Va prezint noua macheta finalizata : Spitfire Mk. IX c late de la Eduard la scara 1/48.
Kit-ul a fost cumparat cind am fost la Mosonshow anul acesta direct de la standul Eduard. Dupa cum uni dintre voi bine stiti, kit-ul Eduard este bine detaliat, acest lucru se vede de la exterior si se termina in interior. Chiar si tevile de esapament tip "Fishtail" au gauri, cumpararea unor esapamente de rasina este o risipa! Mi-a facut mare placere sa lucrez la el cu toate ca am avut o mica problema care apare frecvent la kituri de plastic. Fuselajul a fost strimb, mai ales partea stinga dar a fost usor corectata dupa o baita in apa fierbinete si pusa imediat pe o bucata dreapta de sticla. In rest, kit-ul nu mi-a facut probleme.
Vopsit ca deobicei cu vopsele Alclad 2 ca baza pentru acrilice Gunze si Tamiya, lacurile au fost Gunze. Camoul pe extrados este "free hand" fara masti. Efectul de vopsea sarita este realizat cu ajutorul solutiilor de la AK Interaktive. Pentru wash am folosit Florymodels Darkwash pe extrados si un mix de Dark si Lightwash pentru intrados.
Acestea sunt fotografiile, din pacate nu sunt cele mai bune, este seara si mai mult mi sau descarcat si acumulatoarele. Poate mai fac mine citeva si le postez.
Poza asta este imediat dupa wash, inca fara lac mat si alte mici tratamente...
O seara faina tuturor!