He111 H3 nr.5 (ARR) 1/72
Postat 22 June 2006 - 02:14 PM
Citeaza
Ca problem, si aici sa vedem si parerea lui Radub, ar fi culorile: RLM 02(63) trebuia nitel mai verde iar RLM 62 nitel mai deschis. Parerea mea
Pt RLM-uri am folosit vopsele Revell,e posibil sa ai dreptate.
Citeaza
Dupa mine crucile facute de tine cu sabloane (mama ce mai sabloane) apar mai veridice decat decalurile de pe fuselaj.
In rest, as fi facut fumul de pe intradosul aripilor mai net.
Mereu insemnele facute din vopsea,cu sabloane, vor arata mai bine decat un decal,din pacate la aceasta scara nu prea se pot face,mai ales crucea lui Mihai la marimea obisnuita.
Nu am insistat cu fumul dar cred ca voi insista
Va multumesc pt aprecieri.
Postat 23 June 2006 - 09:14 AM
Dimensiunile marcajelor trebuie sa fie aceleasi si pe aripi si pe fuselaj. La tine si modelul crucilor e diferit.........
Sablonul avea dimensiune standard conform decretului. singurele diferente apar la modelul crucii: unele sunt mai groase, altele mai subtiri, altele au cocarda din mijloc incadrata de un patrat, etc.
Singurele avioane la care apar diferente intre dimensiunile crucilor de pe aripi/fuselaj sunt cele la care din motive de spatiu nu aveau loc sa le faca la 1/1 m.
Am gasit la un moment dat o poza cu un Fw de observatie cu doua fuselaje si acolo am vazut treaba asta...........
Postat 23 June 2006 - 10:46 AM
Citeaza
Dimensiunile marcajelor trebuie sa fie aceleasi si pe aripi si pe fuselaj. La tine si modelul crucilor e diferit.........
Sablonul avea dimensiune standard conform decretului. singurele diferente apar la modelul crucii: unele sunt mai groase, altele mai subtiri, altele au cocarda din mijloc incadrata de un patrat, etc.
Singurele avioane la care apar diferente intre dimensiunile crucilor de pe aripi/fuselaj sunt cele la care din motive de spatiu nu aveau loc sa le faca la 1/1 m.
Am gasit la un moment dat o poza cu un Fw de observatie cu doua fuselaje si acolo am vazut treaba asta...........
Asa era in decret....dar...la unele He 111 H3 crucile dupa aripi difereau.
Mai jos am atasat o poza cu o aripa de He111 H3.Se vede clar crucea mare si model complicat.
Intro poza cu He111 H3 nr.5 (postata de mine aici) deasemenea se vede ca pe aripa era crucea mare si model complicat si pe fuselaj crucea mica si model simplu.
Postat 10 March 2012 - 12:11 PM
http://www.cartula.r...uri-arr-si-rsr/
Dar am o nelamurire ce dimensiune e corecta
860mm sau 960 mm?
Postat 10 March 2012 - 08:58 PM
Pentru inceput as dori sa-ti urez succes si spor la acest proiect.
Pentru acest proiect vei avea nevoie de un kitt de He-111 H3, nu stiu la alte scari da la 1/72 doar HASEGAWA ofera un H3. Revell (daca nu ma insel) are pe piata la 1/72 doua kitt-uri de H6, un kitt vechi cu detalii in pozitiv si un kitt nou, superb, cu detalii in negativ (nu sunt sigur dar cred ca e acelasi kit de H6 pe care il ofera si Hasegawa).
In legatura cu acea cruce de pe aripa sunt de parere ca dimensiunea ei reala era de 2 m - 2.1 m. Pentru 1/72 cred ca s-ar potrivi decalurile de la Radub 960 scara 1/32.
Tin sa mentionez ca eu am gresit cand am facut aceasta macheta si am pus cruci mari si pe intradosul aripilor, insa din ce am vazut apoi in poze acele cruci mari si model complicat erau doar pe extradosul aripilor. Crucile de pe fuselaj si intrados aripi erau acelasi model si dimensiuni.
Postat 12 March 2012 - 12:07 PM
Postat 13 March 2012 - 08:43 PM
Iar pe aripi mi-a iesit intradevar un probabil 1960 mm adica 27.2mm adica setul 1/32 http://www.radubstor...roducts_id=363.
Ce parere aveti?
Postat 14 March 2012 - 07:57 AM
Am atasat doar cateva fotografi pentru exemplificare.
Postat 16 March 2012 - 12:23 PM
Radu-Dan, la 16 March 2012 - 08:45 AM, a spus:
http://www.cartula.r...ge__hl__heinkel
Postat 21 March 2012 - 07:41 PM
Nu de mult am mai vazut pe internet o poza color cu Nr.27, unde nuanta tot gri pare. (poate poza nu este autentica si poate fi vreo colorare recenta)
Vazand ca cel putin un He-111H3 nemtesc a fost vopsit astfel, am decis (mai multe persoane) ca nuantele si dupa cele romanesti sunt aceleasi.
Acum daca dumneavoastra aveti alte dovezi care infirma cele de mai sus nu-mi ramane decat sa va spun: VA ROG FRUMOS sa ni le prezentati si noua.
In legatura cu afirmatia dumneavoastra "Nici un avion romanesc nu a fost vopsit in gri pe extrados" doresc sa va intreb cum sta treaba cu He-112, Bf-108, Go-145, Klemm-25 ... ?
Ps:O discutie despre culorile He-111 H3 romanesti a fost purtata si aici
http://www.worldwar2...topic=3107&st=0
Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 21 March 2012 - 07:53 PM
Postat 27 March 2012 - 06:10 AM
Verificati site-urile germane si veti constata ca He-112, Bf-108, Bu-131 si 133, Klemm 35 au avut alte culori cu exceptia griului. In ceeace priveste Klemm 25 era argintiu cu imatriculatia inscrisa cu rosu.