Black Pearl build log
Postat 17 January 2014 - 07:28 PM
Va salut! Acesta este primul meu post si evident si primul topic pe care il incep pe acest forum. Totul a inceput acum 3 saptamani cand am cumparat fetitei mele o barca mini mamoli pe care va dati seama ca tot eu am terminat-o.Planurile mi se pareau greu concepute si pretul un pic cam mare pt ceea ce mi se oferea in acel pachet.Dupa ce am terminat-o m-a cam prins microbul si iata-ma in fata unui proiect de la zero Black Pearlpe care sper sa-l termin cat mai repede . Modelare am facut si fac,dar pe calculator (sunt modelator 3d) ;pe "viu" ca sa zic e o senzatie nou. Atasej primele poze cu stadiu actual
...ziua 3
...ziua 3
Postat 20 January 2014 - 12:07 AM
Multumesc de incurajari..
de obicei nu renunt asa usor iar eu sper s-o termin cat mai repede....am inceput puntea si cu ce credeti ca plachez ?! :) cu deja celebrele bete de cafea de la selgros (a se vedea ca am citit bine forumul. :) inca o informatie: lungimea corabiei va fi de 65 cm masurata de la extreme; am mai micsorat-o putin pt ca de pe planurile de pe net iesea undeva pe la 85-90 cm ceea ce mi s-a parut cam mare...
de obicei nu renunt asa usor iar eu sper s-o termin cat mai repede....am inceput puntea si cu ce credeti ca plachez ?! :) cu deja celebrele bete de cafea de la selgros (a se vedea ca am citit bine forumul. :) inca o informatie: lungimea corabiei va fi de 65 cm masurata de la extreme; am mai micsorat-o putin pt ca de pe planurile de pe net iesea undeva pe la 85-90 cm ceea ce mi s-a parut cam mare...
Postat 22 January 2014 - 12:23 AM
frumoasa lucrarea pana acum. Spor.
Un singur lucru as spune (daca e permis): acele ferestre par sa aiba doar gratii, nu si geam. Poti folosi un plastic transparent si tare (precum cel in care se ambaleaza diverse obiecte) si il pui in spatele gratiilor. Va avea un efect mare. Eu de exemplu am folosit in capac de la o trusa de machiaj.
Succes in continuare.
Un singur lucru as spune (daca e permis): acele ferestre par sa aiba doar gratii, nu si geam. Poti folosi un plastic transparent si tare (precum cel in care se ambaleaza diverse obiecte) si il pui in spatele gratiilor. Va avea un efect mare. Eu de exemplu am folosit in capac de la o trusa de machiaj.
Succes in continuare.
Postat 22 January 2014 - 08:17 PM
ferestrele nu sunt terminate si ideea cu plasticul mi se pare geniala... o sa fie cam greu ca am lipit cabina f bine si va trebui lucrat numai din exterior. dar o sa incerc .
in plus mai trebuie si o rama pusa acolo pe care o voi picta cu auriu.Ma gandeam ca acel plastic sa nu-l las asa transparent si sa-i dau o tenta verzuie... pana atunci noi poze cu balustrada ..
in plus mai trebuie si o rama pusa acolo pe care o voi picta cu auriu.Ma gandeam ca acel plastic sa nu-l las asa transparent si sa-i dau o tenta verzuie... pana atunci noi poze cu balustrada ..
Postat 26 January 2014 - 12:31 PM
Postat 27 January 2014 - 10:43 AM
Bine ai venit, marius !
Arata foarte bine macheta si ingrijit lucrata. Sa ai spor si sa ne tii la curent cu evolutia.
Am 2 intrebari:
1. Ce program(e) de modelare folosesti?
2. Ce este acea Pasta de lemn, de unde ai procurat-o, cum se lucreaza cu ea (ceva detalii)?
Multumesc si spor!
Arata foarte bine macheta si ingrijit lucrata. Sa ai spor si sa ne tii la curent cu evolutia.
Am 2 intrebari:
1. Ce program(e) de modelare folosesti?
2. Ce este acea Pasta de lemn, de unde ai procurat-o, cum se lucreaza cu ea (ceva detalii)?
Multumesc si spor!
Postat 27 January 2014 - 03:47 PM
multumesc de urari!
in primul rand corabia nu este un kit... este facuta dupa niste planuri gasite pe internet .Eu modelez in maya si zbrush . (cam orice)Acum despre pasta de lemn: este cumparata de la mr Bricolage si dupa parerea mea merita toti banii .(in jur de 20 lei)/
Initial am acoperit unele goluri, denivelari cu un chit de cutit care era execrabil. Inmuia lemnul se usca f greu si se finisa extreme de dificil...Cu chit auto nu am vrut sa incerc ca stiu ce inseamna sa lucrezi sub presiune ca se usuca chitul si sa pierzi timpul amestecand cu intaritor plus mizerie multa (acum 15 ani vopseam masini)...Asa ca din fericire am gasit pasta asta (les anciens ebenistes)... ce scrie pe ea:
produs de generatie noua in stare apoasa usor de aplicat si fara miros pe baza de faina de lemn si rasina acrilica ;este recomandata pt finisari de interior umpleri de gauri , fisuri etc.Se aplica usor si in 20 min se poate finisa si mai usor :) .In magazin exista pe mai multe nuante dar natur nu mai era pe stoc si eu am optat pt mahon. clar recomand.
in primul rand corabia nu este un kit... este facuta dupa niste planuri gasite pe internet .Eu modelez in maya si zbrush . (cam orice)Acum despre pasta de lemn: este cumparata de la mr Bricolage si dupa parerea mea merita toti banii .(in jur de 20 lei)/
Initial am acoperit unele goluri, denivelari cu un chit de cutit care era execrabil. Inmuia lemnul se usca f greu si se finisa extreme de dificil...Cu chit auto nu am vrut sa incerc ca stiu ce inseamna sa lucrezi sub presiune ca se usuca chitul si sa pierzi timpul amestecand cu intaritor plus mizerie multa (acum 15 ani vopseam masini)...Asa ca din fericire am gasit pasta asta (les anciens ebenistes)... ce scrie pe ea:
produs de generatie noua in stare apoasa usor de aplicat si fara miros pe baza de faina de lemn si rasina acrilica ;este recomandata pt finisari de interior umpleri de gauri , fisuri etc.Se aplica usor si in 20 min se poate finisa si mai usor :) .In magazin exista pe mai multe nuante dar natur nu mai era pe stoc si eu am optat pt mahon. clar recomand.
Postat 04 February 2014 - 09:15 PM
Postat 09 February 2014 - 09:05 AM
repet totul e facut manual nu am cumparat decat materie prima.. problema cu statuile a fost sa fac 2 la fel ...am facut 4 din care am ales 2 :) Pt statuile care vin sub cabina voi face una si voi incerca metoda cu silicon de matrita .., si la tunuri banuiesc ca la fel... dar pana atunci atasez poze cu evolutia pana la stadiul actual.
Postat 09 February 2014 - 09:43 AM
e bine , mariusce , doar ca ar trebui sa fii mai exigent la finisaj . in cazul tunurilor , cele de pe puntea principala le vei putea monta fara nici o problema , cele de pe puntea intermediara ar fi trebuit sa fie deja acolo. o solutie acum ar fi sa faci modelul cu sabordurile inchise . pentru replicarea pieselor cu rasina , poti folosi cu succes chiar si plastilina , atata timp cat piesa nu are unghiuri negative . trebuie doar sa o racesti inainte de a extrage masterul . daca optezi pentru ceva silicon , acestea dau rezultat in cazul pieselor mici , dar stratul matritei trebuie sa fie subtire. in profunzime se usuca greu. zile intregi... masterul trebuie dat cu un agent demuluant . eu am folosit alcool polivinilic. evident , cea mai buna solutie ramane cauciucul siliconic , daca iti este la indemana. succesuri...