Salutare
Unde mai pot gasi Tamiya Surface Primer la spray in tara? Mentionez ca Hobbyx nu mai au pe stoc. Mi-ar trebui si alb si gri, dar as avea nevoie urgenta doar de gri.
Pagina 1 din 1
Tamiya Surface Primer spray
Postat 17 December 2013 - 10:48 AM
Vad cu nu sunt de cumparat la nici unul din cei trei care vand acest produs (Hobbyx, machete si hobbyzone) Eu zic sa treci pe cele de la Gunze, sunt similare sau identice. Gasesti la xaba.ro Mr. Surfacer in sticluta de 40 ml si trebuie eventual diluate cu diluantul lor propriu, sau gasesti la spray acelasi produs la machete.ro.
Succes!
Succes!
Postat 17 December 2013 - 12:25 PM
Multumesc Tibi.
Problema e ca nu am inca un aerograf bun cu care sa pot scoate un finish auto, daramite experienta. La vopsit piese de motor/mecanica si avioane e ok, insa la finishuri de caroserie doar cu spray lacquer am experienta. Pentru ca am deja vopsele, imi trebuia primer tot tamiya ca sa fiu sigur ca nu o sa reactioneze vopseaua cu el. Din pacate vad ca nu am cum sa iau primer sfarsitul acesta de an iar cat mai am nu cred ca imi ajunge.
Problema e ca nu am inca un aerograf bun cu care sa pot scoate un finish auto, daramite experienta. La vopsit piese de motor/mecanica si avioane e ok, insa la finishuri de caroserie doar cu spray lacquer am experienta. Pentru ca am deja vopsele, imi trebuia primer tot tamiya ca sa fiu sigur ca nu o sa reactioneze vopseaua cu el. Din pacate vad ca nu am cum sa iau primer sfarsitul acesta de an iar cat mai am nu cred ca imi ajunge.
Postat 17 December 2013 - 12:38 PM
Dupa cum ti-am scris, primerul Gunze este similar sau chiar identic. Pentru acel finis de care zici, exista smirghel! Eu nu aplic niciodata vopseaua peste un grund fara sa fie slefuit inainte cu un smirghel fin la ud! Egal ca fac macheta de avion, auto sau moto! Eu slefuiesc tot timpul chiar si peste lac lucios sau mat ( vezi Spitfire-ul). Dupa aceea poti sa-i dai ce vopsea vrei.
Daca vrei sa vorbim, poti sa ma suni!
Daca vrei sa vorbim, poti sa ma suni!
Postat 17 December 2013 - 02:06 PM
Da Tibi, insa eu am deja vopseaua de la Tamiya. Mi-e cumva sa dau cu grund Gunze pentru ca nu stiu daca nu va face reactie cand aplic vopseaua si nu vreau sa risc sa imi stric caroseria.
Urmatoarea macheta am sa o vopsesc asa, cu vopsele din sticluta si cu aerograful.
Referitor la finish, si eu folosesc smirghelul. Pregatesc caroseria inainte de grund, adica dau cu chit unde trebuie si apoi o dau cu smirghel de 400 si 1000, sub apa. Astfel rar mai trebuie finisat grundul si pot da direct cu vopsea. Dupa asta, dau cu smirghel de 3200 toata caroseria si apoi polish/ceara. Insa incerc sa o fac cat mai lucioasa de la inceput pentru ca asta imi asigura o suprafata a vopselei cat mai fina, ceea ce inseamna ca nu am mult de netezit cu smirghelul de 3200.
Si Ferrari-ul Shell luceste acum foarte bine, insa cel care l-am inceput acum e kitul mai scump si nu as vrea sa ii stric caroseria.
LE: dar am sa iau totusi primer si vopsea la spray de la Xaba sa vedem cum merge. Stiam ca plasticul de la Fujimi e mai sensibil, crezi ca il ataca vopseaua Gunze ? Duplicolor-ul din comert e sigur ca il ataca.
Urmatoarea macheta am sa o vopsesc asa, cu vopsele din sticluta si cu aerograful.
Referitor la finish, si eu folosesc smirghelul. Pregatesc caroseria inainte de grund, adica dau cu chit unde trebuie si apoi o dau cu smirghel de 400 si 1000, sub apa. Astfel rar mai trebuie finisat grundul si pot da direct cu vopsea. Dupa asta, dau cu smirghel de 3200 toata caroseria si apoi polish/ceara. Insa incerc sa o fac cat mai lucioasa de la inceput pentru ca asta imi asigura o suprafata a vopselei cat mai fina, ceea ce inseamna ca nu am mult de netezit cu smirghelul de 3200.
Si Ferrari-ul Shell luceste acum foarte bine, insa cel care l-am inceput acum e kitul mai scump si nu as vrea sa ii stric caroseria.
LE: dar am sa iau totusi primer si vopsea la spray de la Xaba sa vedem cum merge. Stiam ca plasticul de la Fujimi e mai sensibil, crezi ca il ataca vopseaua Gunze ? Duplicolor-ul din comert e sigur ca il ataca.
Aceasta postare a fost editata de Beriba: 17 December 2013 - 02:09 PM
Postat 17 December 2013 - 02:38 PM
Nu cred sa atace plasticul Fujimi. Dupa cum ti-am spus, vopselele Gunze si Tamiya sunt convins ca sunt facute de aceesi fabrica. Este in principiu acelasi produs doar eticheta este schimbata. Primerul din sticluta de 40 ml este primer fara propelant si se poate dilua cu Mr. Color Thinner sau Mr. Leveling Color Thinner pentru a fi aplicat cu aerograful. Si pentru aplicat acest primer nu ai nevoie de cine stie ce scula. merge orice aerograf. Daca astepti dupa primer Tamiya, s-ar putea sa pierzi vacanta de iarna in care ai putea lucra la macheta. Eu zic sa incerci totusi macar pe o macheta mai putin pretentioasa sa combini primer Gunze cu vopsea Tamiya si vezi ce se intimpla.
Legat de Duplicolor, depinde de primerul Duplicolor. Cel pentru plastic nu adera bine la stiren si se smulge foarte usor daca maschezi si vopsesti. Am patit asta la F 16 DG si nu-l mai folosesc decit pentru bazele pe care le fac pentru auto/moto/aero.
Legat de Duplicolor, depinde de primerul Duplicolor. Cel pentru plastic nu adera bine la stiren si se smulge foarte usor daca maschezi si vopsesti. Am patit asta la F 16 DG si nu-l mai folosesc decit pentru bazele pe care le fac pentru auto/moto/aero.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1