Forum Machete,Modelism,Hobby: T34/76/L11 - 1940 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T34/76/L11 - 1940 UM 1/72

#21 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 15 January 2014 - 02:40 PM

Si mie imi place foarte mult cum arata pana acum . Bravo ! :clapping:
Nu te speria daca pare exagerata modulatia , pt. inceput e mai mult decat acceptabil ,plus ca se v-a mai estompa daca-l prafuiesti/murdaresti/invechesti .

#22 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 20 January 2014 - 10:33 AM

Salutare.

Mi-am imaginat acest vehicul ca un fel de relicva mentinuta inca in stare de functionare intr-un regiment sovietic de blindate, undeva prin toamna lui 43'...mult dupa ce vremea lui T34/L11 trecuse. Neingrijit, plouat si ruginit, murdar, uzat etc. Un fel de ratusca cea urata de care nu prea mai are grija nimeni.
Mi l-am imaginat asa pt ca vroiam sa incerc si eu niste rugina...niste uzura...niste jeg, etc. Plus ca daca nici tancurile nu-s jegoase, atunci nu stiu cine ar putea sa fie...

Si am incercat, dar mi se pare ca m-am cam lasat dus de val si acum arata de ca si cum abia a fost recuperat de prin fundul vreunui lac sau ceva.
Prin urmare, efectul obtinut mie personal mi se pare exagerat, chiar si avand in vedere povestea la care m-am gandit eu.
Evident, inca nu-i gata...vor urma niste corectii (am in vedere in special teava tunului)...plus ca apoi vreau sa dau si niste noroi pe partea inferioara a cutiei blindate.
Nu-s foarte sigur nici de unele zone afectate de rugina (pete)...care mi se pare ca fie sunt prea stridente, fie ca nu sunt puse in cel mai natural loc. Hmmmm...

Cam asa arata in faza asta.
Astept critica voastra, inainte sa trec la corecturi /revopsirea unor anumite zone.

Toate cele bune,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 35.jpg
  • Imagine atasata: 36.jpg
  • Imagine atasata: 37.jpg
  • Imagine atasata: 38.jpg
  • Imagine atasata: 39.jpg
  • Imagine atasata: 40.jpg
  • Imagine atasata: 41.jpg

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 January 2014 - 11:08 AM

Arata excelent, chiar daca nu cred ca un tanc rugineste in acest fel: ma refer in mod particular, la aspectul ruginii.
Placile de blindaj dur, ruginesc, e-adevarat, insa rugina nu se cojeste ca in cazul tablei obisnuite.
Totusi,asa cum l-ai reprezentat, trebuie sa recunosc,se prezinta spectaculos.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 January 2014 - 11:09 AM

#24 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 20 January 2014 - 12:22 PM

Subscriu lui Longinus. Arata spectaculos cu acea rugina, dar in realitate cred ca doar tancurile din curtea muzeului militar din Bucuresti sunt asa ruginite :shiftyninja: Data viitoare poate incerci sa inlocuiesti nuantele ruginii cu nuante de pamant/praf. :drinks:

#25 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 20 January 2014 - 03:55 PM

Pentru ideea pe care ne-ai prezentat-o, eu zic ca ti-a iesit f. fain. Acum, daca ai avea chef sa-i faci o baza potrivita, eu zic ca ar fi si mai interesant.
Alegerea ta, dar, oricum, un mare BRAVO pentru asa o prima incercare!

#26 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 21 January 2014 - 12:22 AM

Sint de acord cu ceea ce au scris colegii mai sus!

Arata foarte bine!

#27 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 24 January 2014 - 11:16 PM

Excelent!
Poate putin prea uzat,dar foarte credibil...chiar e primul???

#28 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 27 January 2014 - 10:05 AM

Salutare prieteni,

M-am bucurat tare mult ca v-a placut...mai ales ca pana si mie mi s-a parut exagerat efectul obtinut.
Las' ca asa se invata...plus ca adevarul este ca unul dintre motivele pentru care am inceput macheta asta a fost tocmai acela de a mai invata/experimenta cate ceva cu weathering-ul asta.

Vezi postareaJangBogo, la 20 January 2014 - 03:55 PM, a spus:

Pentru ideea pe care ne-ai prezentat-o, eu zic ca ti-a iesit f. fain. Acum, daca ai avea chef sa-i faci o baza potrivita, eu zic ca ar fi si mai interesant.
Alegerea ta, dar, oricum, un mare BRAVO pentru asa o prima incercare!

Nicule, nu ma simt in stare acum sa ma apuc sa-i fac o baza. Nu stiu nimic despre asa ceva, n-am facut niciodata. Plus ca deja ma arde buza sa incep alt proiect.
Insa ideea ta nu-i deloc rea...am un prieten care deja a facut asa ceva (baze pt diorame&stuff) si caruia ii si place chestia asta. O sa-i fac o propunere reciproc avantajoasa...sa vedem daca tine figura :whistle:

Vezi postareadani, la 24 January 2014 - 11:16 PM, a spus:

Excelent!
Poate putin prea uzat,dar foarte credibil...chiar e primul???

Dani, da, acesta este primul meu blindat/AFV. Nu am mai lucrat absolut nimic din zona asta.
Este adevarat insa ca-mi doream demult sa lucrez si un blindat...si sper sa nu ma opresc numai la acesta.

Din pacate nu am prea mai avut timp sa ma ocup de amicul nostru bolsevic.
Am reusit sa pun niste noroi pe el, dar mai e de lucru la chestia asta si inca n-am poze. Sper sa revin in curand cu noutati.

Intre timp, am remarcat cu stupoare ca nu mai gasesc cablul de remorcare. Era facut din acelasi material ca si cauciucurile galetilor...probabil ca l-am aruncat fara sa-mi dau seama :bang:

Nu-i chiar o tragedie...instructiunile kitului spun ca tancul trebuia facut fara nimic pe laterale...nici macar cutiile alea pe care le-am pus deja, sau bucatile de senila pe care le voi monta.
Motivul pt care am decis sa nu "ascult" de instructiuni si sa montez cutii&senile&stuff pe laterale este pt ca in pozele cu T34/76/L11 pe care le-am vazut, era cate ceva montat pe-acolo. Nu era niciunul complet chel, asa cum spun cei de la UM sa-l construiesc. Unele aveau cabluri dar nu cutii...altele aveau cutii, elemente de senila, dar nu cabluri, etc. \
Deci pur si simplu imi voi imagina ca trotinetei mele ii lipsea cablul de tractare...:pardon:

#29 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 10 February 2014 - 12:05 PM

Salutare.

Dupa o intrerupere generata de tot felul de alte probleme, am reusit sa-l termin pe micul bolsevic.
Cam asa arata.

M-am "urcat" cu noroiul prea sus, in special pe placa blindaj fata. Nu am intentionat sa dau cu noroi asa de sus, dar in infinita mea intelepciune, ca sa nu dau cu noroi si pe turela, am mascat oarecum cu un un post-it portunea care nu se dorea acoperita de noroi. Evident, urmarea a fost ca aveam o linie de demarcatie foarte calra intre portiunea muldara de noroi si cea curata. A trebuit prin urmare sa mai aplic niste noroi pe placa blindaj fata (de data asta free-hand, fara protectii), ca sa ascund linia aia de demarcatie :bang:

Oricum, asta a rezultat. Nu prea stiu ce sa fac cu patinele alea de rezerva montate pe laterale...mi-am zis ca fiind nefolosite, trebuie sa fie mai ruginite si le-am aplicat niscai pigmenti.
Insa nu-mi place cum arata...ceva e in neregula cu nuanta respectiva.

Altfel, a fost o constructie instructiva si care mi-a facut placere. Imi place partea asta cu noroaie, uzura, rugina si jeg si sper ca pe viitor s-o pot imbunatati semnificativ.

Multumesc tuturor pt ajutor, pareri, sfaturi si sugestii.

Toate cele bune,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 42.jpg
  • Imagine atasata: 43.jpg
  • Imagine atasata: 44.jpg
  • Imagine atasata: 45.jpg
  • Imagine atasata: 46.jpg
  • Imagine atasata: 47.jpg
  • Imagine atasata: 48.jpg
  • Imagine atasata: 49.jpg
  • Imagine atasata: 50.jpg
  • Imagine atasata: 51.jpg
  • Imagine atasata: 52.jpg
  • Imagine atasata: 53.jpg

#30 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 10 February 2014 - 12:59 PM

Vezi postareaBMF, la 10 February 2014 - 12:05 PM, a spus:

Oricum, asta a rezultat. Nu prea stiu ce sa fac cu patinele alea de rezerva montate pe laterale...mi-am zis ca fiind nefolosite, trebuie sa fie mai ruginite si le-am aplicat niscai pigmenti.
Insa nu-mi place cum arata...ceva e in neregula cu nuanta respectiva.

Frumusel stalinistul tau.
In povestea asta cu patinele de rezerva,problema rezida,nu atat in nuanta ruginei,cat in uniformitatea si (mai ales) rugozitatea stratului;
- concret, patinele arata,mai degraba, vopsite decat ruginite.
Imagine atasata: 51.jpg
In speranta ca nu te-a deranjat scrierea mea, iti doresc spor la machete de gen si sa vedem (mai) multe. :hi:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 February 2014 - 01:02 PM

#31 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 11 February 2014 - 12:40 PM

Vezi postareaLonginus, la 10 February 2014 - 12:59 PM, a spus:

In speranta ca nu te-a deranjat scrierea mea, iti doresc spor la machete de gen si sa vedem (mai) multe. :hi:

In niciun caz!. Orice sfat e bine venit.

Voi incerca sa vad daca pot sa mai fac ceva cu patinele alea.

Ma bucur ca ti-a placut.

Multumesc si toate cele bune,

#32 Useril este offline   danm 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 12-December 04

Postat 13 February 2014 - 09:32 AM

Sper sa nu supar pe nimeni dar durata de viata mediu a acestei masinarii pe front era de 5 zile. Asa ca treaba cu rugina nu e valabila decat daca a stat foarte mult depozitat, cea ce nu prea cred. Ca exemplu intr-o singura zi ,17 martie 1945, in Silezia superioara sovietici au pierdut 125 de tancuri T-34 ...

#33 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 13 February 2014 - 11:13 AM

Vezi postareadanm, la 13 February 2014 - 09:32 AM, a spus:

Sper sa nu supar pe nimeni dar durata de viata mediu a acestei masinarii pe front era de 5 zile. Asa ca treaba cu rugina nu e valabila decat daca a stat foarte mult depozitat, cea ce nu prea cred. Ca exemplu intr-o singura zi ,17 martie 1945, in Silezia superioara sovietici au pierdut 125 de tancuri T-34 ...

Salutare.
Nu cred ca ai de ce sa superi pe cineva. Pe mine in niciun caz :rolleyes:

Ai dreptate, dar numai partial.
Da, viata acestor masini era una scurta (in general).
O prima chestie e cu exemplul pe care l-ai dat. Una e Silezia/45 si alta e Rusia/41, cand si-a inceput viata operationala T34/L11.
In 41' rusii pierdeau T34-uri mai mult din prostie si pt ca nu stiau sa le foloseasca, decat datorita capacitatii anti-tanc a nemtilor.
In 41' principala pocnitoare anti-tanc a nemtilor era PAK-ul de 37mm. Pai cu aia nu puteau decat sa ia vopseaua de pe T34. De FLAK 88 nu cred ca trebuie sa vorbim (ca si principala arma anti-tanc), pt ca in 41 nemtii erau pe val si pana aduceau unul pe pozitie se muta frontul din nou inainte.

In 45' situatia era cu totul diferita, din toate punctele de vedere.

Dar nu asta-i ideea principala, pt ca dupa cum ziceam ai in mare parte dreptate.

Problema este cu scopul acestei constructii. Ea a fost pentru mine un fel de exercitiu, in care am vrut sa vad si eu cum e cu noroiul, rugina, uzura, etc.
Cu alte cuvinte, scopul meu nu a fost sa realizez o replica exacta a unei anume masini dintr-o anume unitate din 1941, ci o chestie generica pe care sa exersez elemente de uzura.

La o postare anterioara (nr.22, cred) am explicat exact "filozofia" dupa care am constuit macheta. Sau ma rog, ce-am avut eu de gand.

Toate cele bune,

Aceasta postare a fost editata de BMF: 13 February 2014 - 11:27 AM

#34 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 17 February 2014 - 01:00 AM

Salutare si felicitari in fata frontului!
Rezultatul final m-a facut sa dau cu "clopu"[palaria] de pamant...cu senilele alea de rezerva o poti rezolva facil-un wash cu praf.
Foarte inspirationala lucrarea ta...Daca nu eram prins cu mutatul[de vreo 2 saptamani] ,probabil ca m-as fi apucat de cateva T-34 ,in 1/72...
Din pctul meu de vedere,o lucrare exceptionala! :hi:

#35 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 17 February 2014 - 04:30 PM

Salut, arata binisor piesa, si pt un 1:72 e chiar OK. Daca si senilele ar fi fost cele care trebuiau era si mai bine. La modelele din 1940 senila ar fi fost asta:Imagine atasata: 800px-T-34_Model_19401.jpg
Dar cum spuneam, pt un 1:72 arata bine. :good: :good:

Spor!

Aceasta postare a fost editata de livium: 17 February 2014 - 04:33 PM

#36 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 18 February 2014 - 09:56 AM

Multumesc mult pt aprecieri dani! Ma bucur sa ti-a placut.

@livium: Poza pe care ai pus-o tu cred ca este a unui prototip sau ceva, pt ca are anumite caracteristici care il diferenteaza de L11 de serie. De exemplu trapa conductorulu...

Insa cu senilele tind sa-ti dau dreptate. Am cautat prin pozele cu T34/L11 operationale pe care le am (nu-s multe) si este posibil ca senila din kit-ul UM sa nu fie buna pt modelul asta. Am impresia ca modelul acesta de patina (cel din kit) a fost introdus de prin 1942.Evident, am ajuns la concluzia asta dupa atentionarea ta :pardon:

Insa oricum n-aveam ce face, pt ca erau singurele senile din kit. Doar daca ma apucam sa caut pe net piese aftermarket...dar acum nu mai este cazul.

Toate cele bune,

#37 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 18 February 2014 - 04:04 PM

Pai de -asta am schimbat si eu scara 1:72 la blindate cu 1:35, pt. ca se gasesc mai usor up-grade-uri. Tot la un T34/76 lucrez si eu acum,si i-am facut ceva modificari inclusiv senilele tip STZ.

Spor!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi