute in " tandem" cam acum vreo 3 luni , nu au pus mari probleme la constructie , insa ma asteptam ca Revellul sa fie mai usor de montat .
Insa per total , sint ok amandoua ,iar la final cand incep sa prinda forma , ajungi sa le indragesti .
Din nefericire la Dr.1 am reusit sa-i busesc crucile de pe aripi . Am utilizat Hypersol(Agama) din prima pentru a le intinde fiindca stiam ca la Revell sint destul de reticiente , insa acesta a lucrat si mi-a distrus vopseaua . A trebuit sa le dau jos , sa revopsesc si ulterior i-am pus niste cruci de la un Albatros ( Roden) . Sint o idee mai mari decat ar trebui ,si unul a venit pe bucati , dar deocamdata trebuie sa ma multumesc cu ele .Atat la acestea cat si la cele de pe fuselaj -Revell-am folosit Tensol ( tot Agama) , si s-au comportat bine .
La sfarsit am mai reusit sa-i stric un decal :-( , cel cu numele si nr. de serie de pe partea dreapta , insa acesta s-a distrus dupa diversele efecte pe care am incercats sa le sugerez , folosind diluant .
La D.VI , in schimb am folosit Hypersol , pentru toate decalurile ,aplicate peste un strat de vopsea email ( un bej Revell) si s-au comportat foarte frumos , atat Lozengeurile , cat si crucile .
Efectele si imbatranirea le-am facut cu vopsele de ulei , inclusiv noroiul de pe Dr.1 . Poate la triplan mai trebuia oleaca de ulei scurs pe fuselaj , imediat dupa capota motorului , insa nu m-am decis cum ar trebui sa arate , ca sa evidentiez acea zona .
Ei cam ata ete .
Daca aveti intrebari , va raspund cu drag . Comentariile sint foarte bine venite .
Sper sa va faca placere " zmeele" mele !
Numai bine ( " si liber la elice! " :-D ) !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fokk 1c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 2c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 3c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 4c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 5c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 6c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 7c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 8c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 9c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 11c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 12c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 13c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 14c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 15c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 16c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 17c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 18c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 19c.jpg
  • Imagine atasata: fokk 20c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 21c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 22c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 23c.JPG
  • Imagine atasata: fokk 24c.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 February 2014 - 12:02 PM

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 27 February 2014 - 08:05 AM

Dragalase amindoua! :good:

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 27 February 2014 - 09:27 AM

Arata bine !!
Elicele imi plac cum ti-au iesit. Nimic riging ?! Parca era ceva minimal .... in zona trenului de aterizare.
DR.1 cam murdar ... pt. gustul meu.

#4 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 27 February 2014 - 09:33 AM

Salut dany,

Arata foarte bihne, felicitari!:good:
La 72 trebuie sa fie atat de mici, incat mi-e si greu sa mi le imaginez!
Foarte bine ti-a iesit si weathering-ul. Daca e prea mult sau prea putin e o chestiune de gust, insa imi place cum ti-a iesit. La baron de exemplu, doar rosu fara nitica murdarie parca ar fi fost prea lipsit de viata.

La DVI....Lozenge ala e decal?

Inca odata felicitari si la cat mai multe!:clapping:

#5 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 27 February 2014 - 09:36 AM

Sers,
Au iesit faine, imi place si weatheringul, la fel Lozenge la DVII.
Da' mici mai sunt la 1/72 :lol::bang:
Spor,
Bill :crazy:

#6 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 27 February 2014 - 09:40 AM

Frumos, imi place cum ai vopsit eliciile. Si uzura e reusita. :good: :good:
Spor in continuare!

#7 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 27 February 2014 - 12:30 PM

Dany omule,frumoase foc machetele tale,imi plac teribil !
Un plus pentru DR-1,weathering-ul este impecabil,la scara asta este destul de greu sa-l faci sa nu para jucarie .

Imagine postata

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 February 2014 - 12:56 PM

Jos palaria Dany.
Am si eu cateva facute mai demult de care nu imi venea sa ma despart (nu mai au loc in vitrina).
Astea ale tale aproape m-au convins ca sunt depasite.

#9 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 27 February 2014 - 04:59 PM

Imi place foarte mult weathering-ul pe care l-ai reusit.
Totusi, dupa umila mea parere, una dintre provocarile intampinate la avionetele astea o reprezinta realizarea hobanelor, aspect pe care l-ai cam driblat 😱

#10 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 27 February 2014 - 07:39 PM

Felicitari Dany!Superbe amandoua!!!:good:

#11 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 27 February 2014 - 07:41 PM

