In aceasta seara m-am indeletnicit cu ceva mai putin comun pentru mine... Sotia mea a fost rugata sa fac un tort pentru un pusti din vecini care implineste 4 ani. Dorinta parintilor a fost ca pe tort sa fie asezate niste jucarii, lucru unde am "intervenit" eu! Cum al iubim atit de mult nici nu am stat pe ginduri si ne-am pus pe treaba. Reteta este in principiu simpla si o putem face si noi ... barbatii. Am facut un "cofrag" din carton si hirtie de copt, acesta va fi indepartat maine inainte de servire dupa ce sta la rece in frigider. Pe fund sunt asezate doua rinduri de piscoturi, dupa care este batuta o frisca din Hulala, Iaurt de baut, zahar si gelatina maruntita. Dupa ce am asezat frisca peste piscoturi (aprox. 80% din cantitate) am pus fructe de padure. Peste fructe am pus o gelatina care leaga fructele si permite ca restul de frisca amestecata cu un putin colorant alimentar albastru sa nu se afunde. Cu frisca albastra am reprezentat apa de mare. Cu nuca macinata am reprezentat nisipul. Am asezat obiectele si crocodilul, piratul a incasat o gaura in talpa si o scobitoare pentru a ramane permanent drept. Voila! Diorama pe tort este gata!
La Multi Ani draga Marcus!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 03 February 2014 - 10:57 PM