Acu' repede inainte sa se termine anul, as vrea sa incep si eu un blindat. Unul mic.
Experienta mea cu blindate este egala cu zero. Acesta va fi primul meu tanc, daca voi reusi sa-l termin.
Asa ca daca vedeti erori sau aveti sugestii de dat, va rog sa nu ezitati.
Am ales masina asta - un T34 din prima serie, cu tunul L-11 la care s-a renuntat rapid in favoarea variantei cu tunul F34.
Subiectul T34 sunt convins ca va este cunoscut multora dintre voi. Remarcabila masinarie. Sigur, probabil ca toti cei ce cunosc subiectul blindatelor WW2, n-ar da nici 3 T34 pe un Tigru sau o Pantera. Lucru absolut de inteles.
T34 n-o sa castige niciodata o comparatie cu masinariile grele nemtesti (ma refer la modelele V si VI)...nici la capitolul frumusete, nici la blindaj si nici la putere de foc. Poate la mobilitate, dar si aici lucrurile pot fi discutabile.
Dar daca punem 10 T34 (sa zicem) contra 1 masinarie grea nemteasca...lucrurile parca nu mai sunt asa de clare. Si istoria a demonstrat ca asa se castiga razboaie. Sau asa se castigau pe vremea aia.
Deci tot respectul T34, chiar daca n-a fost cel mai puternic, frumos sau eficient blindat.
In afara de asta, aceasta comparatie oarecum nefavorabila cred poate fi facuta numai intre T34 si blindatele germane de dupa 42' - 43'.
Daca il comparam pe T34 cu orice masina contemporana lui din tabara aliatilor, cred ca putem spune ca era un adevarat OZN.
Una peste alta, o masina reusita. Se poate spune cu siguranta ca e un blindat care a facut istorie. E unul dintre motivele pt care am zis sa-l incerc.
Kit-ul UM 1/72 mi se pare surprinzator de bun. Plastic verde, moale, dar cu un nivel acceptabil de detalii. Care detalii nu sunt atat de "crisp" precum seria de blindate 1/72 de la Revell (seria de Tigrii, si PzIII de exemplu), dar care arata totusi onorabil pt un producator est-european. Are cateva PE-uri.
Mai nasol cu rotile...cauciucurile alea de la galeti sunt date separat, facute dintr-un material cauciucat. Am citit lucruri neplacute despre acest material, dar sper sa fie ok pana la urma.
Ce-am facut pana acum a fost sa asamblez partea inferioara a cutiei blindate (piese separate). Am montat si elementele de suspensie. Am pregatit si turela de asamblare.
Cam aceata este stadiul in care ma aflu.
Senilele sunt din plastic...sectiuni lungi pt portiunile drepte si apoi segmente mai scurte si unele individuale pt zona capetelor. Bine detaliate (parerea mea, mai ales pt scara aceasta), dar mi se pare cea mai complicata chestiune a subiectului abordat. Sper sa nu gresesc cand ajung acolo.
Voi incerca sa vopsesc piesele (galeti+intinzatoare+piese senile) inainte de montaj....apoi sa le montez ca sub-ansamblu separat de restul tancului. Asta ca sa pot asambla complet cutia blindata si s-o pot vopsi separat de roti+senile.
Daca unii dintre voi pot da un sfat pt vopsirea si wheathering-ul senilelor, mi-ar fi de ajutor.
Multumesc si spor tuturor,
Aceasta postare a fost editata de BMF: 30 December 2013 - 02:09 PM