Salutare , baieti . Mersi mult de comnturi ,ma bucur tare ca va plac . :friends:
In legatura cu " hobaneala " , chiar nu am dorit sa o fac deocamdata , desi la ambele avioane ar fi fost foarte usor ; as fi utilizat fir de plastic intins la cald .
Chestia e ca eu sint intr-o perioada " antitrend" :lol: deocamdata . Imi placea si gaseam procedeul acesta foarte distractiv mai demult (sa "stau la gura sobei " sa " deapan povesti " si sa le "pun atze" asa cum vedeam, prin filme sau foile de montaj la Heller ,sau Airfix , etc .) .
Insa mai nou ma seaca . Peste tot unde subiectul e vreun biplan , a devenit un trend ,parca toata caracterizarea se rezuma la hobane . Mi se pare plicticos . A devenit un soi de obligativitate , care necesita cine stie ce savantlac , un efort teribil ,procedee "imbarligate " si musai niste materiale foarte "smechere" , ( imi inchipui uneori pe cei ce pun hobane ca pe karatistii aceia din filmele anilor '90 care se antreneaza cu soarele care apune in spate :lol: ) .
Asta nu inseamna ca nu am sa mai pun hobane , dar ma voi rezuma la avioanele carora imi v-a face placere sa-mi " prind urechile " cu chestia asta . :friends:

Citeaza

La DVI....Lozenge ala e decal?

E decal , BMF . E prevazut in cutie .Nu-mi plac foarte mult culorile . Ar fi fost insa si mai fain sa fi fost si ceva Lozenge cu 5 culori . La unele avioane aripile aveau cel cu 5 iar fuselajul cel cu 4 .
Fasiutele acelea de Lozenge care acopera nervurile aripilor nu sint prevazute in kit , le-am taiat din foaia de decal ( cam 1 mm , daca tin minte ) si le-am lipit ulterior peste nervuri .

#12 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 27 February 2014 - 08:06 PM

Citeaza

DR.1 cam murdar ... pt. gustul meu.

Da , Max , insa concorda cumva cu imaginea pe care mi-o facusem in minte > noroi , sange , miros de cordita , panza uzata , victorie improbabila ...uleiul de castor care se scurgea peste tot facandu-i pe piloti sa de-a o tura pe la latrina dupa fiecare zbor... etc.
Cam toate modelele mele mi le inchipui intr-un anume context si incerc ulterior sa descriu prin culoare si diverse procedee ceea ce ma leaga de vreun model pe care doresc sa-l construiesc .

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 February 2014 - 08:16 PM

#13 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 27 February 2014 - 09:05 PM

Vezi postareadany, la 27 February 2014 - 08:06 PM, a spus:

Da , Max , insa concorda cumva cu imaginea pe care mi-o facusem in minte > noroi , sange , miros de cordita , panza uzata , victorie improbabila ...uleiul de castor care se scurgea peste tot facandu-i pe piloti sa de-a o tura pe la latrina dupa fiecare zbor... etc.
Cam toate modelele mele mi le inchipui intr-un anume context si incerc ulterior sa descriu prin culoare si diverse procedee ceea ce ma leaga de vreun model pe care doresc sa-l construiesc .

No problem man, inteleg punctul tau de vedere: uzura de exploatare, ulei, gaze de la motor, panza uzata, etc.
Putin ma contrariaza noroiul de pe burta fuselajului si directie. Chiar asa noroioase sa fie terenurile de decolare/aterizare .... s-ar cam impotmoli trenurile de aterizare. Ma rog, sunt doar ipoteze, n-am contra argumente solide ....Imagine postata

#14 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 27 February 2014 - 09:31 PM

Eu ma gandesc ca de fapt curentul de la elice arunca apa ( cu noroi) pe burta si fuselaj ,iar acesta se usuca ulterior in anumite zone ...
Tin minte o poza ( trebuie sa o gasesc) cu un He111 in zbor a carui fuselaj posterior parea alb din cauza noroiului . Parca ar mai trebui sa fie si o foto cu un FW 190 D9 , ce activase prin Cehia de pe un teren desfundat ...
Inca nu am studiat foarte mult modul in care se " mozolesc" cu noroi avioanele , fata de blindate , unde mi-e destul de clar , de aceea merg mai mult pe logica sau intuitie , ceea ce nu intotdeauna e in acord cu ceea ce apare pe un avion real .
Ma gandesc ca ar fi interesant sa deschid un astfel de topic dedicat avioanelor murdare , credeti ca ar fi bun de studiu ...?

#15 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 28 February 2014 - 11:04 AM

Mi-e personal imi plac foarte mult, eu sunt adeptul murdaririi dar asta e strict un aspect personal. Pana la urma toate fazele de merdarire sunt corecte, cu siguranta un avion a fost si nou si poti sa-l faci țipla pentru primele zile, si cu siguranta a prins si zile ploioase cu noroi mult, sigur a avut si scurgeri de ulei si sa le faci ca atare. De gustibus. Mie imi plac si-mi pleceau si mai mult cu hobane dar e decizia ta si trebuie respectata. Postul cu murdarirea cred ca ar trebui mutat la tehnici.

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 March 2014 - 07:23 PM

Multumesc mult de aprecieri , Catta . :-)
Nu sint neaparat un adept al murdaririi sau invechirii ... cu orice pret . Asa... cand cum ... e un fel de joaca ,in functie subiect . Depinde si ce fel de efecte ma gandesc ca imi vor evidentia anumite detalii sau caracterul unui model .

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi