dany, la 18 January 2015 - 04:39 PM, a spus:
Multumesc mult , Mgc .
Cu vreo 2 intrebari as dori sa te mai chinui , daca se poate , te rog :
Tu ce crezi ,nr. 91 a avut un camuflaj in 3 culori sau 2 ( fara culoarea de pe burta ) ?
Ce nuante mi-ai recomanda ( ma gandesc la un maro aprox. englezesc cu un verde oliv si un verde inchis + albastru aprox.englezesc pe burta ) ?
Nu ma chinui cu nimic, stai linistit.
Camuflajul?!?! ... greu de spus ...
Din pacate pentru acest avion cu aceasta inmatriculare si aceste insemne nu cunosc decat aceasta poza pe care o avem mai sus si este foarte dificil sa decidem exact ce camuflaj avea (culori, forme etc).
De altfel am observat ca pentru PZL-urile 11 inmatriculate preWW2 (cocarde doar pe aripi) modelul de camuflare pe extrados diferea foarte mult, unele erau doar verzi (kaki) altele bicolore, altele tricolore, deci e greu si sa te inspiri de la alte aparate.
Insa asta nu trebuie sa ne opreasca sa ne construim macheta cu inmatricularea care ne place, daca poti "dormi linistit" stiind ca exista o mica sansa ca vopsirea sa difere ... totul este bine si ne inspiram din ce avem (in acest caz o singura poza).
Acum parerea mea despre camuflaj, doar dupa acea poza, este ca era bicolor, un verde si un maro, insa nu pot garanta ca erau cele de tip englezesc.