Forum Machete,Modelism,Hobby: DeHavilland Mosquito NF Mk. II "Babs" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

DeHavilland Mosquito NF Mk. II "Babs" Tamiya 1/48

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 February 2014 - 02:47 PM

Salut,

Am terminat in proportie de 99% din macheta pe care v-o prezint mai jos. Mai am de murdarit putin rotile si putin pe aripi dupa care consider lucrarea 100% finalizata. Mosquito este pentru mine primul avion bimotor cu elice pe care l-am construit pina in prezent. Dupa parerea mea este cel mai frumos bimotor din al doilea razboi mondial.
Varianta construita este un vanator de noapte:

Imagine postata

Modelul este unul simplu de construit, instructinile sunt clare si schemele de vopsire dupa parerea mea reproduc fidel modelul original. Modelul a fost inceput ca deobicei cu lipirea componentelor pentru cockpit. Apoi a urmat vopirea unde am folosit in cea mai mare parte aerograful. Deoarece tabloul de bord nu se vede apropoape deloc m-am hotarit sa nu investesc intr-un cockpit de rasina sau fotodecupaje Eduard. Am incercat sa detaliez in interior tragind pe ici pe colo niste fire din sima de plumb. Scaunele au primit centuri Eduard din set-ul RAF Seatbelts. In rest constructia este "out off the box" . Macheta este vopsita cu vopsele Gunze pe extrados si Tamiya Nato Black pe intrados. Lacurile folosite sunt de la Gunze. Decalurile din cutie care au lucrat foarte bine ( si unde nu au vrut le-am inblinzit eu cu D 20 :rolleyes: ) Din pacate am facut o greseala imensa care mi-a lasat putin gust amar si nu am sa o mai repet never ever! Inainte se aplic decalurile mi sa parut ca in patru locuri unde vin 4 decaluri mici nu era prea lucioasa suprafata. Eu istelul mi-am zis ca dau cu future aplicat cu pensula si sa-l las vreo 2 zile sa se usuce bine. Am aplicat decalurile, totul ok. Toate bune si frumoase pina ieri cind am aplicat lacul matt. Mi-au aparut patru dragute de pete pe aripa care nu mai ies indiferent ce am facut pina acuma. Ei asta a fost invatatura de minte si sa nu mai fac decit cum sunt eu convins ca este bine. Ei cu asta v-am zis pe scurt povestea si va las cu pozele...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

ceva detalii ...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 February 2014 - 02:57 PM

#2 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 16 February 2014 - 02:55 PM

Bine realizata macheta asta,bravo Tibi :hi:

Aceasta postare a fost editata de axor: 16 February 2014 - 03:04 PM

#3 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 16 February 2014 - 03:27 PM

Foarte fain si curat ai lucrat Tibi, arata bine si negru-verzuiul de pe intrados, pune o poza si cu ele pe iarba.La figurine te bagi? :friends:

#4 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 16 February 2014 - 03:32 PM

Foarte fain si curat ai lucrat Tibi, arata bine si negru-verzuiul de pe intrados, pune o poza si cu ele pe iarba.La figurine te bagi? :friends:

#5 Useril este offline   aur 

• Membru senior
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 15-February 14
  • Interests:1/72, 1/48 Scale Models

Postat 16 February 2014 - 04:31 PM

Ar sta bine intr-o diorama alaturi de masina si ceva figurine RAF.

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 16 February 2014 - 04:36 PM

Sers,
Excelent Tibi inca o macheta lucrata cu mare arta ! :drinks:
Am urmarit lucrarea si in fazele intermediare si a fost o placere pentru mine, am mai si invatat cate ceva.
Acum baza si figurinele !
Spor,
Bill :punk:

#7 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 16 February 2014 - 05:41 PM

Excelenta realizare .Trenul de aterizare ma da gata... La ramele din jumatatea spate a cupolei vad un alt verde....

Aceasta postare a fost editata de busila: 16 February 2014 - 05:43 PM

#8 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 16 February 2014 - 06:21 PM

Frumoasa realizare Tibi!Felicitari!Arata al naibii de bine Tantarul!:good:

#9 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 16 February 2014 - 06:31 PM

Mai Tibi mai... :hi:

Nu stiu ce sa zic cu "cel mai frumos bimotor" , pentru mine e undeva in top 5 dar Me-110, 410 sau P-38 sint ceva mai sus.
Cu siguranta e cel mai frumos Mosquito pe care l-am vazut pe aici :)
Intrebare : cind mi-ai trimis tu niste poze cu el, modulatiile de culoare, in special pe intrados, pareau mult mai evidente.
Le-ai atenuat sau s-au estompat dupa lacuire? sau e de la fotografiere?

@ Busila : ramele din spate trebuie sa fie pe interiorul cabinei, probabil ca de aceea sint in "interior green" in loc de camoul de extrados.

#10 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 16 February 2014 - 06:52 PM

Fain rau, anofelu' Imagine postataImagine postataImagine postata
Felicitari,Tibi, inca o lucare ffffffffff reusita Imagine postata!
Bafta Imagine postata!

#11 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară în special Aviatie, în particular cu însemne românești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 16 February 2014 - 07:01 PM

Impecabil ca de obicei, oricum te-ai uita nu gasesti cusur. Imi place Mosquito, am si eu unul de noapte dar cum am mai spus-o P-38 si Me 410 mi se par cele mai frumoase bimotoare din WW2. Nu vreau sa te supar Tibi, ti-am urmarit toat reusitele din ultimii ani dar am o problema cu lucrarile tale, sunt foarte bine realizate aproape perfecte dar imi par un pic impersonale, parca le lipseste ceva. Ma gandesc ca poate din cauza ca nu trecem prin toate etapele facerii (vezi IAR 81 Edy/Z mare) cand te atașezi de respectivul avion si suferi alaturi de cei care trudesc la el. E ca in bancul cu Stefan cel Mare care stia turcii de cand erau mici. Tu vii cu el el gata si ne iei maul dar nu stim de unde a aparut. Cred ca toti astia mai incepatori am aprecia o telenovela cu tot ce inseamna drumul catre produsul final, realizarea pas cu pas si mai ales cum ai pregatit trenul ala de aterizare cu Alclad de arata asa bestial. Sa nu fie cu suparare ...
Cata

#12 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 February 2014 - 08:25 PM

Vezi postareabusila, la 16 February 2014 - 05:41 PM, a spus:

Excelenta realizare .Trenul de aterizare ma da gata... La ramele din jumatatea spate a cupolei vad un alt verde....

In primul rind va multumesc tuturor ca ati aruncat o privire peste Mosquito-ul meu :-)

@ tomcat si aur : - vine si diorama, o sa am ceva de lucru cu "nivelarea" solului. Am cumparat de la Tg. Mures un "covoras" unguresc foarte fain, problema este ca este putin cam denivelat si eu trebuie sa-l nivelez. Asa cum este merge perfect la AFV-uri.

@ busila : Trenul este vopsit cu Alclad Aluminiu iar cupola trebuia sa primeasca niste decaluri pe interior. Decalurile nu au s-au aplicat cum mi-am dorit si asa le-am dat jos si am vopsit ramele de pe interior asa cum le vezi in RAF interior green (XF 71). Mosquito are citeva rame la cupola care sunt in interior.

@ 109 - Edy este chestie de gust. Da, si P 38 este un avion superb cu toate ca avea si ala problemele lui... De la nemti imi place Me 210 - 410 dar pentru mine Mosquito este peste ele.

@ Catta - am avut multe lucrari care le-am aratat de la cap la coada. Nu de putine ori am avut impresia ca plictisesc. Legat de Alclad am sa fac un tutorial si daca stapinirea vrea, o poate pune in pioneze ca sa fie accesata usor de toti care vor sa folosesca aceste vopsele.

#13 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 16 February 2014 - 09:39 PM

Superb. Daca nu ne ziceai si noua de surpriza neplacuta pe care ai avut-o cu Future-ul, ramanea secretul tau. Eu unul nu vad deloc acele pete. Este o lucrare foarte ingrijita si m-as bucura daca as reusi si eu la fel la ale mele. Cam la fiecare dau cu batul in balta. Felicitari si mai asteptam si alte lucrari de ale tale.

Florin

#14 Useril este offline   -Vasile- 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27-November 12
  • Interests:Aviatia

Postat 16 February 2014 - 11:53 PM

Foarte frumos si asta Tibi! O minunatie, ce mai. Felicitari!
Mai ales trenul si extradosul mi se par si mie superb realizate. Imagine postata
Spor in continuare!:)
Vasile

#15 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 17 February 2014 - 11:26 AM

Felicitări şi din partea mea! Superbă realizare!:hi:
Iar pete... Nici eu n-am văzut nicio pată.
Multe "succesuri" în continuare!:good:

P.S. Ultima fotografie, cea împreună cu "Tilly", am copiat-o în "culcalator" şi-o folosesc acum drept fundal pe desktop!

#16 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1775
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 17 February 2014 - 11:46 AM

Felicitarile mele,Tibi,foooaaaarte frumos facut si "Tintarul" britanic !
Sa stii ca nu este adevarat, sintem multi colegi pe aici care o sa aprecieze intotdeauna un topic cu constructia detaliata a unei machete, asa ca ,daca ai timp si dispozitia necesara, toate topicurile tale "step-by-step" vor fi tare apreciate! :hi:
Mie imi plac machetele tale, desi pentru mine , punctul tau terminus constituie baza mea de plecare pentru murdarire/uzura/etc. (asta in cazul fericit cind vopsirea mea reuseste sa se apropie macar asa, la citiva parseci, de calitatea vopsirii tale :-P )
Tutorialul cu Alclad-ul ar fi MINUNAT, acum am si eu vopsele de astea ( de la tine...) si nu prea am curaj sa le folosesc, am inteles din ce-am citit pe net ca sint pretentioase si necesita o anumita tehnica de vopsire.
Spor sa ai in continuare !

#17 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 17 February 2014 - 12:39 PM

Salut Tibi.

Intr-adevar, foarte frumoasa lucrare. Imi place tare mult. Il asteptam de cand te-ai "dat in vileag" cu proiectul acesta in postarea despre Tilly.
Curat lucrata...impecabil as spune. Bec.
Mi-as dori ca intr-o zi sa reusesc sa le fac si eu asa pe ale mele.
Curat este cuvantul care-mi vine in minte cand ma uit la Mosquito al tau. Eu personal l-as fi facut putin mai murdarel (nu mult, doar putin), insa e o chstiune de gusturi.

Petele de care zici n-am reusit sa le vaz. Nici nu prea inteleg de ce au aparut...eu folosesc future inainte si dupa decaluri si pt sigilare intre straturile de weathering si n-am avut astfel de probleme. Singurul motiv plauzibil care imi vine in minte (in cazul tau) este tocmai acela ca problema a fost ca n-ai folosit future overall (adica ai dat numai local unde ai avut nevoie si de aici o diferenta de nuanta....zic si eu).

Ma alatur colegilor care si-au exprimat parerea ca ar fi mai interesant sa vedem tot istoricul constructiei. Am exact aceeasi parere.
Nu ai cum sa plictisesti pe nimeni - acest forum este dedicat si celor care vor sa invete, nu numai celor experimentati.
Prin urmare, cei care considera ca nu au nimic interesant de vazut sau de invatat, pot cu usurinta sa nu vizualizeze - nu-i obliga nimeni. Alegerea le apartine in totalitate.
In schimb, un topic ce prezinta o constructie cap-coada, initiat de un tip experimentat, cu probleme intampinate si solutii folosite/etc, este o adevarata comoara pt cei ce doresc sa invete.
Eu personal urmaresc toate subiectele de acest gen, chiar daca nu intotdeauna intervin direct. Tot timpul e ceva interesant de vazut. Nu ma plictisesc niciodata.

Se vad metode noi, abordari interesante, materiale speciale, etc. Se pot pune intrebari si se pot da raspunsuri. Priceless.

Inca odata felicitari :clapping:

Toate cele bune,

#18 Useril este offline   aur 

• Membru senior
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 15-February 14
  • Interests:1/72, 1/48 Scale Models

Postat 17 February 2014 - 12:56 PM

Singur lui defect este ca este prea curat :) .

#19 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 17 February 2014 - 01:33 PM

Felicitari si din partea mea, realizare ireprosabila! :hi:
Dar tinand cont ca am si eu un Mk. VI de la Tamiya in stiva care asteapta vremuri mai bune, mi-ar fi placut sa-l vad construit cap coada. Sa ma inspir din lucrarea ta cand pe la Sfantul Asteapta o sa am timp sa ma apuc de a meu. :rolleyes:

#20 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 17 February 2014 - 02:13 PM

Beautiful bird! chapeau Tibi! :hi:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2