Forum Machete,Modelism,Hobby: P-47N Thunderbolt 1:48 Revell - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P-47N Thunderbolt 1:48 Revell

#1 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 08 January 2014 - 11:38 AM

salut
cateva imagini cu ultima macheta....stiu ca are lipsuri, dar este doar a doua....folosesc doar pensule, culori revell acqua si cateva vallejo

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: t1.jpg
  • Imagine atasata: t2.jpg
  • Imagine atasata: t3.jpg
  • Imagine atasata: t4.jpg
  • Imagine atasata: t5.jpg
  • Imagine atasata: t6.jpg
  • Imagine atasata: t7.jpg
  • Imagine atasata: t8.jpg

#2 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 09 January 2014 - 09:42 AM

Salut, e bine ca te preocupa modelismul. Spor in continuare, si un sfat: FOLOSESTE UN AEROGRAF!!! La scara asta chiar se impune, mai ales ca sunt si mascari de facut, si la pensula nu iese bine demarcarea. Ceva destul de accesibil poti gasi aici:
http://www.parcmodel...130-9971_.html.

Aceasta postare a fost editata de livium: 09 January 2014 - 09:46 AM

#3 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 09:46 AM

stiu ca un aerograf ar rezolva multe ....din pacate lipsa unui spatiu adecvat (si numai al meu) imi impune folosirea pensulei....

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2014 - 10:49 AM

Pentru inceput e bine. Se vede stradania de a face ceva corect. Vad si ceva experienta in vopsitul cu pensula! Din pacate, se vede lipsa experientei. Ex. Ramele cupolei se vopsesc inainte in culoare interiorului, apoi cea de la exterior. Luminile de pozitie le-ai pus invers, adica trebuie verde pe dreapta si rosu pe stinga. Aluminiul nu are aceeasi culoare pe toate panourile, cu exceptia cazului cind intreg avionul este vopsit in aluminiu. Pentru punerea decalurilor citeste asta http://www.cartula.r...pe-macheta.html , ca sa nu ai surprize pe viitor. Incearca sa achizitionezi un aerograf si un compresor, vei gasi tu unde sa le pitesti cind nu lucrezi.

#5 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 09 January 2014 - 11:11 AM

Salut si bine ai venit.

Subscriu la cele spuse de colegii mei.
Un aerograf te-ar ajuta mult.
Daca insa nu se poate, poti face 2 chestii, independente una de alta: te poti orienta catre o scara mai mica (1/72, de exemplu) unde efectele vopsirii cu pensula nu se vad atat de evident si/sau poti sa incerci sa-ti dezvolti foarte mult abilitatea de a folosi/vopsi integral cu pensula.
Vopsitul asta cu pensula e arta. Am vazut la niste baieti bine machete vopsite cu pensula de mi-a stat mintea-n loc. Cauta pe net si documenteaza-te...o sa te ajute mult. Si exerseaza mult. Numarul de straturi, dilutia fiecaruia dintre ele, vopselurile, pensulele si diluantii folositi sunt foarte importanti si trebuie sa cauti cele mai bune variante pt tine.

In afara de asta, fara legatura cu vopsitoria, trebuie putin mai multa atentie la detalii.Parca am vazut, de-a lungul bordului de atac si rotii din dreapta, urme de imbinare. Nu trebuie sa se vada asa ceva. Remediul este reprezentat de chit, smirghel si multa rabdare. De asemenea, tevile mitrelierelor nu sunt aliniate corect, iar efectul este foarte vizibil.

Una peste alta, spor la treaba in continuare. Sper sa vedem cat mai multe lucrari. Baga mare iar rezultatele vor fi din ce in ce mai bune.

#6 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 01:02 PM

am sa incerc sa le iau pe rand..:)....multumesc tuturor pentru sfaturi si deasemenea pentru critci, sunt binevenite

Z-mare
1-luminile le-am gresit pentru ca am respectat instructiunile revell...
2-ramele cupolei nu sunt vopsite, ci am folosit banda de aluminiu adeziva...problema e ca nu am facut-o si pe interior, acolo lipseste...

BMF
1- stiu ca nu e perfecta imbinarea, nici acolo si nici pe burta, tevile de esapament....rabdarea asta...
2- cu tevile e alta poveste, nu fac parte din setul original, le-am inlocuit cu ace de seringa, in plus unul din capace(cel din stanga) l-am pierdut, asa ca a trebuit sa reconstruiesc tot dintr-un card sim taiat si slefuit(atat cat am putut)....chestia e ca e cam greu sa slefuiesti cu tevile alea la 2mm....dar, una peste alta putea iesi mai bine, mult mai bine

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 09 January 2014 - 01:16 PM

Salut Bogdan si bine ai venit! Imi place macheta ta, este lucrata binisor. Aici pe forum poti invata sa lucrezi si mai bine, tragind cu ochiul in stinga in dreapta, mai asculti un sfat, mai incerci si tu ceva singur...Majoritatea dintre noi au inceput cu pensula, au trecut la doze de spray si in cele din urma la aerograf. Dar nici cu aerograful nu scoti asa usor o macheta bine vopsita. Deci nu merge batind din palme, gata este vopsit! Dar experienta se acumuleaza repede si rezultatele vin de la sine. Vopsirea machetelor cu pensula necesita o experienta foarte mare. Cunosc si am vazut machetele un coleg de forum care le vopseste atit de bine de zici ca sunt vopsite cu aerograful. Deci si pentru mine este valabil, adica se poate scoate o calitate desavirsita dar este conditionat de experienta si nu in cele din urma de tipul de vopsele, dilutie, pensula, temperatura si alti factori!
Daca doresti sa construiesti in viitor o macheta metalica, gen P 38, P 47, P 51 sau chiar un B 17, iti propun sa incerci cu o doza de spray. La hobbyx gasesti citeva vopsele Tamiya foarte bune. Ca o prima recomandare este aceasta vopsea : Tamiya AS 12 Bare Metal Este o vopsea pe care eu am folosit-o vreo doi ani. Se usuca repede si iti permite lucrul la viteza mare. Partea proasta este ca miroase foarte tare, deci este indicat sa vopsesti afara sau intr-o incapere cu aerisire.
Iti urez succes!
Tibi

#8 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 09 January 2014 - 04:01 PM

Vezi postareasven_ss, la 09 January 2014 - 09:46 AM, a spus:

stiu ca un aerograf ar rezolva multe ....din pacate lipsa unui spatiu adecvat (si numai al meu) imi impune folosirea pensulei....

Daca folosesti acrilice nu-ti trebuie cine stie ce spatiu si nici nu poluezi aerul ca la emailuri. Vei vedea diferenta de calitate a vopsirii cu aerograful fata de pensula, si cred ca te va incanta.

Spor!

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2014 - 05:22 PM

Sven, multe din instructiunile de montare si vopsire contin erori, de aceea cea mai sfinta este documentarea. Cauta carti, cumpara carti, reviste, cauta pe net, dar ATENTIE, alege informatia cu circumspectie, priveste cit mai multe fotografi. De astea in urma e plin netul.

#10 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 05:44 PM

va multumesc din nou tuturor

#11 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 09 January 2014 - 08:35 PM

este un avion care imi place ca... avion!
DIn pacate nu ma pricep la zburatoare si nu pot sa spun ce ai facut bine. Insa simt nevoia asta, pentru ca toata lumea a zis ce ai facut rau.
Sunt sigur ca sunt si lucruri bune! Tu le stii si le vei perpetua, ba chiar, inca, ameliora!
Spor si bine ai venit in lumea asta rea... da' buna!

#12 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 08:50 PM

@michi-ro: pozele sunt publicate pentru a fi comentate, discutate, apreciate sau nu....iti multumesc pentru incurajari

sper sa invat cat mai multe publicand lucrarile mele...si cat traieste, omul invata...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi