Buna ziua!
Eu sunt un baiat de 14 din Bucuresti foarte mare iubitor de veliere si corabii de toate felurile. Am pasiunea asta de foarte mult timp si am aspirat informatie de unde am putut. Marea mea problema (si motivul pt care m-am inscris pe acest site) este faptul ca internetul este plin de detalii despre corabii, dar numai in engleza. Eu stiu foarte bn engleza si inteleg totul, doar ca vreau foarte mult sa imi pot clarifica multi termini si in limba natala.
In tot timpul asta am putut sa gasesc traducerea pentru destul de multi termini, doar ca nu pentru toti. Daca ati putea va rog sa ma ajutati cu denumirea unor termini in romana v-as fi foarte recunoscator.
Ca si exemple de dileme: Cum ar fi in romana?
In engleza: -Fluyt=nava de origine olandeza provenita din galion din secolul XVI (exemplu: Deerflinger, Baleniera Olandese)
-Xebec= nava orientala cu greement latin provenita din galera (Indiscret, Andaluz)
-Polacre= un xebec cu o singura vela latina, restul arborilor avand greement patrat
-(east) Indiaman= tip de nava comerciala folosita de Compania Britanica a Indiilor de Est (EIC)
-Bulwarks ? ? ?
-Cog= tip de nava medievala cu un singur arbore cu o vela patrata
etc...
Va multumesc in avans pentru orice raspuns util! :D
Pagina 1 din 1
Dupa mult timp...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1