Forum Machete,Modelism,Hobby: Vought Corsair F4U-4 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vought Corsair F4U-4 Revell (Italeri) 1:72

#1 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 04 December 2013 - 04:25 PM

Salut. postez ceva poze cu o macheta realizata acum ceva timp, dar care inca-mi mai place. O piesa bunicica de la Italeri reboxata de Revell in varianta F4U-5 cu inmatriculari de Coreea. Eu am gasit o inmatriculare de Pacific din 1945 cu un F4U-4 si i-am dat bataie... Cam asta a iesit... pana voi realiza unul cu aripile stranse, si pe o bucata de punte de portavion mai e... Am exersat la vremea respectiva si tehnica de chipping cu sare si cred ca a iesit destul de bine, ca si cel din poza pe care-am gasit-o pe net, era destul de jupuit. Cu decalurile am rezolvat-o dintr-un kit de la Academy unde am gasit niste cifre de 9 si ceva victorii (victime) jaopneze. Ceva scratch-uri si regravari si am scos-o la capat...
Imagine atasata: p1.JPGImagine atasata: p2.JPGImagine atasata: p3.JPGImagine atasata: p5.JPGImagine atasata: p6.JPGImagine atasata: p7.JPG

Aceasta postare a fost editata de livium: 04 December 2013 - 04:34 PM

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 04 December 2013 - 04:39 PM

Fain, frumoasa realizare! Nu ma pricep prea mult, ar fi meritat ca chippingul sa fie putin mai concentrat pe anumite zone, apare si in locuri mai greu posibile, e mai risipit. Dar, tehnica asta o cunosc doar cei care o exerseaza, un mare bravo ca imagine de ansamblu pentru ceea ce ai facut. Sunt convins ca acum ti-ar iesi mult mai bine.

#3 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 04 December 2013 - 05:04 PM

Foarte placuta macheta. Mare grija la urmatorul ; desi U5-ul nu mai avea panourile de pe aripa din pinza si sint mari discutii daca flapsurile si profundoarele erau sau nu acoperite cu aluminiu sau impinzite, directia e cu siguranta impinzita, asa ca chipping cu aluminiu, nu prea da bine.

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 December 2013 - 08:36 AM

Salut Liviu, interesant subiectul tau! Macheta arata in general bine, totusi parerea mea personala este ca la chipping ai exagerat. Presupun ca tehnica ta a fost prin aplicarea vopselei argintii si de aici pleaca treaba ca nu par realiste. Decalurile vad ca ti-au facut probleme, 9 de pe deriva si steaua de pe aripa par a avea silvering la greu.

#5 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 05 December 2013 - 12:34 PM

Da, cu decalurile m-am luptat ceva, si tot nu au colaborat... Vopseaua argintie a fost aplicata prima over all, si apoi m-am distrat cu sarea, care nu se asaza decat cum vrea ea. Oricum m-am linistit cu tehnica cu sare, pe viitor voi folosi alta metoda mai controlabila.

Aceasta postare a fost editata de livium: 05 December 2013 - 12:40 PM

#6 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 08 January 2014 - 11:28 AM

salut, imi place macheta, pacat ca nu prea ai nimerit culoarea... trebuia un midnight blue in locul blue angels blue indicat de catre italeri...

#7 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 08 January 2014 - 03:16 PM

Frumusica pasare . Nu poti sa faci si niste poze in lumina naturala ?

#8 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 05:00 PM

Vezi postareasven_ss, la 08 January 2014 - 11:28 AM, a spus:

salut, imi place macheta, pacat ca nu prea ai nimerit culoarea... trebuia un midnight blue in locul blue angels blue indicat de catre italeri...

Cei de la Revell ( ca in cutia lor am cumparat kit-ul ) spun sa faci un amestec de 350 ( Lufthansa Blue ) cu 9 ( Anthracite Grey ). Nu mai stiu exact proportiile, dar oricum nuanta originala a mai fost alterata cu weathering-ul. In realitate modelul e ceva mai inchis la culoare. Daca vopseam cu blue angels blue (culoare care dealtfel nu-mi place neam) ar fi parut o jucarie din hipermarket.

#9 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 09 January 2014 - 05:04 PM

Vezi postareabusila, la 08 January 2014 - 03:16 PM, a spus:

Frumusica pasare . Nu poti sa faci si niste poze in lumina naturala ?

A fost pozat in lumina naturala, dar cu blitz... ,,Studioul" meu foto nu are si bec.

Aceasta postare a fost editata de livium: 09 January 2014 - 05:05 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi