Forum Machete,Modelism,Hobby: Spatiu vital ...pentru machete. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spatiu vital ...pentru machete.

#21 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 June 2006 - 05:21 PM

Un raft impartit cu sotia

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: praf_3.jpg

#22 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 June 2006 - 05:22 PM

un altul singur

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: praf_4.jpg

#23 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 June 2006 - 05:24 PM

inghesuiala

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: praf_2.jpg

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 June 2006 - 05:28 PM

Virful aisbergului din debara (nu mai spun cite sint intr-o cuie, se vede dupa etichete!) Dupa cum se vede sint extrem de putine, dar treaba se rezolva prin vizite la Pavel (ultima acu' citeva zile :-D), coltul lui Olaf si Archi. Loc sa mai fie..... :-D :-?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: praf_5.jpg

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 June 2006 - 05:31 PM

si...masa de lucru...nu va mai spun unde e :-D Asa sa ca...punt-te masa...scoal-te masa :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: praf_6.jpg

#26 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 357
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Interests:Aviatie

Postat 12 June 2006 - 08:11 PM

Parca ma simt deja mai bine.
Pana acum sufeream de un soi de manie a "persecutiei"

Dar observ ca nevoia ne-a impins spre aceleasi solutii de rationalizare a spatiului :
- scule care pot fi stranse in cutii/huse/truse etc. cat mai mici si mai pliabile.
- spatiu de lucru restrins la un colt de bucatarie/birou/camera etc.
- kituri si materiale depozitate in debarale, pe dulapuri si sifoniere, chiar am vazut si in baie.
- cate 4-5 kit-uri intr-o cutie.
- muulte, muulte kit-uri nefacute si desi stim logic ca in ritmul in care le achizitionam greu de crezut ca le vom termina in viata asta, continuam sa cumparam (oferte, modele noi etc. sau alte argumente pe care ni le gasim singuri - de fapt un mic drog inofensiv).
- kiturile facute stau pe rafturi amestecate cu lucrurile sotiei, copilului sau a altor membri ai familiei.
- la Z-mare am vazut kituri amestecate, in debara, cu alimente, la altii in baie etc.

Vazandu-l pe Z-mare cum lucreaza in bucatarie as dori sa va intreb altceva :

Cand lucrati ?

Dimineata, seara, noaptea, in week-end, in timpul saptamanii, in concediu etc. ?

Si ultima intrebare :

Cum va descurcati cu praful ?

#27 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 12 June 2006 - 09:18 PM

Iti raspund eu... :-D

Nu se descurca, cel putin asa deduc din anumite poze :hammer:

#28 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 13 June 2006 - 08:38 AM

Pentru indepartarea prafului, cea mai buna solutie este urmatoarea:

Pensula de fard a sotiei, prietenei, partenerei de viata :hammer:

Are parul fin si nu rupe antenele. Firul de par destul de lung ca sa ajunga si in locurile mai "ferite". Are si un efect electrostatic care aduna firele de praf

Asa ca puneti mana si cumparati un cadou sotiei. Si retineti pensula cat este noua :-D

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 June 2006 - 10:43 AM

Normal, cautind aceleasi solutii la aceleasi probleme, ajungem la aceleasi rezultate, nu :-D
Raspunsuri:
- sotia are un program mai "extins", deci pina pe la 18-19 sint stapin pe bucatarie, mai putin simbata sau duminica...uneori [iar ti-ai intins prostiile alea aici, da nu mai termini odata cu ele (intrebare bineinteles ...retorica :roll: ) :lol:]
- praful, dupa cum zicea si Flyboy, e inca o problema nerezolvata si destul de dificil de rezolvat :-D . Le sterg de praf cam de ....doua ori pe an: de Paste si Craciun :-D Banuiesc ca stiti de ce: mai o roata, mai o antena... :-?
Doar trei saptamini au stat protejate de praf: la expozitie!

#30 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 June 2006 - 12:22 AM

Metode indepartat praf.
Pensula pentru relevarea urmelor papilare FSR - 14 - din fibra de sticla (s-a dovedit ca pierde fire care raman pe avion mai ales atunci cand vrei sa-i faci poza)
Pensula pt. relevarea Urmelor papilare (amprente de otz) din par de veveritza - Foarte buna - deoarece "extremitatea distala a firelor este naturala (deci nu retezata) evitandu-se astfel zgarierea sau unirea crestelor papilare ale urmei".

In plus folosesc o "clizma" din aia din cauciuc roz cu ajutorul careia suflu brusc si cu putere pe deasupra machetei destul de aproape (cine n-are poate folosi compresorul sau ......se va servi fasole)

O data pe anishor le cam spal - pe alea la care tin cu adevarat si care imi permit aceasta operatiune. O pensula groasa cu par moale si lung, o chiuveta cu apa caldutza si niste (un) sapun.

Semplu :-D

#31 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 14 June 2006 - 01:56 AM

apropos de suflatul lui wurger...eu le-am mai suflat cu aerograful, bineinteles cu rezervorul de vopsea gol..are un jet f fain pt curatat, ingust si puternic sau larg si mai moderat...fct de cum il reglezi

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 14 June 2006 - 04:27 PM

In locul aerografului, piesea sensibila si ...scumpa, se poate folosi un pix de la care s-a scos mina :-D

#33 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 14 June 2006 - 04:47 PM

mda....buna idee...eu le suflam cu aerograful..care fiind rusesc cu simpla actiune era cam tot un corp de pix...ca nu puteam varia debitul de aer...

#34 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 14 June 2006 - 07:28 PM

bun de tot topicul,vazind jumatatea mea :lol: , ce spatiu au altii ,am mai cistigat ceva prin casa :-D
ramine sa :-D

#35 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 June 2006 - 11:52 PM

Maaamaaaa, ce idee, pai mai trucati ceva poze sa mai obtin si eu niste dependinte.
Acu fo 3 zile am inceput o discutie despre cum voi stapani eu balconul si am sfarsit pe strada...La propriu, plimband cainele si fumand nervos... :-D

#36 Useril este offline   cid 

• Membru senior
  • Postari: 357
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Interests:Aviatie

Postat 15 June 2006 - 08:08 AM

Stimate WURGWER

La mine s-a lucrat si mai diabolic, (in timp)!
Acum un an am pus stapanire pe balcon ! Am facut curat, am pus multe rafturi, mai aveam un pic si puneam si termopan.
Astazi mai am un singur raft, si ala in amestec cu borcane, si altele, iar restul au fost "invadate" de ceilalti ai casei (soacra cu borcane, sotia cu rufe si pantofi, copilul cu mingi, rachete de badminton etc.).

Chestia tare ca tu macar ai putut sa te enervezi, eu am acceptat benevol dupa intrebari suave : " ni-i asa ca ma primesti si pe mine cu pantofii / borcanul / mingea sa le pun aici, numai atat !".

#37 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 15 June 2006 - 08:52 AM

wurger, la Jun 15 2006, 12:52 AM, a spus:

Maaamaaaa, ce idee, pai mai trucati ceva poze sa mai obtin si eu niste dependinte.
Acu fo 3 zile am inceput o discutie despre cum voi stapani eu balconul si am sfarsit pe strada...La propriu, plimband cainele si fumand nervos... :-D

Stai ca asta nu e nimic pe langa "ai de curatat cartofi" sau "nu mai stai si tu cu copilu'" :lol: De parca atunci cand lucrez ala micu' nu sta tot cu mine 8-).

Si mie mi-e tarsha, fara nici o rusine, sa mai cer extra spatiu cel putin in actuala configuratie tot din motivele aratate mai sus :-D :lol: Dar de unde nu e nici Dumnezeu (adica eu :-D ) nu POATE cere !!!

#38 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 June 2006 - 11:12 AM

Singura solutie viabila (dupa parerea mea) e supraetajarea intensiva, ocupand pe orizontala un spatiu mic, dar mare pe verticala.
Absolut necesar pt. o iluminare buna, sunt in acest caz etajerele din sticla.
O iluminare laterala, superioara, inferioara, ajuta enorm :idea:
Bineinteles tot ce va spun sunt considerente teoretice !
Si se refera la expunerea machetelor !!

Cat despre stocarea kiturilor neincepute, sculelor, accesorilor, etc, etc, eu merg pe metoda "cainelui" :-D
Adica "ingrop" mai multe "oase" in locuri diferite. Daca "cade" un cuib, restul inca au sanse de supravietuire. Dezavantaj: numai stiu nici eu, ce unde am pus. :-x Solutie: lista cu ce si unde este :lol:
A fost greu pana am facut-o, apoi doar o mai completez din cand in cand ... :-D

#39 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 15 June 2006 - 02:52 PM

Problema prafului care se depune pe machete poate fi rezolvata si prin realizarea de vitrine individuale.
Cutiile pot fi puse una peste alta, machetele pot fi vizionate fara posibilitatea de a fi atinse, iar praf nu se pune nici de frica.
Bafta!

PS Vitrina din imagine inca nu etse gata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vitrina.jpg

#40 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 15 June 2006 - 04:21 PM

Am incercat si eu da e cam scump si spatiul ocupat e mult mai mare.
Cat despre ce si unde am pus....Am agenda cu liste : Ce e facut, ce e nefacut, ce as vrea..... Chestia e ca de multe ori nu am timp sau chef sau posibilitatea sa completez si dup-aia uit si uite asa ma trezesc cu 2 PE. la fel pt Me110, sau ma fac de rasul prietenilor cand facem cumparaturi impreuna (ca fetele de) si eu ma entuziasmez si vreau sa-mi iau ceva si imi spun ei: " ma Caline pai p-asta deja il ai". Urmeaza contraziceri si cand ajung acasa ma conving ca aveau dreptate.
Asta-i si dovada de ramoleala si de adiction.

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi