Citeaza
sau, dupa august 44. sa nu uitam ca la inceperea razboiului mai toate camioanele erau vopsite intr-o singura culoare, camuflajul apare i timpul campaniei din vest!
Aici doresc sa te contrazic putin , Horia , daca-mi permiti . Nu cunosc nici o foto a vreunui vehicol romanesc in timpul campaniei din vest in culori de camo . Posibil ca unele capturate de la inamici sa fi ramas vremelnic in culorile originale . Daca detii foto din care sa rezulte asta ( camuflaj romanesc dupa august '44 ), as fi tare fericit sa vad macar una .
Altfel mai toate stiam ca erau olive , poate si pentru a se comforma sau semana cu cele ale aliatilor . Posibil sa se fi folosit tarmoceala cu noroi , plase de camo sau vegetal , insa vopsire in culori de camuflaj nu cunosc , pana acum , in acea perioada .
Din contra inainte de inceputul razboiului si prin campania din Basarabia ( si mai tarziu ) , exista fotografii care sa ateste ca vehicolele ( tancurile nu cunosc) erau vopsite in culori de camuflaj .3 culori parca . S-ar putea ca acesta sa fi aparut odata cu cel de pe avioane , insa nu -mi pot da seama daca erau aceleasi culori .Ceea ce nu stiu aici e daca respectivele vehicole erau ale armatei terestre sau apartineau (si)de aviatie . Daca doresti pot sa caut vreo cateva exemple.
Inca ceva . Longinus ,din cate imi amintesc cocarda pe usa vehicolelor romanesti nu a disparut odata cu inceputul razboiului . Pe tancuri s-a schimbat , dar pe masini si camioane a ramas mult timp .
Felicitari si din partea mea pt. identificare ,Mgc !
Oare o fi fost importat sau refugiat ?
Tin minte un alt "polac " din dotarea armatei noastre .Un Lazik (Polski Fiat 508 ). Apare la o parada ( documentar) , dar nu mai stiu daca se putea discerne inmatricularea .
Aceasta postare a fost editata de dany: 13 January 2014 - 02:54 PM