Forum Machete,Modelism,Hobby: Helicopter Chilot & Friend - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Helicopter Chilot & Friend CMK / Academy 1/72

#1 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 16 November 2013 - 04:30 PM

Ca de obicei, dupa lupte seculare, am reusit sa finalizez doua (doar doua) figurine la 1/72.
A fost mai mult o ambitie, un exercitiu, sa vad si eu cum se lucreaza la scara asta.
Sincer, partea de vopsit mi se pare destul de simpla, mai simpla decat la 32, sau 35, pentru ca un wash si un highlight ingrijit iti cam face treba. Asta si pentru ca, fiind vorba de niste chestii de 2,5cm, tendinta este sa privesti rezultatul mai intai in ansamblu, fata de scarile mai mari, unde parca te atrag unele detalii concrete. Cel putin, asa mi se pare mie.
Ceva mai complicata e partea de scratch-uit, pentru ca detaliile sunt, evident, de doua ori mai mici. La fel, unele detalii au mers mai greu, din cauza dimensiunilor - de exemplu patch-urile de pe maneci, bereta si camasa, care au necesitat multe corecturi / reveniri.
Anyway, mi-a facut placere sa lucrez la omuletii astia doi si mi se pare ca merg destul de bine cu masinaria si decorul pentru care au fost extrase din sertar.
Hai sa vedem mai intai cateva poze de ansamblu:
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00001.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00002.JPG
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00003.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00004.JPG

Mai am 4, de la semidistanta:
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00005.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00006.JPG
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00007.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00008.JPG

Si inca 4, mai de aproape:
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00009.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00010.JPG
Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00011.JPG Imagine atasata: CayuseChilots-DSC00012.JPG

Pe scurt, modificarile constructive ale pilotului (mai exact copilot / door-gunner) au fost urmatoarele:
- a primit bratul drept de la un coleg (initial destinat sa-i tina de urat in diorama, eliminat pe parcurs din cauza defectelor constructive)
- in mana respectiva, a capatat o cutie de bere Budweiser :dribble: , construita din resturi de stiren
- casca s-a mai detaliat cu microfonul, cablaraia, curelusa si robinetul pentru vizor - toate scratch-uite
- in mana stanga, in loc de geanta, a primit un M60 fotodecupat (cred ca Extratech) cu munitia tot din PE (Eduard)
La sergentul Green Berets, singura adaugire este ceasul, facut din foita de aluminiu, iar cureaua dintr-o fasie de decal. Imi pare rau ca nu i-am inlocuit ghetele cu cele ale defunctului pilot CMK, care totusi erau mult mai aproape de adevar in forme.
Cam atat.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 16 November 2013 - 04:44 PM

#2 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 16 November 2013 - 05:12 PM

Chinezărie curată, la dimensiunile astea! Felicitări, ţi-a ieşit totul superb!

Aceasta postare a fost editata de florin44: 16 November 2013 - 05:12 PM

#3 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 16 November 2013 - 06:16 PM

De aici pana la bobul de orez e distanta mica. Imi place foarte mult cum ai realizat detaliile ca sa nu mai vorbesc de faptul ca este lucrat foarte curat, ceea ce la o asemenea scara sigur e crima pentru ochi. Imi place foarte mult. Felicitari!

#4 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 16 November 2013 - 07:40 PM

Stimabile, :hi: :hi: :hi: . FELICITARI !

#5 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 16 November 2013 - 08:17 PM

Mina,ochi,exercitiu cat cuprinde...rezultatul e pe masura...Foarte reusite.

#6 Useril este offline   AlexSasu 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-June 12

Postat 16 November 2013 - 08:53 PM

N-am sa inteleg niciodata de unde atata rabdare si migala pentru figurinele la scara asta. Jos palaria! Foarte frumos lucrat!

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 November 2013 - 09:12 PM

Spune sincer! Ai facut tu sau un pitic chinez??? Scara 1/72 si inca figurine, te indrepti incet dar sigur catre bobul de orez :-)
Verdictul meu : meserie!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 November 2013 - 09:12 PM

#8 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 16 November 2013 - 10:28 PM

:hi: :hi: :hi:

#9 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 16 November 2013 - 10:50 PM

Merci, stimabililor, pentru frumoasele cuvinte. Dupa cum am zis, fata de 1/32, mi s-a parut jucarie. Si nu e gargara ieftina.

#10 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 17 November 2013 - 04:52 PM

O lucrare de o mare fineteImagine postata!
Felicitari indeosebi pentru "omuleti"...sunt impecabili !Imagine postata

#11 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 17 November 2013 - 07:25 PM

Ce sa mai spun... esti tare dom'le. :clapping: :clapping: Vad ca iar ai inverzit ceva geamuri...

Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de livium: 17 November 2013 - 07:27 PM

#12 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 17 November 2013 - 11:18 PM

Merci, baieti.
Liviu, dupa cum ti-am zis, verdele este Future amestecat cu un verde acrilic / tus / cerneala italienesc, primit de la cineva acum multi ani. Probabil merge cu orice tus verde crud inchis. Incearca pana iese, ca nu-i problema, daca nu-ti place ce-a iesit, speli repede cu sapun.

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 November 2013 - 10:01 AM

E, cam asta inseamna sa faci figurine la scara 1/72!!! Jos palaria! :hi:
Le vedem la Alba???

#14 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 18 November 2013 - 10:27 AM

Felicitari !
A meritat timpul si nervii alocati si pe care nu le mai poti recupera.

"Sincer, partea de vopsit mi se pare destul de simpla, mai simpla decat la 32, sau 35, pentru ca un wash si un highlight ingrijit iti cam face treba. Asta si pentru ca, fiind vorba de niste chestii de 2,5cm, tendinta este sa privesti rezultatul mai intai in ansamblu, fata de scarile mai mari, unde parca te atrag unele detalii concrete. Cel putin, asa mi se pare mie."

Nu ti se pare numai tie. Stii ca aceeasi chestie o sustin si eu. De aia figurinele la 35 mi se par criminale si nu inteleg de ce au ajuns asa populare. Suficient de mari sa nu poata fi tratate doar cu wash-uri si drybrush, si sa se vada toate defecteple la final si suficient de mici sa te chinui la ele mai rau ca la 72 si 48.

Imi permit sa spun ca la astia te-a dezavantajat sculptura. Don' sergent are mainile cam cat picioarele daca-l iei la bani marunti.
Dar ideal e sa nu-l iei. Sa te bucuri vizual de minidiorama asta in care cele doua figurine din prim plan sunt imbogatite de un "accesoriu" ce a implicat munca cat pentru 3 machete (bune).
Iti urez sa ia premii si imi pare rau ca nu pot participa macar in juriu anul asta.
Din partea mea, pentru lucrarea asta ai aur.

P.S.
Vezi ca ai uitat sa pui emblema RayBan pe ochelarii fruntaşului Johnny.

#15 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 18 November 2013 - 12:19 PM

Da dom'ne... :hi:
De acord in ceea ce priveste vopsirea piticaniilor la 72 insa,ca de obicei,detaliul face diferenta,iar la tine detaliul este o caracteristica de la care nu te-ai abatut nici acum!
Sincere aprecieri si din partea mea.

#16 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 18 November 2013 - 01:04 PM

M-ai dat pe spate cu toate scratch-urile alea. Nici nu imi pot imagina cum ai reusit sa le faci. Toata stima. :hi:

#17 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 November 2013 - 12:09 AM

Daca astea sunt primele tale figurine la 1/72... :hi:
"Sincer, partea de vopsit mi se pare destul de simpla, mai simpla decat la 32, sau 35, pentru ca un wash si un highlight ingrijit iti cam face treba."-e exact ce-am spus si eu intr-un topic,DAR...chestia cu simplismul e valabila doar pt figurinele in uniforme monocrome.Spre exemplu:acum 3 ani-4 ani vopseam 500 de figurine 1/72,intr-o luna,dar numai WWII[englezi ,americani,rusi].Nrul ar fi scazut considerabil daca ar fi fost vorba de antichitate,evul mediu,Renastere...iar gradul de dificultate cu mult mai ridicat,in nici un caz -"mi s-a parut jucarie".E muuuult mai usor sa pictezi orice heraldrie ,de exemplu pe o figurina 1/32,chiar 1/35,decat pe o figurina 1/72,unde aceasi chestie e de multe ori imposibila.Nu stiu daca o sa ajung anul asta la Alba,sa-ti aduc o figurina 1/72 nepictata,sa vezi despre ce e vorba.
Sper sa nu par Gigi-contra! ;-)

#18 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 20 November 2013 - 09:01 AM

Vezi postareaZ-mare, la 18 November 2013 - 10:01 AM, a spus:

Le vedem la Alba???

