Forum Machete,Modelism,Hobby: Renault AHN 1:87 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Renault AHN 1:87 Invatand din greseli

#1 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 22 February 2014 - 12:44 PM

Buna ziua,

Nu stiu daca este bine ca scriu acest subiect dar eu am avut multe de invatat.
Daca va plac povestile atunci o sa fiti mai indulgenti.
Spuneam ca-mi plac povestile atunci cand construiesc un model sau altul mai ales daca am accesorii cu care sa "asezonez" modelul la scara.

Imagine postata

Adica iar avem probleme, eu nu voi.
Am colegi de suferinta modelistica care "au sarit" si au spus ca nu i-am ascultat, ca mi-au vrut binele, ca a vrut sa ajute dar eu nu si nu si nu si ...
Au avut dreptate dar atunci ce au spus a trecut pe langa mine

Revenind la problema.
Lasa-i ZIS-ul, putin la "dospit" ca mi-am prins urechile in oarece detalii si, daca piesele erau in aceiasi cutie, am zis sa fac altceva asa ca am pus-o de o claca.
Lume multa

Imagine postata

Imagine postata

Organizare perfecta astfel incat fiecare stie ce are de facut mai putin eu.
Am scos de la naftalina piesele si le-am pus pe masa de lucru - fara pisici

Imagine postata

Piese din carton taiate cu lasercutt, roti si axe de la alte jucarele 1:87.
Rectificare: piesele sunt taiate din mucava nu din carton - Asta a fost prima gresala de care mi-am dat seama pe parcursul montajului.
De altfel am realizat unde si de ce am gresit doar la montaj desi "Sfatul Batranilor" m-a atentionat, la un moment dat, pe la inceputuri, cand m-am laudat cu piesele, ca nu prea ar fi in regula ca "una este o structura de cladire, gater si altceva un automobil".

Eu, incapatant, nu si nu si nu si ...

...

#2 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 22 February 2014 - 12:49 PM

...

Incepui montajul.
Adevarul este ca daca nu ai multe piese la o lucrare treaba merge destul de repede mai ales daca folosesti un adeziv cu uscare rapida.
Am folosit adeziv lichid KORES, 60g - Children Craft Glue :rolleyes: - care, teoretic ar tebui sa se gaseasca, de cumparat, in orice librarie.
Este foarte bun. Il stiam de pe vremea cand am facut "Casa turbinelor" si "Statia de sortare" la o macheta TT.

Cabina Renaultului AHN

Imagine postata

Am pus o moneda de 1 Ban, ca se poarta, sa vedeti dimensiunile desi AHN este un camion destul de mare. ZIS 5 1:72 este cam tot acolo cu toata diferenta de scara.

Imagine postata

Prima constatare, cand am vazut ce am fotografiat, textura mare a mucavalei cere chituire. Daca o sa chituiesc ce se intampla cu gravura? Nu mi-am raspuns, am amanat discutia pentru mai tarziu ca deja incepusem sa :diablo:

Ei! Probleme si mai grave, vazute cu ochiul liber de data asta, au aparut in momentul in care am lipit straturile acoperisului cabinei care, pentru a avea forma necesara, trebuiau slefuite - nu am mai ajuns pana acolo.
Greseala de proiectare

Imagine postata

Imagine postata

Desi m-am chinuit, in adevaratul sens al cuvantului, sa asez rama superioara a parbrizului in pozitia corecta nu mi-a reusit asa ca am lasat-o in plata Domnului si am continuat montajul.
Mi-am spus ca ar fi bine sa asamblez lada camionului, sa mai scada tensiunea, asa ca "zis si facut".
Traversele podelei

Imagine postata

Obloanele laterale

Imagine postata

Imagine postata

Greseala de proiectare si de masuratori astfel incat podeaua a iesit mai lunga cu 0,5 mm decat lateralele. Mi-am spus ca nu este o problema prea grava. Surplusul se poate indeparta. Nu am facut-o si nici nu am s-o fac.

...

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 22 February 2014 - 01:04 PM

...

