Dupa multe abtineri, intarzieri, pretexte si altele... mi-am facut de lucru cu un nou proiect: Bismarck .
Este colectia de la Hachette, pe care am cumparat-o completa acum 5 saptamani .
Inceputul e simplu, piesele se asambleaza ca la LEGO ( ), si acum se lucreaza la primul strat de file.
Imagini:
Timp de lucru pana la acesta faza: 5 zile.
Va tin la curent.
Pagina 1 din 1
BISMARCK reloaded
Postat 08 December 2013 - 10:35 PM
Un mic update:
Puntea principala si scheletul puntii pupa.
Din pacate nu am mai putut continua puntile intrucat piesele de placaj (nr. 61) si una din bucatile de placaj de la puntea pupa (nr. 62) sunt torsionate ( ) asa ca trebuie sa le aburesc putin (la propriu).
Timp de lucru cumulat: 6 zile.
O seara placuta.
Puntea principala si scheletul puntii pupa.
Din pacate nu am mai putut continua puntile intrucat piesele de placaj (nr. 61) si una din bucatile de placaj de la puntea pupa (nr. 62) sunt torsionate ( ) asa ca trebuie sa le aburesc putin (la propriu).
Timp de lucru cumulat: 6 zile.
O seara placuta.
Postat 08 June 2014 - 09:23 AM
Dupa o pauza de 6 luni, am revenit la "micutul" Bismarck.
Pentru curbele accentuate de la prova si pupa, am folosit filele taiate pe jumatate (pe lungime).
Pentru fixarea suportului piesei de rasina de la pupa (port elice), am folosit ceva resturi de baghete de la traversele puntii. La prova am umplut cu balsa spatiul dintre coaste pentru o fixare mai buna a filelor (tot file subtiri voi folosi).
La piesa de rasina (poza 6) se observa ca, dupa filarea liniei de fund a cocii, vor trebui facute ceva ajustari de cota (functie de alinierea cu straturile de file). Nu ca nu s-ar mai fi vazut...
Timp de lucru efectiv (cumulat) : 8 zile.
Pe curand!
Pentru curbele accentuate de la prova si pupa, am folosit filele taiate pe jumatate (pe lungime).
Pentru fixarea suportului piesei de rasina de la pupa (port elice), am folosit ceva resturi de baghete de la traversele puntii. La prova am umplut cu balsa spatiul dintre coaste pentru o fixare mai buna a filelor (tot file subtiri voi folosi).
La piesa de rasina (poza 6) se observa ca, dupa filarea liniei de fund a cocii, vor trebui facute ceva ajustari de cota (functie de alinierea cu straturile de file). Nu ca nu s-ar mai fi vazut...
Timp de lucru efectiv (cumulat) : 8 zile.
Pe curand!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1