Din dorinta de a mai inbogati corabiuta cu detalii m-am gandit sai fac un gratar in puntea principala asa ca m-am apucat de treaba si de o bucatica ABS de 0,5mm.
Pentru asta am facut mai intai o schita pe care am trecut dimensiunile ca sa nu uit pe unde trebuie sa ma incadrez.
Am taiat din ABS de 0,5 mm fasii cam de 0,6-0,8 mm latime si o bucata mai mare decat dimensiunile de care aveam nevoie (fig.1).
Am lipit fasiile de ABS in lungul placutei la distante egale cu latimea fasiilor (fig.2 si3 ).
Fasiile trebuie lipite cu un adeziv bun bentru stiren, dar mai ales trebuie lipite cu simt de raspundere pentru ca dupa uscare urmeaza taieri perpendiculare pe fasii, iar fasiile optinute vor avea latimea tot de 0,6-0,8 mm. Daca lipirea nu s-a facut bine, in timpul taierii vor "zbura" mici bucatele de ABS (fig.4).
Dua ce am taiat fasiile incepe asamblarea si lipirea lor dupa principiul "una pe fata, una pe dos" (fig.5). Se adauga fasiute pana se ajunge la dimensiunea dorita. Ceea ce ramane in plus pe laterale (mai mare decat dimensiunea deja stabilita) se taie (fig.6 si 7).
De jur imprejur am lipit o rama falsa peste care am lipit rama finala (fig.
Inainte de a lipi rama finala am pozitionat gratarul pe punte si am trasat locul unde voi face decupajul pentru fixarea gratarului.
In final am vopsit gratarul care arata ca in imagine.
Bafta!