Nieuport 16
Postat 10 June 2006 - 12:43 AM
Frumos barzaune. Inca odata se dovedeste ca atunci cand ii faci poze si articol si-l scoti din multime (expozitie), il poti face vedeta.
Bravo, sa mai faci.....Ca asa ne dam seama ca aia din " celalalt balcon" nu-s mai tari decat unii de pe la noi.
Daca se infiinteaza o scoala de MODELIZM te propun don' profesor....Sa-i chemi cu parintii tunsi la scoala...
Postat 10 June 2006 - 06:24 AM
In cuget si simtiri sunt alaturi de ei.
As vrea si cu fapta ....
Eu visez sa fac un Ni-16 in culori RO, dar poate mcq%^$@# (ce user-name nenorocit ai mai baiatule ) mi-o va lua inainte ..
Excelent Z-mare !
Postat 10 June 2006 - 01:29 PM
Multumiri pentru aprecieri :roll:
PS. Tata Wurger, a fost o vreme cind visam sa fiu profesor
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 June 2006 - 01:30 PM
Postat 11 June 2006 - 01:23 AM
De fapt pe mai toate filmele din epoca galbenul apare muhuhult mai inchis.
Avionul era al unui Francez al carui nume nu l-am retinut deoarece am avut boala pe el ca i-a suflat avionul lui Craiu si mie mi-a gresit macheta....
Postat 11 June 2006 - 01:30 AM
De fapt romanii nu au prea avut avioane personale, numarul lor fiind mai mic decat al pilotilor....
Oricum, asa am gandit atunci si francejii nu stie ce facem noi aici si nici ce branza am facut atunci.....Nu-i asa Sril ?!
Oricum puteti admira ce frumos pluteste pe firele de iarba...
Postat 05 February 2009 - 10:26 AM
Postat 18 February 2009 - 08:20 AM
paul, la 5 Feb 2009, 10:26, a spus:
Salut Paul,
Deocamdata toate fotografiile cu Ni 11 care au luptat pe frontul romanesc le prezinta in culoarea panzei lacuite si cateva exceptii in culoare de camuflaj (Posibil Ni 16 greu de diferentiat fata de Ni 11 in fotografii)
Deasemenea Ni 17 romanesc in majoritatea fotografiilor il prezinta argintiu sau camuflat cu verde (nu ma intreba care).
Binenteles fotografiile pot fi inselatoare sau pot exista si exceptii dar cred ca regula de baza ar trebui sa fie N11 culoare panzei si Ni 17 culoarea argintie sau ambele cu camuflaj (verde frantuzesc ?)
Mai jos sunt foto al Ni 11 nr 865 ( la scara 1/4 ) zburat de Sgt Tresch in 1917. Nu era nicidecum aparatul zburat de Craiu nu era vopsit nici alb nici argintiu si nu avea cele trei culori romanesti nici pe cocarde nici pe panglica de pe fuselaj. Despre culoarea crucii nu am idee clara, este doar o supozitie.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 18 February 2009 - 08:32 AM
Postat 24 February 2009 - 03:46 PM
paul, la 18 Feb 2009, 10:25, a spus:
Nu este o macheta de muzeu ci o semimacheta care se vrea zburatoare. Tin neaparat sa o zbor cel tarziu in vara asta. Mai ales ca am si un inamic la aceeasi scara ( un prieten cu un Fokker Triplan) care este pregatit sa ma infrunte.
Postat 24 February 2009 - 09:00 PM
Postat 24 February 2009 - 11:27 PM
Blue-Max, la 24 Feb 2009, 21:00, a spus:
Posibil undeva pe langa Bucuresti, poate reeditem batalia de pe Arges dar de data asta cu victoria de partea aliatilor romano francezi.
Pana atunci imi verific temeinic Lewis-ul sa functioneze bine sa pot contracara cele 2 Spandau de pe Triplan.
In fotografie alaturi de Ni11 se zareste in stadiu de constructie, Ghici ce ? N-o sa ghiciti!! Faimosul adversar al Ni 11 pe frontul din Moldova vanatorul imperiului austroungar Hansa Brandenburg D1 (KD-ul)