am inceput constructia monitorului in urma cu vreo 3 saptamani . accidentarile suferite de westerplatte , m-au determinat sa-l trec in rezerva o perioada, asa ca a trebuit sa umplu golul cumva. ca sa nu mai pun toate ouale intr-n singur cos , si nici sa mai investesc prea mult timp , am inceput monitorul in varianta 1921 , respectiv 1958 . cel putin asa sunt prezentate in revista modelism nr 3 din 1989 ,. modelele sunt la scara 1/300 . dpdv al constructiei , nimic spectaculos pana acum . am folosit indeobste metode old-school . adica lemn, smirghel si spritz-chit. putine exceptii in cazul catorva piese, pe care le-am multiplicat in rasina.
probleme au aparut imediat ce am inceput sa ma gandesc la culorile in care o sa le imbrac. informatiile sunt , ca in cazul oricarei nave romanesti , lipsa sau foarte vagi. asta in detrimentul planurilor, care este. destul de bune. 177 (userul...) m-a luminat putin in ceea ce priveste schemele de vacsire,(ocazie cu care iti multumesc) dar nu indeajuns. pana cand o sa primesc cartulia d-lui craciunoiu, blindatele dunarii , va rog pe voi, cei care cunoasteti subiectul , sa ma ajutati. as vrea sa le vopsesc asa cum aratau in anii mentionati.