DorinC, la 08 January 2014 - 12:13 AM, a spus:
Frumos lucrat , felicitari ! As fi recunoscator deca mi-ai spune de unde ai Blindatele Dunarii ? Tare as vrea si eu !
In rest ...numai bine si spor sa ai !
BLINDATELE DUNARII a fost publicata la inceputul anilor '90, in conditiile grafice din acea perioada. Planurile monitoarelor au fost redesenate de Mihai Georgescu in variantele romanesti pe baza planurilor de arhiva din colectia Friedrich Prasky ; tot Mihai Georgescu a realizat perspective de exceptie (realizate manual) pentru toate cele patru clase de monitoare romanesti.
Este prima monografie dedicata monitoarelor si are avantajul ca sunt concentrate in 50 de pagini informatii suficiente pentru o introducere in istoricul acestor nave.
DANUBE MONITORS este o monografie mai ampla care include, alaturi de monitoarele romanesti, si pe cele austro-ungare si sovietice; scurt text, planuri, axonometrie si fotografii. Alte monografii referitoare la monitoarele romanesti, publicate in Romania, nu cunosc sa existe.
Ambele au fost publicate de Ed. MODELISM si, probabil, le poti comanda de acolo.