Merci, Z. Am sa va fac cunostinta la Alba.

Vezi postareawurger, la 18 November 2013 - 10:27 AM, a spus:

Imi permit sa spun ca la astia te-a dezavantajat sculptura. Don' sergent are mainile cam cat picioarele daca-l iei la bani marunti...
Vezi ca ai uitat sa pui emblema RayBan pe ochelarii fruntaşului Johnny.

Merci, Calin. Fata de celalalt pilot CMK, sergentul e superb proportionat. Respectivul avea o postura superba (tinea sub bratul drept casca, parul ciufulit). Din pacate, bratul drept inconjura casca aproximativ ca un carnat (sau sarpe boa mai exact), asa ca a fost refuzat la export.
Cel mai urat la sergent mi se par bocancii, foarte grosier sculptati. A trebuit sa-i conturez din vopsea. Asta pentru ca mi-a fost si lene, si frica sa-i tai si sa-i inlocuiesc cu ai defunctului CMK (frica intrucat bocancii Academy sunt si ceva mai inalti).
Ochelarii e fake si mi-e rusine cu ei.

Vezi postareaaxor, la 18 November 2013 - 12:19 PM, a spus:

Da dom'ne... :hi:

Merci, Axoare.

Vezi postareab00gie, la 18 November 2013 - 01:04 PM, a spus:

M-ai dat pe spate cu toate scratch-urile alea. Nici nu imi pot imagina cum ai reusit sa le faci. Toata stima. :hi:

Merci, Boogie. Din fir de plumb, stiren, niste ramasite PE.

Vezi postareadani, la 19 November 2013 - 12:09 AM, a spus:

Daca astea sunt primele tale figurine la 1/72... :hi:
...chestia cu simplismul e valabila doar pt figurinele in uniforme monocrome.Spre exemplu:acum 3 ani-4 ani vopseam 500 de figurine 1/72,intr-o luna,dar numai WWII[englezi ,americani,rusi].Nrul ar fi scazut considerabil daca ar fi fost vorba de antichitate,evul mediu,Renastere...iar gradul de dificultate cu mult mai ridicat,in nici un caz -"mi s-a parut jucarie".E muuuult mai usor sa pictezi orice heraldrie ,de exemplu pe o figurina 1/32,chiar 1/35,decat pe o figurina 1/72,unde aceasi chestie e de multe ori imposibila.
Sper sa nu par Gigi-contra! ;-)

Merci, Dani. Figurine la 72 am mai facut in tinerete - piloti bagati in avioane, fara wash, fara highlight, fara scratch.
N-am facut niciodata medievali la 72, dar imi mentin parerea. Mie, personal, mai greu mi se pare sa controlezi o suprafata plana (gen mantie, camasa), decat sa faci heraldry, chiar si la 72. Si eu m-am chinuit sa le fac astora patch-urile de pe maneci si mi se pare ca au iesit multumitor. Cel mai greu mi s-a parut nu executia in sine, ci mentinerea tuturor elementelor in scara, printr-un fel de fading / blending (sau cum dreaku i-o mai zice) - pentru ca niciun detaliu (de ex. scrisul de pe patch-uri) sa nu para mai tipator / evident decat ansamblul. Nu stiu daca m-am facut inteles, dar am incercat.
Nu e vorba de contre sau aplauze gratuite. E vorba doar de opinii, bazate pe experienta personala. Nu e nici macar nevoie ca amandoi sa avem dreptate. Un stil de lucru poate fi potrivit pentru un modelist si inabordabil pentru altul.

Multumesc inca o data tuturor pentru atentia acordata si frumoasele cuvinte. :8P:

#19 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 20 November 2013 - 02:40 PM

O intrebare (care este doua) as avea. Din ce material sunt figurinele astea si cu ce ai lipit elementele luate de la cealalta figurina? Multumesc. :)

#20 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 20 November 2013 - 05:28 PM

Atunci, Boogie, are sa-ti ofer doua raspunsuri: sergentul Academy e din plastic, iar copilotul CMK e din rasina. Rasina se lipeste cu superglue (in cazul nostru, Loctite gel).

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi