Forum Machete,Modelism,Hobby: Scammell Pioneer SV/2S. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scammell Pioneer SV/2S.

#21 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 11 June 2006 - 05:43 PM

Radum, ceea ce urmeaza nu este in spiritul felului meu de a fi si nici in spiritul interventiilor mele in acest forum. DAR...

Consider ca ai facut un gest neelegant in incercarea ta de promotie pentru "sefu' al mare" care a umplut librariile cu Airfix, la preturi de-a dreptul hazlii, daca nu ar fi TOTAL ABSURDE !
Ai facut un gest neelegant pentru ca ai poluat un topic, altfel interesant si instructiv, despre o realizare laudabila, a unui romanas de-al nostru !
Realizare, care NU ARE NICI O LEGATURA cu acel antedeluvian kit Airfix, LA 1/76.
Deasemenea, tot neeleganta a fost referirea "subtila" la Pavel.
Nu voi io sa-l apar, nu cred ca are nevoie. Dar, de ai chestiuni conflictuale cu el, rezolva-le in particuler, SAU DESCHIDE ALT TOPIC dedicat vendetei respective si eventual promotionarii produselor Airfix. Nu este nici o problema, sunt si altii care-si promotioneaza marfa si preturile, IN TOPICE DEDICATE... nu aici !

Cat despre Airfix... acele kituri au avut gloria lor, acum fo patruzeci de ani...
Si ma voi referi doar la vehicule, pe care le stiu bine si le am, desi pot vorbi si despre avioane, dar... las pe altii !
Toate vehiculele Airfix sunt IN PRIMUL RAND 1/76, nu 1/72 cum mincinos se afirma pe cutie. Cum spuneam, odinioara au avut gloria lor si au fost deschizatoare de drumuri, dar... anii au trecut (multi) si varsta si-o arata NEMILOS. Pe langa asta, matritele sunt uzate, si cine compara un kit cumparat acum din respectivele librarii cu acelasi, injectat acum doua-trei decenii va intelege ce spun.

De fapt, insasi firma mama recunoaste asta si vinde aceste produse la preturi aproape modice. Consultati listele oricarui magazin on-line si veti observa ca pretul este undeva intre 4-7euro.
Iata aici un link de la unul "prietenos" si nu foarte ieftin, Martola:

http://www.martola.com.pl/oferta/index.php...=2&typ=4&ile=25

Ziceai de 35-40ron pentru Scammell ?! Costa 5 euro !
Ai luat de la "sefu' al mare" Bren Carrier cu 24,4ron ?! Costa 3,76 euro !
Chiar daca pui si posta, iesi aproape la jumate !

Sigur, fiecare cumpara de unde vrea si pe cati bani vrea, DAR atunci cand incerci sa vinzi un produs la preturi caraghioase, nu poti sa te miri de ce nu se cumpara.

Toata aceasta postare a mea a fost off-topic. De aceea rog pe fratele Cartula sa o stearga impreuna cu cele ale lui Radum, sau sa le mute intr-un nou topic.
Nu de alta, dar Scammell-ul lui Steelmaster chiar este frumos si-si merita topicul !

Sper ca nu am fost inteles gresit.
Iata kitul Airfix la 1/76 :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Scammell_Airfix.jpeg

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 11 June 2006 - 05:47 PM

#22 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 11 June 2006 - 09:47 PM

Am sa incep cu o parafraza : traim intr-o Romanie care se manelo-becalizeaza pe zi ce trece, nu prea ne pasa dar ne ocupa tot timpul.
Ma mai gindesc din cind in cind ca, pe undeva, degeaba compartimentarea forum-ului si necesitatea de a da un titlu topic-ului din moment ce nu prea se respecta. Poate ca totusi, incet-incet, se va ajunge si la normalitate.
Observatie legata de alt topic. Un membru posteaza foto Fiat la 1/35 fara a spune cui apartine modelul. Cred ca sint multi care-si aduc aminte de dr.oro si de Fiat-ul lui. Din 2 una : ori postarea a fost in sistem pirat, deci nu a fost cerut acordul proprietarului modelului si al foto ori acordul a existat ( mira-m-as ) dar s-a uitat a se trece numele. Intr-o alta lume se discuta despre Copyright dar cred ca Pruteanu a uitat sa ne dea si traducerea. O minima decenta s-ar impune. sau poate ca o postare a aceluiasi model la aceeasi scara, altfel tratat. Si nimeni n-ar avea ce spune.
La subiectul de fata - discutiile despre preturi sint la ordinea zilei, peste tot. dar aici nu pot sa nu fiu de acord cu DRAGOS si chiar poate ceva mai rau ( c-asa-i natura ... ) : preturile pentru AIRFIX-urile care se gasesc prin Bucuresti ( am vazut si eu unul prin Berceni la o librarie - Diamond cu trailer ) nu sint caraghioase, sint de-a dreptul nesimtite. Daca respectivul "sef" le importa, asta insemnind jumatate de pret in cel mai bun caz. Probabil ca-si adauga un comision foarte mare, deh, ca tot capitalistul cu staif. Daca le aduce si el cu sacosa atunci este clar ca pretul din magazin este cel corect, la cei 5 E adaugindu-se comisionul plus transport, hotel, etc.
Ideea este ca pretul reprezinta un subiect delicat, fiecare si-l face dupa cum crede de cuviinta iar piata este cea care-i confirma sau nu judecata.
Asa ca, hai sa vedem ce facem cu parii ca sa putem rezolva paiele, din ochi bineinteles.
Ca s-a stricat sau nu topicul, ramine la latitudinea cititorului. Oricum Dumnezeu nu cred ca are acces la net, deci n-are ce sa ceara.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi