La multi ani!
Initial gandul era ca macheta in sine sa sufere cat mai putine modificari. Asta ar fi conferit - in opinia mea - un minim de "credibilitate" rezultatului final: de la zero la 0,0000001
Din pacate, chestiunea elicii, observata in toata splendoarea ei abia dupa vopsire, a determinat alegerea "planului B". Asta inseamna o denaturare mai pronuntata a "spiritului IAR", ceea ce sper ca nu va va deranja pe prea multi dintre voi.
Ma mir si eu de cheful de lucru de care ma bucur si, daca lucrurile merg bine, e posibil sa revizitez subiectul pentru a incerca realizarea unui Drac Rosu "mai aproape de realitate
[a What-If]"
Am retezat varfurile planurilor pe linia exterioara a eleroanelor. E posibil sa fi ciuntit chair un pic mai mult, rezultatul urmarit nefiind de ordin stilistic sau aerodinamic ci de a elimina şantul rezultat acolo unde intradosul nu a reusit sa atinga marginile pieselor de extrados. Nu aveam chef de putty
Ce a iesit mie imi seamana a aripa de avion de inalta acrobatie.
But that's just me. Ma gandesc sa mai rotunjesc totusi capetele de plan:
Datorita noului profil al aripii (si lipsei oricarui ghidaj de atasare la fuzelaj a pieselor reprezentand stabilizatoarele/ profundoarele) am decis sa adaptez elementele respective de la alta macheta. Cel putin, dupa ce "sap" niste fante corespunzatoare in coada IAR-ului, vor fi mai usor de atasat.
Nu va spun* deocamdata de la ce macheta am inceput sa prelevez
org... piese. Nu vreau sa stric surpriza de final
Urmeaza sa slefuiesc cat pot de bine toate imbinarile si incet, incet sa ne indreptam catre vopsitorie.
* dar puteti voi ghici [cu relativa usurinta]