Forum Machete,Modelism,Hobby: Primul meu tanc - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Primul meu tanc primul tanc Beutepanzer M4A2 75

#1 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 08 December 2013 - 08:48 PM

Salut,

Am vrut sa incerc sa construiesc primul meu tanc, asa ca am ales Dragon 7373 Beutepanzer M4A2 75 1:72.
Va rog sa va uitati la poze, sa pregatiti minele antitanc si cele antipersonal pentru cel care l-a construit si sa-l criticati (deja eu insumi am crititi la adresa muncii mele) deorece din aceste critici se invata. Promit sa nu ma supar pe nimeni.
Din pacate nu am poze din timpul constructiei ci numai din faza finala.
Dar o sa incerc sa detaliez cat pot etapele de constructie.
Ca o paranteza, initial am vrut sa-l fac curat, dar in ultimul moment m-am hotarat sa-l muradresc asa ca unele procede. ca de exemplu aplicarea de pigmenti pentru imitarea noroiului am facut-o dupa montarea rotilor. Dar ce a fost a fost, data viitoare o sa planific mai atent etapele si mai ales cum doresc sa iasa modelul final.
Deci:

1. Asamblare: clasic, am folosit adeziv Tamiya extra Thin cement;
2. Grunduire: am folosit Primer Vallejo 70611 Earth Grey Early, aplicat cu aerograful, dilutie aprox 70-30 cu Vallejo Airbrush Thinner, aplicat in straturi subtiri cca 3 straturi;
2. Preshading: destul de putin, mai ales in partea inferioara folosind Primer Vallejo 70602 Black Primer RAL9005, in aceasi dilutie si cu acelsi Thinner;
3. Am vopsit separat partea inferioara, superioara si turela, astfel:
- partea inferioara: lateralele cu Vallejo Dark Green70896 RLM 73, partea inferioara cu Vallejo Green Ochre70914;
- partea superioara si turela, culoare de baza Vallejo Green Ochre 70914.
- am aplicat apoi camuflajul folosind Vallejo Reflective Green 70890 si Vallejo Orange Brown 7981
pentru vopseaua de baza dilutia a fost de cca 80-20 aplicat cu aerograful duza 0.3mm la o presiune de 0.8-0.9 atm.
pentru patternul de camuflaj, dilutia a fost de 70-30, cu aceasi duza dar la o presiune un pic mai mica, de cca. 0.7. patternul a fost aplicat in 2 treceri, incercand sa obtin o trecere putin gazata intre culori.
4. Am aplicat apoi 2 straturi subtiri de future;
5. Am aplicat decal folsosind VAllejo Decal Medium 73212;
6. Urmeaza doua straturi subtiri de Vallejo Satin varnish 70522;
7. Apoi am incercat sa evidentiez liniile de panou folosind AK Interactive Wash AK075, diluat 50-50 folosind Thinner de la AK
8. Cu acelasi Wash am facut si un wash - care a iesti foarte pronuntat al partii inferioare - zona rotilor.
9. A urmat un nou start subtire de Satin VArnish - Vallejo, numai in partea inferioara;
10. Pentru partea superioara si turela am incercat un wash cu acelasi AK075 si un weathering folosind AK014 Winter Streaking Grime.
11. hotarand tarziu sa murdaresc tancul, am incercat sa aplic pigmenti, mai mult in partea inferioara si un pic in cea superioara. Am folosit pigmenti de la Vallejo, 73107 - Dark Red Ocre, 73105 - Natural Siena, 73104 - Light Siena. Ca liant pentru aplicarea lor am folosit Pigment Fixer de la AK, AK048. Pigmentii au fost aplicati in doua moduri. Primul a constat in a aplica un start de pigment fixer si apoi cu pensula sa aplic pigmentii pe stratul umed. A doua metoda a fost in a face o mixtura de pigmenti si de fixer si de a aplica aceasta mixtura cu pensula in locurile dorite.
12. urmeaza doua straturi finale de sigilare Varnish Matt de la Vallejo 70520.