Sasiul - Greseala de proiectare

O gramada de piese.
La verificare au lipsit din "punga" cateva repere asa ca a trebuit sa le fac. Este vorba despre traversele sasiului, traversa frontala - mai lunga decat celelalte, partea de jos a botului si bara de protectie.
Nici nu mai conteaza ca au lipsit.

Linjeron/lonjeroane si traverse

Imagine postata

Montaj "la rece"

Imagine postata

Imagine postata

Pana la urma m-am indurat, am scurtat axele puntilor, am fixat rotile, am montat arcurile foi - nu se vad, am prins, cum necum, puntile de sasiu, am refacut partea frontala a cabinei si ...

Imagine postata

Imagine postata

...

#4 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 22 February 2014 - 01:09 PM

...

Nu arata chiar atat de rau dar nu este ce trebuie si cand spun asta stiu ce spun.
Daca tot nu arata rau sa mai vedem cateva poze profil, semiprofil si cum l-am mai pozat happy ca tare mandru este, eu nu, dar nu stie ce soarta o sa aibe :diablo:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Nici nu mi-am mai batut capul ca o janta sta intr-o parte si mai are putin si zboara anvelopa.

O fotografie de "grupiran" ale aceleiasi epoci

Imagine postata

Inapoi la claca

Imagine postata

Imagine postata

Concluzii:

1.AHN-ul nu se preteaza a fi construit din mucava. Poate merge din carton dar eu nu mai incer si merg direct la plastice.
2.Proiectare gresita la anumite repere pentru varianta din mucava. La plastic nu ar fi fost nicio problomea dar mucavau mare betiva sugativa se deformeaza foarte usor daca piesa este fina. Din doua una: ori eu nu ma pricep ori mucavaua este vinovata.
3.La proiectare, mai ales cand este vorba de piese mici ce urmeaza a fi asamblate, trebuie mers pe ansamble cat mai mari. Mai nasol este daca sunt necesare gravuri care cer repozitionarea piesei in masinaria de taiere. Nu stiu daca se poate dar poate au un raspuns cei ce au facut piese la lasercutt.
4.Raman, pentru mine cel putin, mucavaua si cartonul exclusiv pentru construirea cladirilor iar pentru auto si cf plasticul.

Multam pentru atentie.
Nu incercati acasa ce ati vazut pana aici.

Spoor!

#5 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 22 February 2014 - 03:55 PM

Scuze pentru postarea la blindate :bang:
Rog un moderator sa mute subiectul la auto.

Multumesc

#6 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 22 February 2014 - 10:50 PM

Da, camionul asta are o forma care se preteaza la scratch-build. Ce a iesit poate fi folosit totusi la o diorama pentru ca e pacat de munca depusa. Poate dupa lipire merge dat cu lac (la spray) si apoi slefuit.
Camionul asta va aparea de la Ace la 1:72 in mai multe variante, se anunta interesant. Pe mine nu m-ar interesa varianta militara, ci una civila.
Spor la bricolat.

#7 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 22 February 2014 - 11:13 PM

Multumesc,

Am sa-l refac din plastic.
"inculpatul", aici de fata, dupa ceva "tratamente", o sa ajunga intr-un depozit e fier vechi, la scara 1:87, ca alt viitor nu-i vad.

Spoor!

#8 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 22 February 2014 - 11:29 PM

hmmm, ced totusi, LDH, ca se poate face ceva. Este pacat sa il faci fier vechi. Imi amintesc cat de mult mi-a placut cand l-am vazut asa, bucatele!
Adi a avut o idee foarte buna: lac si apoi slefuit. Plus ca tabla pe camioanele din acea vreme nu era perfecta.

#9 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 23 February 2014 - 09:52 AM

Am sa incerc sa fac cum a spus AdyAero ca nu are ce sa strice.
Daca nu iese, nu iese. O sa ajunga tot pe diorama si tot pe la fiare vechi alaturi de BMW-ul prea ruginit.

Spoor!

