Noul proiect este primul avion capturat de ARR de la rusi in al doilea razboi mondial si anume un Rata I-16 tip 29. In mod normal cu asta trebuia sa incep, nu cu Mig-ul 3, care a fost a doua captura. Dar la momentul inceperii lucrului la Mig, nu visam ca o sa am si o Rata, model care prin amabilitatea unui mare domn si prieten, Razvan Bujor, a intrat in patrimoniul meu. Asa ca m-am indragostit de piticania asta si m-am hotarat sa ma apucde lucru. Modelul scos de cei de la Special Hobby, reprezinta un I-16 tip 24, iar ARR a capturat un I-16 tip 29. Diferente majore nu exista intre cele doua tipuri, decat la unele prize de aer de pe capota frontala a motorului, la fel si la capota inferioara sunt unele mici diferente, plus ca tip-ul 29 nu mai are armament in aripi. Pana acum nimic nerealizabil, mai ales la aceasta scara. De altfel lucruri deja modificate, dupa cum o sa vedeti.
Inmatricularea va fi 1 Alb.
In cutie se gaseste un multimedia kit, adica pe langa piesele clasice din plastic, exista un generos set din rasina, care spre norocul meu, suplineste carentele kit-ului pentru partea de motor, interior, capota frontala, capace tren, mitraliere, flapsuri, etc. O coala de photoetched aduce un plus de detalii. Decalurile nu o sa le folosesc, deoarece pentru vopsirea ARR o sa folosesc masti, la fel ca la Mig.
Am debutat in forta prin modificarea cea mai importanta ca modelul sa arate ca un I-16 tip 29 si anume capota frontala, la care dupa ce am ras priza de aer existenta, am adaugat alte doua prize de aer, si gurile de foc aferente modelului 29. Prizele de aer au fost confectionate din doua mansoane de aluminiu, de la doua pensule vechi, care dupa inlaturarea parului, au fost incalzite putin si ciocanite pentru a fi aduse la forma dorita. Sper ca am reusit sa fac aceasta capota sa semene cu cea a modelului 29. Voi ce ziceti?
O alta modificare majora, a fost necesara la partea inferioara a fuselajului, parte care in ca este in lucru, dar o prezint ca sa vedeti ce am modificat pana acum. O sa mai vina adaugata o piessa peste aceasta parte, dar inca studiez cum o sa o pot face.
Partile laterale ale cockpit-ului sunt lipite si asteapta un prim strat de culoare. Nu va luati dupa semnele facute pe interiorul semi-fuselajelor, alea le-am facut fara sa verific unde cad deschizaturile pentru usa. Am incercat sa fac si "luminatoarele" care sunt in stanga si dreapta colimatorului. Deocamdata sunt cam brute, dar la final vor arata bine(sper).
va urma.
Aceasta postare a fost editata de florin13: 04 December 2013 - 08:08 PM