acestea au fost in mare etapele de fabricatie :).
Va rog sa va uitati la poze si apoi foc de voie fie folosind critici fie folosind sfaturi utile. Promit, cum ama mai spus, sa nu ma supar pe nimeni si sa iau orice critica ca pe un sfat constructiv si sa-l urmez la proiectele viitoare. De asemenea daca mai doriti poze suplimentare voi face tot posibilul sa mai adaug.
De asemenea orice sfat, idee, sugestie este binevenit si multumesc anticipat pentru acestea.

Imagine atasata: IMGP9547.jpg
Imagine atasata: IMGP9546.jpg
Imagine atasata: IMGP9542.jpg
Imagine atasata: IMGP9543.jpg
Imagine atasata: IMGP9544.jpg
Imagine atasata: IMGP9546.jpg
Imagine atasata: IMGP9547.jpg
Imagine atasata: IMGP9548.jpg
Imagine atasata: IMGP9549.jpg
Imagine atasata: IMGP9550.jpg
Imagine atasata: IMGP9551.jpg
Imagine atasata: IMGP9552.jpg
Imagine atasata: IMGP9553.jpg
Imagine atasata: IMGP9554.jpg
Imagine atasata: IMGP9555.jpg
Imagine atasata: IMGP9556.jpg

Multumesc,
George_B

Aceasta postare a fost editata de George_B: 08 December 2013 - 08:49 PM

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 09 December 2013 - 01:24 PM

Pt primul ,merge...
Cateva observatii:
1.Imbinarile defectuoase,in mod deosebit intre coca superioara si trenul de rulare
2.N-ai montat cateva piese,iar cele care le-ai montat le-ai montat gresit...cel mai grav mi se pare aparatoarea tunului:ai montat-o pe cea de la tunul de 105 mm.
3.Desi sunt adeptul pigmentilor si uzurii,ce e prea mult e prea mult si prea strident.Gasesti pe net o groaza de tutoriale despere folosirea pigmentilor....

Poate la urmatorul,daca acorzi o mai mare atentie strict instructiunilor de montaj....

#3 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 09 December 2013 - 01:51 PM

Am fost luat un pic de "febra" constructie.

unele le-am vazut intradevar mult prea tarziu.

voi incerca sa fiu mult mai atent data viitoare.

multum3esc,
George

#4 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 10 December 2013 - 08:21 AM

Nu incep sa-ti vorbesc si eu despre imbinari. A facut-o deja Dani.
Eu vin sa-ti precizez o chestie foarte importanta despre aplicarea patinatorilor (pigmentilor de uzura). Este o mare diferenta intre modul de aplicare la scara 1:48 si 1:72.
Pentru o macheta la 1:72, aplicarea patinatorilor trebuie facuta mai fin, mai estompat. Eu recomand aplicarea de filtre cu wash-uri, ceva umbra arsa si mai putin patinatori. Scara este prea mica si aplicarea intensiva a patinatorilor da un aspect final destul de urat machetei. Incarca prea mult. Din cate vad eu, incerc sa-ti dau in sfat:
1. Spala macheta pentru a curata pigmentii (asta daca nu ai fixat pigmentii);
2. Aplica un strat de wash - adica ia niste oxid de fier (umbra arsa) vopsea pe baza de ulei - o gasesti la magazinele de pictura - dilueaz-o bine (eu folosesc gaz zippo - merge super) si aplica zeama asta cu o pensula moale. Nu face mai multe treceri. Nu stiu cum ai vopsit si exista riscul sa se stearga din vopsea. O sa vezi alt aspect al machetei.

#5 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 10 December 2013 - 09:11 AM

Multumesc Bogy,

Voi incerca sa o repar urmad sfaturile de mai sus. In cel mai rau caz voi ramane cu o macheta de teste.

George

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi