OBLIVION - Looking for Jack Harper Diorama SF
Postat 22 February 2014 - 06:09 PM
Am amai lucrat cāte ceva ... Am adăugat nişte "ţurţuri" din silicon, alte nuanţe de "rugină"...
Deşi a trecut sezonul murăturilor, am dat cu fixativ de păr , am "dat cu sare", apoi am vopsit cu un roşu turbat partea de sub linia de plutire (nu ştiu cum se numeşte), i-am f... pardon , i-am tras o dungă neagră, apoi am aplicat un "praf" de gri...
A ieşit cam aşa :
Aştept să se usuce, īndepărtez sarea, văd ce a ieşit , şi dacă nu-mi convine , reiau lucrul
Hai, baftă !
Deşi a trecut sezonul murăturilor, am dat cu fixativ de păr , am "dat cu sare", apoi am vopsit cu un roşu turbat partea de sub linia de plutire (nu ştiu cum se numeşte), i-am f... pardon , i-am tras o dungă neagră, apoi am aplicat un "praf" de gri...
A ieşit cam aşa :
Aştept să se usuce, īndepărtez sarea, văd ce a ieşit , şi dacă nu-mi convine , reiau lucrul
Hai, baftă !
Postat 27 February 2014 - 12:50 PM
Dimineata cand sa-mi scot masina din garaj...Ce sa vezi ! Nu puteam ca era un portavion ruginit pe trotuar....
Hai, ca i-a luat zapada prin surprindere in ianuarie mai inteleg.
Da' sa nu cureti tu portavionu' de pe trotuar !!!
Arata bine.
As incerca niste washuri cu o rugina mai inchisa in zonele rupte.
Nu zic ca asa trebuie, ci doar ca ar delimita mai bine zonele alea cu rupturi. Ca si cum ar fi 2 straturi corodate in mod diferit.
Spor in continuare !
Hai, ca i-a luat zapada prin surprindere in ianuarie mai inteleg.
Da' sa nu cureti tu portavionu' de pe trotuar !!!
Arata bine.
As incerca niste washuri cu o rugina mai inchisa in zonele rupte.
Nu zic ca asa trebuie, ci doar ca ar delimita mai bine zonele alea cu rupturi. Ca si cum ar fi 2 straturi corodate in mod diferit.
Spor in continuare !
Postat 27 February 2014 - 01:15 PM
Mulţam de sfaturi!
Alex - motocicleta este faină, dar nu o pot adăuga īn diorama, că nu s-ar mai īnţelege nimic.
Dar m-a prins rău microbul OBLIVION ...cred că voi mai realiza o dioramă şi, poate, motocicleta va apărea pe acolo.
Călin - Aşa mă gāndeam şi eu,şi, īn plus, voi accentua (din nou) puţin, dunga neagă de pe coca navei şi poate şi roşul acela
Stimă !
Alex - motocicleta este faină, dar nu o pot adăuga īn diorama, că nu s-ar mai īnţelege nimic.
Dar m-a prins rău microbul OBLIVION ...cred că voi mai realiza o dioramă şi, poate, motocicleta va apărea pe acolo.
Călin - Aşa mă gāndeam şi eu,şi, īn plus, voi accentua (din nou) puţin, dunga neagă de pe coca navei şi poate şi roşul acela
Stimă !
Postat 08 March 2014 - 02:50 PM
Eheee... datorită condiţiilor meteo nefavorabile, am continuat munca la epavă şi pot spune că am terminat faza 1 a dioramei.
După ce am mai dat un strat de sare, am aplicat mai multe nuanţe de vopsea : portocaliu, puţin negru şi nuanţe de ruginiu.
A ieşit cam aşa :
Urmează să primească un lac mat
FAZA 2 - Drona
Cu chiu cu vai l-am convins pe junior să cedeze o sferă de plasic ce odinioară a fost plină cu bombonele
Am tăiat-opentru a realiza părţile de care era prins armamentul
"Motorul" va fi realizat dintr-o bilă de lemn tăiată
Deocamdată atāt
Baftă !
După ce am mai dat un strat de sare, am aplicat mai multe nuanţe de vopsea : portocaliu, puţin negru şi nuanţe de ruginiu.
A ieşit cam aşa :
Urmează să primească un lac mat
FAZA 2 - Drona
Cu chiu cu vai l-am convins pe junior să cedeze o sferă de plasic ce odinioară a fost plină cu bombonele
Am tăiat-opentru a realiza părţile de care era prins armamentul
"Motorul" va fi realizat dintr-o bilă de lemn tăiată
Deocamdată atāt
Baftă !
Postat 08 March 2014 - 03:50 PM
Mie, portavionul tau imi place. Cand e vorba de rugina, este destul de greu sa stii cand sa te opresti sau ce si cat sa adaugi. Totul depinde de gust, inspiratie si ... referinte.
Cat despre drona ... arata intr-un mare fel! Spectaculoasa masinarie si astept sa o vad "zburdand" pe langa epava.
Cat despre drona ... arata intr-un mare fel! Spectaculoasa masinarie si astept sa o vad "zburdand" pe langa epava.
Postat 04 May 2014 - 04:07 PM
Bine v-am (re)găsit !
Īn puţinul timp avut la dispoziţie şi profitānd de vremea de afară (plouă aproape torenţial) , am mai lucrat ceva la dronă...
Ca să nu uit unde plătesc rate , am folosit cāteva carduri (expirate ) pentru a confecţiona sistemul de tragere ( tunurile şi celulele de scanare).
"Capacele" de care era prins armamentul se "deschideau" cu ajutorul unor cilindrii hiraulici sau mai binezis telescoape. Am īncercat să reproduc aceste telescoape din agrafe de birou acoperite cu izolaţie ( varniş).Modelul dispunerii telescoapelor l-am "īmprumutat " de pe net de la un modelist ce a folosit o imprimantă 3 D pentru a realiza o dronă...
Deocamdată este forma brută, fără vopsea sau finisaje.
Urmează să confecţionez toate telescoapele ( sun cāte 16 pe fiecare parte), apoi tunurile, apoi... vom mai vedea !
Vă salut şi vă respect, Alin .
Īn puţinul timp avut la dispoziţie şi profitānd de vremea de afară (plouă aproape torenţial) , am mai lucrat ceva la dronă...
Ca să nu uit unde plătesc rate , am folosit cāteva carduri (expirate ) pentru a confecţiona sistemul de tragere ( tunurile şi celulele de scanare).
"Capacele" de care era prins armamentul se "deschideau" cu ajutorul unor cilindrii hiraulici sau mai binezis telescoape. Am īncercat să reproduc aceste telescoape din agrafe de birou acoperite cu izolaţie ( varniş).Modelul dispunerii telescoapelor l-am "īmprumutat " de pe net de la un modelist ce a folosit o imprimantă 3 D pentru a realiza o dronă...
Deocamdată este forma brută, fără vopsea sau finisaje.
Urmează să confecţionez toate telescoapele ( sun cāte 16 pe fiecare parte), apoi tunurile, apoi... vom mai vedea !
Vă salut şi vă respect, Alin .
Postat 04 May 2014 - 08:19 PM
Aline, nu incetezi sa ma surprinzi cu imaginatia . Bravo, abia astept sa vad rezultatele.
Spor si inspiratie!
Si un fond muzical pe masura,daca-mi permiti:
https://www.youtube....Y39km8rkWY#t=85
Spor si inspiratie!
Si un fond muzical pe masura,daca-mi permiti:
https://www.youtube....Y39km8rkWY#t=85