Am terminat in proportie de 99% din macheta pe care v-o prezint mai jos. Mai am de murdarit putin rotile si putin pe aripi dupa care consider lucrarea 100% finalizata. Mosquito este pentru mine primul avion bimotor cu elice pe care l-am construit pina in prezent. Dupa parerea mea este cel mai frumos bimotor din al doilea razboi mondial.
Varianta construita este un vanator de noapte:
Modelul este unul simplu de construit, instructinile sunt clare si schemele de vopsire dupa parerea mea reproduc fidel modelul original. Modelul a fost inceput ca deobicei cu lipirea componentelor pentru cockpit. Apoi a urmat vopirea unde am folosit in cea mai mare parte aerograful. Deoarece tabloul de bord nu se vede apropoape deloc m-am hotarit sa nu investesc intr-un cockpit de rasina sau fotodecupaje Eduard. Am incercat sa detaliez in interior tragind pe ici pe colo niste fire din sima de plumb. Scaunele au primit centuri Eduard din set-ul RAF Seatbelts. In rest constructia este "out off the box" . Macheta este vopsita cu vopsele Gunze pe extrados si Tamiya Nato Black pe intrados. Lacurile folosite sunt de la Gunze. Decalurile din cutie care au lucrat foarte bine ( si unde nu au vrut le-am inblinzit eu cu D 20 ) Din pacate am facut o greseala imensa care mi-a lasat putin gust amar si nu am sa o mai repet never ever! Inainte se aplic decalurile mi sa parut ca in patru locuri unde vin 4 decaluri mici nu era prea lucioasa suprafata. Eu istelul mi-am zis ca dau cu future aplicat cu pensula si sa-l las vreo 2 zile sa se usuce bine. Am aplicat decalurile, totul ok. Toate bune si frumoase pina ieri cind am aplicat lacul matt. Mi-au aparut patru dragute de pete pe aripa care nu mai ies indiferent ce am facut pina acuma. Ei asta a fost invatatura de minte si sa nu mai fac decit cum sunt eu convins ca este bine. Ei cu asta v-am zis pe scurt povestea si va las cu pozele...
ceva detalii ...
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 February 2014 - 02:57 PM