A trecut jumătate de secol de când scavii ne-au distrus Luna....................
Fără Lună, Pământul a fost aruncat în haos... Cutremurele au distrus oraşele în câteva ore...Tsunami au ras tot ce am construit........
Apoi a venit invazia...Am făcut ceea ce trebuia să facem...Am folosit bombele nucleare...
Am câştigat războiul dar ne-am pierdut PLANETA ...
Cu scuzele de rigoare,am făcut această introducere ( este reproducerea fidelă a începutului filmului) pentru ca cei care nu au văzut filmul OBLIVION ( 2013 - cu Tom Cruise) să nu mă creadă sărit de pe fix când vor vedea un portavion în...deşert
Ideea acestei diorame a încolţit după ce un coleg de serviciu, mi-a adus kitul LHA - 4 U.S.S. NASSAU produs de ITALERI, scara 1:720 , kit pe care fiul său a încercat să-l "lipească" , cu ceva ani în urmă, folosind tot felul de "lipiciuri" (prenadez, silicon, superglue, etc) Vă puteţi imagina cam cum arăta portavionul... sau , mă rog, ceea ce trebuia să fie un portavion... Multe piese fiind lipsă, am decis (după ce tocmai vizionasem filmul OBLIVION , film ce mie mi-a plăcut , în ciuda părerilor nu prea favorabile ale criticilor) că acest portavion va completa o dioramă .
Ideea dioramei (deocamdată) este cam asta :
O dronă caută urma ADN a tehnicianului Jack Harper
FAZA 1 - Epava portavionului
FAZA 2 - Drona
FAZA 1
Portavionul va fi amplasat într-o zonă ce cândva era fundul oceanului ( unul din ele )
Va fi ( sper ) o epavă ruginită pe a cărei suprafaţă se vor vedea efectele... timpului : rugină, corodare, urme de explozii , etc.
Datorită subţierii bugetului , voi folosi " pigmenţi de casă " ( pudră de talc, mălai , aracet şi altele... )
Am început prin a aduce (atât cât s-a putut) portavionul la o formă cât de cât ...să semene a portavion Adică l-am dezlipt, am chituit,am.....
Pentru a-l aduce în stare de epavă, am practicat nişte "găurici" pe care le-am definitivat cu ajutorul unei freze, unui cutter, etc.
Pentru a scoate în evidenţă suprafeţele atacate de rugină şi alţi factori naturali, am ales următoarea variantă:
Am "vopsit" cu aracet suprafeţele (aşa cum am avut eu viziunea) dorite şi am aplicat cu o pensulă pudră de talc. Am ales pudra de talc pentru că este foarte fină şi cred, se potriveşte cât de cât cu scara portavionului
A ieşit cam aşa :
Am mai scratch-uit ceva pe la interior
Alte poze :
Voi folosi tehnica de weathering cu fixativ de păr, sare şi tot ce-i mai trece prin cap...
Mii de mulţumiri lui Mihai Câmpean ( Busila) pentru materialele documentare puse la dispoziţie cu privire la tehnici de weathwering
In speranţa că nu v-am plictisit,
TO BE CONTINUED...
Aceasta postare a fost editata de anakinu: 09 January 2014 - 09:05 PM