A fost mai mult o ambitie, un exercitiu, sa vad si eu cum se lucreaza la scara asta.
Sincer, partea de vopsit mi se pare destul de simpla, mai simpla decat la 32, sau 35, pentru ca un wash si un highlight ingrijit iti cam face treba. Asta si pentru ca, fiind vorba de niste chestii de 2,5cm, tendinta este sa privesti rezultatul mai intai in ansamblu, fata de scarile mai mari, unde parca te atrag unele detalii concrete. Cel putin, asa mi se pare mie.
Ceva mai complicata e partea de scratch-uit, pentru ca detaliile sunt, evident, de doua ori mai mici. La fel, unele detalii au mers mai greu, din cauza dimensiunilor - de exemplu patch-urile de pe maneci, bereta si camasa, care au necesitat multe corecturi / reveniri.
Anyway, mi-a facut placere sa lucrez la omuletii astia doi si mi se pare ca merg destul de bine cu masinaria si decorul pentru care au fost extrase din sertar.
Hai sa vedem mai intai cateva poze de ansamblu:
Mai am 4, de la semidistanta:
Si inca 4, mai de aproape:
Pe scurt, modificarile constructive ale pilotului (mai exact copilot / door-gunner) au fost urmatoarele:
- a primit bratul drept de la un coleg (initial destinat sa-i tina de urat in diorama, eliminat pe parcurs din cauza defectelor constructive)
- in mana respectiva, a capatat o cutie de bere Budweiser , construita din resturi de stiren
- casca s-a mai detaliat cu microfonul, cablaraia, curelusa si robinetul pentru vizor - toate scratch-uite
- in mana stanga, in loc de geanta, a primit un M60 fotodecupat (cred ca Extratech) cu munitia tot din PE (Eduard)
La sergentul Green Berets, singura adaugire este ceasul, facut din foita de aluminiu, iar cureaua dintr-o fasie de decal. Imi pare rau ca nu i-am inlocuit ghetele cu cele ale defunctului pilot CMK, care totusi erau mult mai aproape de adevar in forme.
Cam atat.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 16 November 2013 - 04:44 PM