Aceasta postare a fost editata de LDH: 23 February 2014 - 09:53 AM

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 February 2014 - 10:21 AM

[quote name='LDH' timestamp='1393141969' post='1819 O sa ajunga tot pe diorama si tot pe la fiare vechi alaturi de BMW-ul prea ruginit.
[/quote]

Ehe he...care BMW ?? :shifty:

#11 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 23 February 2014 - 05:29 PM

Vezi postareaLonginus, la 23 February 2014 - 10:21 AM, a spus:

Ehe he...care BMW ?? :shifty:

Imagine postata

:rolleyes:

#12 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 February 2014 - 06:04 PM

Saracu' 328 coupe .
De ce l-ai dat prada ruginii ??
:sorry: :sorry:

#13 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 23 February 2014 - 06:31 PM

Trebiua sa faca parte dintr-un depozit de fier vechi dar cum nu a fost "terminat" la timp nu a mai ajuns asa ca mai asteapta ceva retusuri.
Oricum nu mai avea loc in depozit din cauza lemnelor

Imagine postata

Imagine postata

Nu ca pe viitoarea macheta CF, 1:87, o sa fie foarte mult loc dar o sa fie singurul automobil si ceva fier vechi, fara ziduri de sprijin, fara padocuri, totul ca intr-o gara mica de munte.

Spoor!

#14 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 February 2014 - 06:45 PM

Citeaza

"inculpatul", aici de fata, dupa ceva "tratamente", o sa ajunga intr-un depozit e fier vechi, la scara 1:87, ca alt viitor nu-i vad.

Sa sti ca e o idee , LDH !( chiar la asta ma si gandisem) .Imi placea mult sa ma uit dupa epave , incercand sa descopar cate ceva din istoria lor ,cand mergeam cu trenul . Poti sa-i lasi doar platforma benei ( fara obloanele laterale ) si sa i-o crampotesti pe alocuri ca sa se vada ceva din sasiu . Il lasi fara roti , doar pe butuci sau jante , ai deschizi usile si ai construiesti ceva interior . Il lasi fara motor si il integrezi in peisaj , printre balarii , probabil in curtea vreunei institutii , dupa vreun gard de sarma , sau chiar abandonat langa calea ferata . O sa arate super !
Cum te-ai gandit sa-l vopsesti ( adica urmele de vopsea) ?
Ma gandesc ca ar arata fain si ca o relicva din WW2 ( poate prin Rusia sau Franta) prin anii '50 de exemplu . Poti sa-i "tragi" si niste grafitiuri pe el ... o svastica ( x+y= Love , e naspa :lol: ) facuta cu creta pe cabina de vreun copil , sau sa-ti versi of-ul pe mucava prin cuvinte ... :-D . Te poti juca foarte fain cu o epava .
Abia astept sa vad cum v-a arata pana la urma .
P.s. Am vazut ca ai postat intre timp acele fotografii . Foarte tare VW !

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 February 2014 - 06:57 PM

#15 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 23 February 2014 - 07:58 PM

Multumesc pentru idei dar prea multe nu se pot face.
Este, totusi, scara 1:87 si sunt putin, numai putin, limitat.
O sa fie intr-un depozit din anii '60 intr-o statie de pe ruta Ploiesti - Valenii de munte.
Mai multe detalii la "Feroviare" cand ii vine randul.

Depozitul cu VW-ul, capota de SR113, chestia aia americana careia nu-i mai stiu marca, bicicletele si restul fac parte dintr-o macheta feroviara construita in 2011.

#16 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 26 February 2014 - 07:06 AM

Salutare ! Interesat topic cu machineta respectiva mai ales ca e asa"de mare "in scara pt impatimitii feroviari !
Dar daca tot e deschis acest subiect despre acest camion (aici la blindate ) iata ca "revolutionarii "ucraineni de la ICM au anuntat ca vor scoate acest camion si la 1/35 . Eta foto
http://www.perthmili...cm/icm35416.jpg .
Spor la machetit cu sanatate si cer senin !

#17 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 26 February 2014 - 05:10 PM

Multumesc

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul