OBLIVION - Looking for Jack Harper Diorama SF
Postat 05 May 2014 - 06:39 PM
Am mai lucrat câte ceva...
Am terminat "telescoapele"
Din beţişoare de urechi şi o fâşie de ABS ( a se citi card ), am confecţionat un prototip de tunuri ... Încă nu m-am hotărât dacă le las aşa , pentru că mi se par cam scurte
Cam aşa arată "prototiptilul" la "MODO GROSSO"
Pentru azi...cam atât
Cu respect, Alin
Postat 18 May 2014 - 02:22 PM
Încă de la început ,ansamblul de telescoape ce "dirijează" armamentul mi-a cam dat de cap .
Nu prea îmi plăcea cum se aşează . Aşa că am "disecat" corpul dronei şi am introdus ansamblurile in interior. Acum cred că arată mult mai bine .
Am trecut apoi la definitivarea armamentului. Pentru învelişul exterior al tunurilor, am folosit paie pentru suc , de două dimensiuni. Am "găurit" primul înveliş cu o preducea de 1,5 mm.
Am adăugat apoi învelişul mai gros. Am vopsit tunurile cu gun metal , am adăugat scobitori vopsite cu roşu în capătul tubului de sub fiecare tun ( care probabil era sistemului de ghidare a focului)
Am lucrat ceva pe la "motor", dar nu prea îmi place cum a ieşit...Am dat un fond negru, am mascat , apoi am vopsit cu un spray argintiu. La demascare, vopseaua argintie a "plecat cu tot cu banda de mascare ...
Dar nu-i nimic, mai încerc .
La o asamblare provizorie, drona (în varianta DARK SIDE ) arată cam aşa :
Abia după ce am postat pozele mi-am dat seama că tunul din stânga jos l-am pus invers . Dar este fixat cu patafix, aşa că... se poate remedia.
Capacele armamentului nu arată bine, aşa că le voi redesena...
Cam atât .
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 18 May 2014 - 02:27 PM
Postat 20 September 2014 - 10:47 PM
La sfatul lui Lucian (Alexie) :hi:am folosit Milliput pentru a remodela intreg sistemul de armament .
Scuze pentru calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul .
Urmeaza finisarea, slefuirea, vopsirea ... si multe altele
Respect,
Postat 21 September 2014 - 07:36 PM
axor, la 21 September 2014 - 12:24 PM, a spus:
Spor si mai ales rabdare iti doresc !
Alex, ai dreptate : trebuiau facute din stiren, dar singurul stiren pe care-l am in "curte" este din cartele telefonice si este prea gros
O sa incerc sa folosesc stiren de la cutiile de iaurt, ca este mai subtire ...
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 21 September 2014 - 07:37 PM
Postat 07 October 2014 - 09:54 AM
Am mai lucrat cate ceva... am slefuit armamentul, am chituit ce a fost de chituit, am fixat motoarele orizontale.
Acum urmeaza partea cea mai grea, zona frontala, motorul vectorial, ledurile si la final, vopsirea. Mai am de lucru la partea din spate.Partea frontala este orientativa, ca sa vad "cum vine"
Scuze de calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul.
Repect,
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 07 October 2014 - 09:55 AM
Postat 09 October 2014 - 12:23 PM
Alex, ai perfecta dreptate : Gâlma asta mi-a scos peri albi , dar sunt perseverent. Am lucrat ceva si la partea frontală, dar a fost numai o încercare. Voi posta niste foto cand voi ajunge acasa, cu explicatiile de rigoare. Timpul imi este cel mai mare dusman, de aceea toate lucrarile mele se intind pe asa o perioada mare
Respect !
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 09 October 2014 - 12:24 PM
Postat 09 October 2014 - 12:47 PM
Mi-am adus aminte de orele de atelier si am folosit fierastraul de traforat si un profil de PVC de la o rama de geam termopanpentru a realiza partea frontala
Din carton prespan am construit capacul capsulei de energie(ce fain suna !)
Din folie de retroproiector am construit aparatoarea sistemelor de ochire si scanare (si asta suna misto). Neavand altceva la indemana, am vopsit cu ...pasta corectoare
Cand ajung acasa, vad cum se "pupa" pe corpul dronei ,apoi voi reface piesa ca este cam stramba
Ne auzim !
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 09 October 2014 - 12:48 PM
Postat 09 October 2014 - 05:34 PM
In speranta ca nu am poluat prea mult sectiunea "Diorame & vignete", va arat cam cum va iesi diorama
Am montat cu patafix drona, am "infipt-o" intr-o sarma , si hai la poze !
Diorama :
Drona (varianta "proiect"):
Si ma repet : Partea frontala va fi refacuta, spatele va fi "umplut" pe unde trebuie, slefuire, chituire, etc.
Cred ca umblu putin si la baza, ca nu-mi place "cum da"
Cam atat sapatamana asta, ca sambata si duminica ma duc la tara sa culeg ce a mai ramas din vie
Va salut si va respect !
Postat 19 November 2014 - 08:01 PM
Dupa o perioada in care am cochetat cu "vopsitul" unor componente de "motoare", am revenit la Motoarele mele (de drona)
Pentru realizarea acestora am folosit : tub de Oscillococcinum :doctor:si rezerve (goale) de stilou
"Popo-ul" nu este finisat
Pentru partea frontala, am folosit niste "papuci pentru conductori" (luati de la un magazin de profil), din nou rezerva goala de stilou, fibra optica...
Pentru sistemul de scanare , am muncit vreo doua ore ca sa dau 7 gaurici de 0,3 mm intr-un cerc cu diametrul de 3 mm, in care voi monta fibra optica... Nu sunt chiar perfecte, dar avand in vedere ca (inca) nu am schimbat ochelarii , mai mult de atat nu pot
Am mai lucrat ceva si la armament . Din cate am inteles eu din film, "tevusca" dintre tunuri cred ca era colimatorul , sau stie ce altceva era
Acum lucrez la definitaivarea partii frontale...
In speranta ca nu v-am plictisit, revin cat pot de repede cu "halte" detalii
Va salut si va respect !